Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
«ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»


Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα στις 22 Νοεμβρίου 2009, ημέρα Κυριακή, οι παρακάτω υπογράφοντες μέλη του Συλλόγου «ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», συνήλθαμε στο γραφείο της δικηγόρου κ. Ευαγγελίας Αφράτη, και αποφασίσαμε την ίδρυση Συλλόγου, με την επωνυμία: «ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» με σκοπό της την διάδοση του Ραδιοερασιτεχνισμού στο νομό Θεσσαλονίκης και γενικότερα στην Ελλάδα, τη διατήρηση, διάδοση και προώθηση του θεσμού του Ραδιοερασιτεχνισμού μέσα στα πλαίσια των Νόμων της Χώρας και σύμφωνα με τα διεθνή καθιερωμένα, την εκπροσώπηση των μελών του Συλλόγου, ενώπιον των Ελληνικών αρχών και των άλλων Ενώσεων και την εκπαίδευση των υποψηφίων ραδιοερασιτεχνών της περιοχής της Θεσσαλονίκης.

Τη δια μαθημάτων, διαλέξεων, προβολών, πειραμάτων και ανακοινώσεων μύηση των μελών στα ραδιοερασιτεχνικά θέματα και την ανιδιοτελή χρήση του ασυρμάτου κατά τα διεθνή πρότυπα για ασύρματη επικοινωνία με τους συναδέλφους της υφηλίου.

Την δια αναμεταδοτών, επαναληπτών και λοιπών συστημάτων ασυρμάτου, επικοινωνία μεταξύ των μελών και τη συνδρομή προς την Πολιτεία και το κοινωνικό σύνολο, ιδίως σε περιπτώσεις κινδύνου και Εθνικής ανάγκης (σεισμοί-πλημμύρες-πυρκαγιές, ατυχήματα κ.ά ).

Την παροχή και εξασφάλιση τηλεπικοινωνιακής κάλυψης και υποστήριξης επιχειρήσεων βοήθειας σε περιπτώσεις φυσικών ή μη καταστροφών, εκτάκτων αναγκών, θεομηνιών κ.λ.π. είτε μεμονωμένα είτε σε συνεργασία με άλλους επίσημους (κρατικούς ή τοπικούς ) ή μη (ιδιωτικούς) φορείς, Υπηρεσίες, ομάδες και οργανώσεις, που έχουν τον ανωτέρω ως κύριο ή αποκλειστικό σκοπό.

Την έκδοση και διανομή δωρεάν στα μέλη περιοδικού τεύχους (σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή) με ειδήσεις και ανακοινώσεις για τον ραδιοερασιτεχνισμό και νέα από την περιοχή της Θεσσαλονίκης και όλη την Ελλάδα, καθώς και διαφόρων ενημερωτικών εκδόσεων για τους υποψηφίους και τους ενδιαφερόμενους για τον ραδιοερασιτεχνισμό. Ο τύπος και η μορφή των διαφόρων εκδόσεων καθώς και το ποσό της συνδρομής θα καθορίζεται με απόφαση του ΔΣ.

Την απονομή σε αδειούχους ραδιοερασιτέχνες (μέλη ή όχι του Συλλόγου) επαίνων (awards) εφ όσον εκπληρώσουν τις προϋποθέσεις που θέτει τα ΔΣ.(Διοικητικό Συμβούλιο)

Την ανάπτυξη και ενδυνάμωση σχέσεων φιλίας, αλληλεγγύης και συναδελφικού πνεύματος μεταξύ των μελών του Συλλόγου.

Τη συνεργασία με εθνικές και διεθνείς ραδιοερασιτεχνικές οργανώσεις καθώς και με πάσης φύσεως και μορφής νομικά ή φυσικά πρόσωπα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, που έχουν όμοιους ή παρεμφερείς σκοπούς με αυτούς του συλλόγου καθώς και την ένταξή του σ αυτές.

Αφού αποφασίσθηκαν τα παραπάνω και εγκρίναμε μετά από συζήτηση το καταστατικό του Συλλόγου που αποτελείται από δεκατρία (13) άρθρα, εκλέξαμε πενταμελή προσωρινή διοικούσα επιτροπή από τους εξής:

1- ΨΑΡΡΟ Γεώργιο του Κων/νου Πρόεδρο
2- ΝΙΩΤΗ Φώτιο του Ιωάννου Αντιπρόεδρο
3- ΤΣΙΟΛΑ Δήμητρα του Γεωργίου Γεν. Γραμματέα
4- ΠΕΤΡΙΔΗ Γεώργιο του Νικολάου Ταμία
5- ΣΑΚΑΛΗ Γεώργιο του Βασιλείου Μέλος

που είναι Έλληνες Πολίτες και δεν έχουν στερηθεί των πολιτικών τους δικαιωμάτων.
Τέλος η ιδρυτική Γενική Συνέλευση, ανάθεσε στη προσωρινή διοικούσα επιτροπή να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, για την αναγνώριση του συλλόγου από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.


ΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:

Α/Α ΟΝΟΜΑ ΕΠΙΘΕΤΟ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ
1. Γεώργιος ΨΑΡΡΟΣ Κωνσταντίνος Αυτοκινητιστής
2. Φώτιος ΝΙΩΤΗΣ Ιωάννης Αν..Αξ/κός ΕΛ.ΑΣ εα
3. Γεώργιος ΠΕΤΡΙΔΗΣ Νικόλαος Φοροτεχνικός
4. Δήμητρα ΤΣΙΟΛΑ Γεώργιος Ιδιωτ.Υπάλληλος
5. Γεώργιος ΣΑΚΑΛΗΣ Βασίλειος Ιδιωτ.Υπάλληλος
6. Μηνάς ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ Ευάγγελος
7. Ελευθέριος ΧΑΤΖΗΤΑΚΗΣ Μιχαήλ
8. Αικατερίνη ΝΙΩΤΗ Στέλιος
9. Ευαγγελία ΑΦΡΑΤΗ Γεώργιος Δικηγόρος
10. Παναγιώτης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Κωνσταντίνος. Μικροβιολόγος
11. Νικόλαος ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Σάββας Οφθαλμίατρος
12. Πέτρος ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Δημήτριος Ιατρός ΩΡΛ
13. Ζωή ΜΠΟΖΑΓΛΥΚΙΔΟΥ Κων/νου Οδοντίατρος
14. Μιχαήλ ΜΠΑΖΙΟΣ Ευστράτιος Έμπορος
15. Διαμαντής ΜΠΑΤΑΡΑΣ Αθανάσιος
16. Αναστάσιος ΤΣΟΛΚΕΡΙΔΗΣ Ιωάννης Δ/ντής Ξενοδοχείου
17. Νικόλαος ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗΣ Κων/νος Ηλεκτρονικός
18. Χρήστος ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ Αθανάσιος Αν. Αξ/κός ΕΣ εα -πολιτευτής
19. Ιωάννης ΣΥΛΛΙΓΝΑΚΗΣ Κων/νος Φαρμακοποιός
20. Σωτηρία ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ Κων. ιδ. Υπάλληλος