Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Η Φόρμουλα του γκαζόν

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2010
ΕκτύπωσηΑποστολή με Email
Μικρό μέγεθος γραμματοσειράςΜεσαίο μέγεθος γραμματοσειράςΜεγάλο μέγεθος γραμματοσειράς
Προσθήκη στο DeliciousΠροσθήκη στο DiggΠροσθήκη στο FacebookΠροσθήκη στο NewsvineBookmark

Θυμίζει αγωνιστικό της Formula 1, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μηχανή κουρέματος του γκαζόν με δυνατότητες... Φεράρι!

Το πρωτοποριακό εγχείρημα ανήκει στον Ντον Γουέιλς- εγγονό του βρετανού πρωταθλητή ταχύτητας σερ Μάλκολμ Κάμπελ και ανιψιό τού επίσης πρωταθλητή Ντόναλντ Κάμπελ-, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει να σπάσει το τελευταίο ρεκόρ ταχύτητας του Αμερικανού Μπομπ Κλίβελαντ επάνω σε μια... μηχανή κουρέματος του γκαζόν.

Η μηχανή-«σίφουνας» με τελική ταχύτητα 160 χλμ. ανά ώρα που κατασκεύασε ο επίδοξος άνδρας παρουσιάστηκε στο Νational Μotor Μuseum στο Μπολιέ της Βρετανίας. Ο Γουέιλς αναμένεται να δοκιμάσει τις επιδόσεις της στο τέλος Φεβρουαρίου.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον ωστόσο είναι το γεγονός ότι όσες βελτιώσεις και αν δεχθεί η εν λόγω μηχανή θα πρέπει να εξακολουθεί να είναι σε θέση να κουρεύει αποτελεσματικά το γκαζόν. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα είναι λίγοι εκείνοι που θα εκτιμήσουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης του- κατά τα άλλα βαρετού - κουρέματος του γκαζόν σε μηδενικό χρόνο.

BHMA/MARC-revew