Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Επόμενος στόχος οι πιο «έξυπνες» συνδεόμενες συσκευές Aναζήτηση βάσει τίτλου
Πηγή:Α.Π.Ε. Δημιουργία:11/1/2010 11:16 πμ Τελευταία ενημέρωση:11/1/2010 11:20 πμ

Ο Γερμανός μηχανικός, που συμμετείχε ενεργά στη διαμόρφωση του λογισμικού MP3 για την τηλεμεταφορά μουσικής, έχει θέσει στον εαυτό του έναν δεύτερο στόχο: να κάνει πιο «έξυπνες» τις συνδεόμενες συσκευές.

Ο Καρλχάιντς Μπράντενμπουργκ, καθηγητής στο Τεχνικό Παν/μιο του Ιλμενάου στη Γερμανία, έχει δρομολογήσει την εφαρμογή της τεχνολογίας Perfect Stream, για την οποία αναζήτησε συνεργάτες κατά τη διάρκεια του Σαλονιού Ηλεκτρονικών CES, που έκλεισε τις πόρτες του την Κυριακή στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ.

«Στην αρχή όταν είχα συναντήσει εκείνους τους τύπους (που είχαν εφεύρει το Perfect Stream) μου είχαν δώσει μία εικόνα τρελλών. Αλλά εμένα μου αρέσουν τα παράξενα πράγματα, και άλλωστε όταν είχαμε ξεκινήσει το ΜΡ3 όλοι το έβρισκαν εξίσου τρελό».

Η κεντρική ιδέα του Perfect Stream είναι η δημιουργία προγραμμάτων με βάση τις ορέξεις του καθενός και η μετάδοσή τους σε κάθε συσκευή που είναι συνδέσιμη στο Ιντερνέτ. Η υπηρεσία αυτή λειτουργεί ήδη στη Γερμανία και «πλέον προσπαθούμε να τη διεθνοποιήσουμε», τόνισε ο έτερος υπεύθυνος του Perfect Stream Νικόλας Σάμιος.

Ένας χρήστης του Ιντερνέτ μπορεί να επιλέξει τις αγαπημένες του εκπομπές, τα προγράμματα πληροφόρησης, ή μουσικής, τον λογαριασμό του στο Facebook, ή το Twitter κλπ, και όλα αυτά να αναμεταδίδονται μέσω διαφόρων, ετερόκλητων, συσκευών, όπως κορνίζες ψηφιακών φωτογραφιών, GPS, τηλέφωνα, κονσόλες ηλεκτρονικών παιχνιδιών και πολλών άλλων, τονίζει ο Μπράντενμπουργκ.

Χωρίς την τεχνολογία αυτή μία σειρά από συσκευές παραμένουν «μουγγές» και η γκάμα των λειτουργιών τους παραμένει περιορισμένη.

MARC-revew