Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Νέες ασύρματες τεχνολογίες από την AirtiesΕκτύπωσηE-mail
09.02.10
Η αμερικανική εταιρία AirTies παρουσίασε σήμερα, σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα, δύο νέες ασύρματες τεχνολογίες: την τεχνολογία AirTouch που προσφέρει ασύρματη εγκατάσταση δικτύου με το πάτημα ενός κουμπιού και τη νέα ‘Plug & Share’ τεχνολογία για ασύρματη πρόσβαση σε αρχεία φωνής, βίντεο και δεδομένων.

air5450

Αναλυτικότερα:

• Η τεχνολογία AirTouch απλοποιεί και αυτοματοποιεί τη σύνδεση και τις παραμέτρους ασφάλειας των ασύρματων δικτύων, προκειμένου να προσφέρει στον τελικό χρήστη τη δυνατότητα να εγκαταστήσει το δίκτυο συσκευών του χωρίς τη βοήθεια ειδικού.

• Η τεχνολογία Plug & Share επιτρέπει στους χρήστες σε περιβάλλοντα με περισσότερους από έναν Η/Υ να συνδεθούν, χρησιμοποιώντας έναν εξωτερικό δίσκο USB και να μοιράζονται αρχεία δεδομένων μέσω των AirTies IP gateways και σημείων πρόσβασης.

Τα πρώτα προϊόντα που θα ενσωματώνουν το AirTouch button, είναι το Air 5450 και το Air 4450, που θα είναι διαθέσιμα σε καταστήματα λιανικής πώλησης και μέσω του δικτύου συνεργατών της AirTies άμεσα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Airties, Bulent Celebi, δήλωσε ότι κατά το τελευταίο έτος η Airties έχει ισχυροποιήσει τη θέση της στην ελληνική αγορά, έχοντας επιτύχει αύξηση εσόδων της τάξης του 300% το 2008, ενώ με τη διάθεση των νέων προϊόντων στοχεύει στον διπλασιασμό της αγοράς της στην Ελλάδα.

Η AirTies αναπτύσσει και προσφέρει προϊόντα ασύρματης τεχνολογίας για τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, μικρές επιχειρήσεις και καταναλωτές στην περιοχή της ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική). Ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2004 από μια ομάδα διοικητικών και τεχνικών στελεχών από τη Silicon Valley των ΗΠΑ (με πρωτοβουλία ενός μηχανικού τουρκικής καταγωγής), έχοντας ως στρατηγικό στόχο να αναδειχθεί σε κυρίαρχο παίκτη της περιοχής ΕΜΕΑ. Ήδη αποτελεί βασικό προμηθευτή στην τουρκική αγορά, ενώ πραγματοποιεί επίσης εξαγωγές σε Ελλάδα, Ρωσία και Ουκρανία. Η εταιρεία στοχεύει να επεκταθεί στην ευρύτερη ευρωπαϊκή ευρυζωνική αγορά.


MARC-review