Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ "M.A.R.C" ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ



Στη φωτογραφία, από αριστερά,οι : SV2BIH, SV2JJE, SV2DGQ, SV1SA, SV2HSD, SW2HXM,ηXYL του SW2HXM, SV2HQK μετά της ΥL. Φωτογράφος ο SV2BIG




Στη φωτογραφία ο SV2HQK με το φίλο του Αστροναύτη mr. Armstrong...!!!









Επίσκεψη στο Πλανητάριο "ΝΟΗΣΙΣ" πραγματοποίησε σήμερα μία ομάδα της "Ραδιοερασιτεχνικής Λέσχης Μακεδονίας" ( Makedonian Amateur Radio Club )
Το Πλανητάριο, ευρίσκεται στο ανατολικό 'άκρο του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, στο δήμο Θέρμης, σε έκταση 48.οοο τ.μ. σε κτιριακές εγκαταστάσεις εκτάσεως 15.000 τ.μ.
* Η ομάδα της M.A.R.C , παρακολούθησε την καταπληκτική τρισδιάστατη προβολή "Αστερισμοί και Μύθοι " στον ειδικό θόλο του πλανηταρίου.

* Εν συνεχεία, επισκέφθηκε στο Τεχνολογικό Μουσείο το εκθετήριο παλαιών αυτοκινήτων, όπου επιτεύχθηκε ο πρωταρχικός στόχος του εκθετηρίου που είναι η γνωριμία των επισκεπτών με την ιστορία, την εξέλιξη της τεχνολογίας και τον σχεδιασμό των οχημάτων.
Μέσα από την έκθεση, οι επισκέπτες μεταφέρονται σε ανάλογες εποχές και αισθάνονται τον ενθουσιασμό και τα ερεθίσματα των δημιουργών τους, καθώς και τη δυνατότητα να θυμηθούν αυτοκίνητα που υπήρξαν "σταθμοί" στην ιστορία της αυτοκίνησης και να συγκρίνουν τα μοντέλα του παρελθόντος με αυτά του παρόντος.
Στο εκθετήριο, παρουσιάζονται 30 αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από τη συλλογή του Μουσείου.
* Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο " Τεχνοπάρκο" με 40 εκθέματα σύγχρονης τεχνολογίας και αλληλεπίδρασης, στα οποία οι επισκέπτες δοκιμάζουν τις διάφορες συσκευές, όπως το μουσικό πολυόργανο με ακτίνες Λέϊζερ , την απογείωση αεροστάτου με θερμαινόμενο ηλεκτρικά, αέρα, την ανύψωση αυτοκινήτου με το ένα χέρι του επισκέπτου-μέσω μοχλών- και πολλά άλλα πολύ αξιόλογα λειτουργικά εκθέματα, ηλεκτρισμού, μαγνητισμού, οπτικής και μηχανικής.
* Μετά από το " Τεχνοπάρκο", επισκέφθηκε την έκθεση Αρχαίας Τεχνολογίας, η οποία αναδεικνύει μία πλευρά του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού, που προβλήθηκε πολύ λιγότερο από τις άλλες πτυχές του πολιτισμού.
-Μαζί με τα άλλα καταπληκτικά εκθέματα που εντυπωσίασαν με τη λειτουργικότητα και το σκεπτικό κατασκευής τους, εκτίθεται και ανακατασκευασμένο αντίγραφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, που δεν είναι ούτε λίγο ούτε πολύ, παρά ένας υπολογιστής μοναδικός στο είδος του, απίστευτης υπολογιστικής τεχνολογίας, που δεν ήταν δυνατόν να φανταστεί κανείς ότι μπορούσε να κατασκευασθεί στην αρχαιότητα.
Είναι Ελληνικής κατασκευής- όλα τα χαραγμένα γράμματα επάνω του είναι στα Ελληνικά- και μπορούσε να υπολογίσει ταυτόχρονα τη θέση όλων των πλανητών, ανάλογα με την εποχή και τη θέση του Ηλίου και ίσως και άλλες δυνατότητες που ακόμα δεν γνωρίζουμε..!!!
Εντυπωσιασμένοι και γοητευμένοι οι Ραδιοερασιτέχνες της MARC από την επίσκεψη αυτή στο Πλανητάριο, αποφάσισαν να επανέλθουν και πάλι με πρώτη ευκαιρία να επισκεφθούν το Κοσμοθέατρο, τον προσομοιωτή και να παρακολουθήσουν και άλλη προβολή στο πλανητάριο.
Η όλη επίσκεψη έκλεισε με τον ...καθιερωμένο καφέ, αυτή τη φορά, στο εμπορικό κέντρο
" COSMOS".

MARC-review