Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Ένα router που θα αλλάξει το Ίντερνετ

AddThis Social Bookmark Button
story-10-Cisco-CRS-3-1Η αμερικανική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Cisco ανακοίνωσε πως έχει αναπτύξει έναν καινούργιο διακομιστή router 12 φορές πιο δυνατό από τους ανταγωνιστές της, που θα επιτρέπει ακόμη πιο γρήγορες συνδέσεις, οι οποίες θα καθιστούν δυνατό να "κατεβάσει" κάποιος το σύνολο της βιβλιοθήκης του Κογκρέσου.

Το νέο μηχάνημα, με την ονομασία CRS-3, «έχει αναπτυχθεί για να υποστηρίξει την ενσωμάτωση της νέας γενιάς στο Ίντερνετ και για να προσδώσει μία σημαντική ανάπτυξη στην αναμετάδοση βίντεο, φορητών μηχανημάτων και νέων διαδικτυακών υπηρεσιών για την τρέχουσα δεκαετία και για ακόμη περισσότερο», τονίζει η εταιρεία.

Η Cisco τήρησε αυστηρή εχεμύθεια όσον αφορά τις πληροφορίες για την πρωτοποριακή αυτή εξέλιξη, υποσχόμενη στους δημοσιογράφους και τους αναλυτές «μία σημαντική ανακοίνωση που θα αλλάξει για πάντα το Ιντερνέτ και τον αντίκτυπό του στους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις και τη δημόσια διοίκηση».

Το CRS-3 θα διαθέτει μία δυνατότητα μετάδοσης που θα μπορεί να φθάνει τα 322 terabits ανά δευτερόλεπτο, δηλ. 322 τρισ. bit το δευτερόλεπτο. Γεγονός που σημαίνει, θεωρητικά τουλάχιστον, πως ο νέος διακομιστής θα έδινε τη δυνατότητα σε όλον τον κινεζικό πληθυσμό, περιλαμβανομένων και των παιδιών, να βρίσκονται σε βίντεο-τηλεδιάσκεψη την ίδια στιγμή.

theinsider/M.A.R.C-review