Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Νέες, εύκολες στη χρήση συσκευές ψηφιακής εγγραφής φωνής από τη Sony

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010, 09:45

Τα τελευταία μοντέλα συσκευών ψηφιακής εγγραφής φωνής MP3 της Sony, συνδυάζουν τον πεντακάθαρο ήχο και τους τεράστιους χρόνους εγγραφής με την απλότητα χειρισμού. Είναι ελαφριά και εύκολα στη μεταφορά, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για εγγραφές διαλέξεων, συνεντεύξεων, ομιλιών και παρουσιάσεων, ζωντανής μουσικής και άλλων γεγονότων «οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε χώρο».

• Καθαρή, ευκρινής εγγραφή φωνής ή μουσικής
• Ιδιαίτερα μεγάλοι χρόνοι εγγραφής, μέχρι και 1.505 ώρες (μοντέλο SX850)
• Εύκολος χειρισμός και βολικές λειτουργίες εγγραφής
• Μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, μέχρι και 48 ώρες (μοντέλα BX800/PX820)
• Συμφέρουσα αγορά πακέτου με το λογισμικό Dragon Naturally Speaking 10 (μοντέλα SX850DR)



ICD-SX750 και ICD-SX850
Η εξωπραγματική ποιότητα του ήχου συναντά τους απίστευτα μεγάλους χρόνους εγγραφής στους ψηφιακούς εγγραφείς φωνής ICD-SX750 και ICD-SX850, οι οποίοι διαθέτουν λεπτή σχεδίαση και κομψό στυλ.

Τα 2GB της μνήμης τύπου flash στο εσωτερικό του SX750 προσφέρει αποθηκευτικό χώρο, για εγγραφή τουλάχιστον 750 ωρών φωνής ή μουσικής (σε λειτουργία LP). Τα 4GB μνήμης του SX850 αυξάνουν το χρόνο εγγραφής στο απίστευτο νούμερο των 1.505 ωρών – που ισοδυναμούν με συνεχή ομιλία ή μουσική για διάστημα άνω των δύο μηνών.

Τα τριπλά μικρόφωνα ενισχύουν τις δυνατότητες υψηλής ποιότητας εγγραφής φωνής ή μουσικής. Εκτός από το χαμηλού θορύβου ζεύγος στερεοφωνικών μικροφώνων, ένα μονοκατευθυντικό μικρόφωνο υψηλής ευαισθησίας βοηθάει στον εντοπισμό του ομιλητή, ο οποίος βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τον εγγραφέα. Η καθαρότητα του ήχου βελτιώνεται ακόμη περισσότερο από ένα φίλτρο αποκοπής χαμηλών συχνοτήτων, ενώ η τεχνολογία Noise Cut ενισχύει τις συχνότητες της ομιλίας, ώστε να είναι πλήρως κατανοητή. Το χειρισμό καθιστά ακόμη πιο βολικό το σύστημα φωνητικής ενεργοποίησης VOR (Voice Operated Recording), το οποίο συμπληρώνεται από τις εύχρηστες λειτουργίες εγγραφής Add/Overwrite.
Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ΜΡ3 και σε άλλα αποτελεσματικά φορμά LPEC για τις καθημερινές σας φωνητικές εγγραφές, αλλά και σε Linear PCM για να εγγράψετε φωνή και μουσική στερεοφωνικά σε ποιότητα CD.



Και όταν τελειώσετε την εγγραφή, η δυνατότητα ρύθμισης 32 βημάτων σας επιτρέπει να έχετε ένα εύρος ταχύτητας αναπαραγωγής -75%/+200%, για να απλοποιηθεί η διαδικασία της ακριβούς καταγραφής των συνεντεύξεων ή των σημειώσεων από την εγγραφή. Υπάρχει μια πληθώρα ρυθμιζόμενων λειτουργιών για να διαχειρίζεστε απλά τις εγγραφές σας, περιλαμβανομένων των Divide, Erase, Book-Mark και Select ή Move folder.

Και τα δύο μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως εύχρηστα φορητά music player, για να απολαύσετε, όπου κι αν βρίσκεστε, τη συλλογή των μουσικών σας αρχείων MP3 και WMA με εξαιρετική ποιότητα ήχου μέσα από τα παρεχόμενα ακουστικά τύπου ‘in-ear’. Η υψηλής ταχύτητας σύνδεση USB υποστηρίζει 'drag-and-drop’ μεταφορά αρχείων φωνής, ΜΡ3 ή άλλων αρχείων σε οποιοδήποτε υπολογιστή. Σας προσφέρουν ένα μοναδικό τρόπο να κάνετε back up στην προσωπική σας συλλογή αρχείων media ή άλλων πολύτιμων για εσάς αρχείων. Μια και μόνο φόρτιση της επαναφορτιζόμενης μπαταρίας επιτρέπει συνεχή εγγραφή μέχρι και για 19 ώρες, ή 22 ώρες αναπαραγωγής από τα ακουστικά. Υπάρχει, επίσης, και ένα ενσωματωμένο μεγάφωνο υψηλής εξόδου για να ελέγχετε την ποιότητα των εγγραφών σας. Στα παρεχόμενα αξεσουάρ περιλαμβάνεται και ένα καλώδιο USB, θήκη μεταφοράς, βάση στήριξης, ανεμοθώρακας μικροφώνου για καλύτερες εγγραφές και το λογισμικό Digital Voice Editor σε CD-ROM.



Όλα τα νέα μοντέλα έχουν πιστοποιηθεί με 5 αστέρια από την εταιρεία Dragon για την ακρίβεια αυτόματης μετατροπής ομιλίας σε κείμενο 99%. Μπορείτε να προμηθευτείτε, ως special πακέτο προσφοράς, το ICD-SX850DR με μια εύχρηστη βάση USB και το περίφημο λογισμικό Dragon Naturally Speaking 10 Recorder Edition σε CD-ROM.

ICD-BX800 και ICD-PX820
Τα χαμηλού κόστους και εύκολα στη χρήση μοντέλα ICD-BX800 και ICD-PX820 είναι ιδανικά για να καταγράφετε διαλέξεις και συνεντεύξεις, τις καθημερινές σας σκέψεις ή για να μουρμουρίσετε τη μελωδία του επόμενου τραγουδιού σας. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν 2GB μνήμης τύπου flash, για να αποθηκεύσετε έως και 500 ώρες εγγραφών – υπεραρκετές, για να καταγράψετε τις παραδόσεις μαθημάτων ενός ολόκληρου εξαμήνου. Ελαφριά και βολικά στο κράτημα, τα BX800 και PX820 είναι πανεύκολα στην χρήση με διακριτά κουμπιά και μια μεγάλη οθόνη LCD οπίσθιου φωτισμού. Ο χειρισμός ‘Hands free’ είναι εύκολος με το σύστημα φωνητικής ενεργοποίησης VOR (Voice Operated Recording), το οποίο σταματά στιγμιαία την εγγραφή όταν εσείς –ή το πρόσωπο από το οποίο παίρνετε την συνέντευξη– σταματήσει τη ροή της ομιλίας. Υπάρχει επίσης μια λειτουργία Noise Cut η οποία βελτιώνει την καθαρότητα της εγγραφόμενης ομιλίας.



Η αναπαραγωγή φωνής μέσω του ενσωματωμένου μεγαφώνου είναι ευκρινής και καθαρή. Μπορείτε να ρυθμίσετε την ταχύτητα αναπαραγωγής σε 21 βήματα για να ακούσετε ακριβώς τι ειπώθηκε, όταν καταγράφετε τις σημειώσεις σας από κάποιο σεμινάριο ή μια συνέντευξη. Στις χρήσιμες λειτουργίες περιλαμβάνονται οι Divide, Erase, και Select ή Move folder.

Η ιδιαίτερα μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας επιτρέπει να μιλάτε –και να ακούτε– για περισσότερες ώρες, χωρίς να ξεμείνετε από ενέργεια. Μια απλή αλκαλική μπαταρία μεγέθους ΑΑΑ σας επιτρέπει να εγγράφετε συνεχώς, μέχρι και για 48 ώρες χωρίς διακοπή. Αν χρησιμοποιείτε τα ακουστικά (σε λειτουργία LP) θα μπορείτε να ακούτε για 32 ώρες ασταμάτητα – μια επίσης εντυπωσιακή επίδοση.
Έχοντας κοινά χαρακτηριστικά με το BX800, το ICD-PX820 διαθέτει θύρα USB (το καλώδιο παρέχεται) για να μεταφέρετε φωνητικά αρχεία ΜΡ3 στον υπολογιστή σας (είναι συμβατό και με Mac) για να τα αποθηκεύσετε, να τα επεξεργαστείτε ή να τα μοιραστείτε.

Οι νέες συσκευές ψηφιακής εγγραφής φωνής των σειρών ICD-SX750, ICD-SX850, ICD-BX800 και ICD-PX820 θα είναι διαθέσιμοι στην αγορά από τον Απρίλιο του 2010.

Βασικά χαρακτηριστικά / προδιαγραφές:

ICD-SX750 ICD-SX850ICD-SX850DR
Ενσωματωμένη μνήμη 2 GB 4 GB 4 GB
Χρόνος εγγραφής 750 ώρες 1.505 ώρες 1.505 ώρες
Φορμά εγγραφής MP3/Linear PCM/LPEC MP3/Linear PCM/LPEC MP3/Linear PCM/LPEC
Φορμά αναπαραγωγής MP3/WMA MP3/WMA MP3/WMA
Λειτουργίες εγγραφής/ αναπαραγωγής Add/Overwrite/φίλτρο αποκοπής χαμηλών συχνοτήτων/
Λειτουργία Noise cut
Add/Overwrite/φίλτρο αποκοπής χαμηλών συχνοτήτων/
Λειτουργία Noise cut /Digital Voice up
Add/Overwrite/φίλτρο αποκοπής χαμηλών συχνοτήτων/
Λειτουργία Noise cut /Digital Voice up
Λειτουργίες επεξεργασίας αρχείων Divide / Erase / Select ή Move folder
Book-Mark
Divide / Erase / Select ή Move folder
Book-Mark
Divide / Erase / Select ή Move folder
Book-Mark
Έλεγχος ταχύτητας αναπαραγωγής 36 βημάτων (-75% to 200%) 36 βημάτων (-75% to 200%) 36 βημάτων (-75% to 200%)
Έξοδος μεγαφώνου 150 mW 150 mW 150 mW
Διάρκεια μπαταρίας Rec / Play (LP) (Αλκαλική) 26 ώρες / 30 ώρες 26 ώρες / 30 ώρες 26 ώρες / 30 ώρες
Διάρκεια μπαταρίας Rec / Play (LP) (NiMH) 19 ώρες/22 ώρες 19 ώρες/22 ώρες 19 ώρες/22 ώρες
Σύνδεση υπολογιστή Ναι (μέσω καλωδίου USB) Ναι (μέσω καλωδίου USB) Ναι (μέσω καλωδίου USB)
Συμβατότητα υπολογιστή Win (2000, XP, Vista) / Mac Win (2000, XP, Vista) / Mac Win (2000, XP, Vista) / Mac*
*Το λογισμικό Dragon δεν είναι συμβατό με Mac
Αποκλειστικότητες Ενσωματωμένο τριπλό μικρόφωνο, πιστοποίηση με 5 αστέρια από την Dragon Ενσωματωμένο τριπλό μικρόφωνο, πιστοποίηση με 5 αστέρια από την Dragon Ενσωματωμένο τριπλό μικρόφωνο, πιστοποίηση με 5 αστέρια από την Dragon
Παρεχόμενα αξεσουάρ Επαναφορτιζόμενη μπαταρία
Καλώδιο USB
Θήκη μεταφοράς
Λογισμικό Digital Voice Editor (σε CD-ROM)
Βάση στήριξης
Ανεμοθώρακας
Επαναφορτιζόμενη μπαταρία
Καλώδιο USB
Θήκη μεταφοράς
Λογισμικό Digital Voice Editor (σε CD-ROM)
Βάση στήριξης
Ανεμοθώρακας
Επαναφορτιζόμενη μπαταρία
Καλώδιο USB
Θήκη μεταφοράς
Λογισμικό Dragon Software 10 (σε CD-ROM)
Βάση στήριξης
Βάση USB
Ανεμοθώρακας

ICD-BX800 ICD-PX820
Ενσωματωμένη μνήμη 2 GB 2 GB
Χρόνος εγγραφής 500 ώρες 500 ώρες
Φορμά εγγραφής MP3 MP3
Φορμά αναπαραγωγής MP3 MP3
Λειτουργίες εγγραφής/ αναπαραγωγής Add/Overwrite
Λειτουργία Noise cut
Add/Overwrite
Λειτουργία Noise cut
Λειτουργίες επεξεργασίας αρχείων Divide / Erase / Select ή Move folder Divide / Erase / Select ή Move folder
Έλεγχος ταχύτητας αναπαραγωγής Ναι (21 βήματα) Ναι (21 βήματα)
Έξοδος μεγαφώνου 300 mW 300 mW
Διάρκεια μπαταρίας Rec / Play (LP) 48 ώρες / 32 ώρες 48 ώρες / 32 ώρες
Σύνδεση υπολογιστή Όχι Ναι (μέσω καλωδίου USB)
Συμβατότητα υπολογιστή Όχι Win (2000, XP, Vista) /
Mac
Παρεχόμενα αξεσουάρ 2 μπαταρίες AAA 2 μπαταρίες AAA
Καλώδιο USB
Λογισμικό Digital Voice Editor (σε CD-ROM)

zougla/MARC-review