Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Κέντρον Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ



Καφέ της Επιστήμης

Δελτίο Τύπου

Πετρέλαιο ή βιοκαύσιμα;
Τεχνολογία – Περιβάλλον – Οικονομία – Κοινωνία

Με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του Βρετανικού Συμβουλίου και του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ συνεχίζεται η πραγματοποίηση των «Καφέ της Επιστήμης»  και, όπως πάντα, σας προσκαλούν να απολαύστε τον καφέ σας και να συζητήσετε με τους ειδικούς, επιστημονικά ζητήματα που προκαλούν το ενδιαφέρον μας.

Το θέμα της επόμενης συνάντησης αφορά τις αυξανόμενες ανάγκες καυσίμων κίνησης και θέρμανσης, τη δυνατότητα χρήσης διαφορετικών καύσιμων υλών και τις ανάλογες επιπτώσεις στο περιβάλλον. Θα παρουσιαστούν σχετικά στοιχεία, θα συζητηθεί το «μέλλον» των πετρελαϊκών καυσίμων και η ανάγκη παραγωγής και χρήσης εναλλακτικών καυσίμων και βιοκαυσίμων. Ακόμη, θα παρουσιαστούν οι τεχνολογίες και οι ερευνητικές κατευθύνσεις για την παραγωγή βιοκαυσίμων πρώτης και δεύτερης γενιάς και θα συζητηθεί η επίδραση της χρήσης τους στην περιβάλλον, την οικονομία και γενικότερα την κοινωνία.

Θα συζητήσει μαζί μας ο επίκουρος καθηγητής τμήματος Χημείας ΑΠΘ, Κώστας Σ. Τριανταφυλλίδης, τη Δευτέρα 19 Απριλίου, στις 19.00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Λεωφόρος Στρατού 2Α, πληροφορίες: 2310 821231).

Είσοδος Ελεύθερη



Με την παράκληση να δημοσιευθεί - διαδοθεί