Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι πανσέληνος!


Ενα ρολόι διαφορετικό από τα άλλα, το οποίο εκτός από την ώρα δείχνει και τις φάσεις της Σελήνης, δημιούργησαν τέσσερις σχεδιαστές του εργαστηρίου Τhe Εmotion Lab.

Οι Κριστιάν Βιβάνκο, Τομ Αλεν, Μάρτα Φαλκόν και Γιάγο Ροντρίγκες δημιούργησαν το Μoonwatch: ένα ρολόι σχεδιασμένο ώστε να απεικονίζει τη σχέση μεταξύ του σεληνιακού κύκλου και των συναισθηματικών φάσεων του κατόχου του. Σύμφωνα με τους ίδιους, πρόκειται για μια νέα φυσική αντίληψη του χρόνου, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει τον κόσμο να εξηγήσει καλύτερα κάποιες διαθέσεις που συνοδεύουν συγκεκριμένες φάσεις της Σελήνης.

Το Μoonwatch «παίζει» μεταξύ δύο διατάξεων: στη μία εμφανίζεται η ώρα, ενώ στη δεύτερη με το πάτημα ενός κουμπιού εμφανίζεται η φάση του σεληνιακού κύκλου την οποία διανύουμε. πογραμμίζοντας σθεναρά την ιδέα την οποία αντιπροσωπεύει, το σεληνιακό ρολόι δεν λειτουργεί με κοινή μπαταρία αλλά με τη βοήθεια ενός μικροσκοπικού ηλιακού συλλέκτη. Με τον τρόπο αυτόν, όπως εξηγούν οι σχεδιαστές, προσπάθησαν να αποδώσουν ακόμη εντονότερα την αρμονική σχέση μεταξύ Ηλίου και Σελήνης.

eveniou@tovima.gr / M.A.R.C-review