Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Νέες ATI FirePro Professional Graphics κάρτες γραφικών – έως και 2x αύξηση απόδοσης


 Τρίτη, 4 Μαΐου 2010, 08:46

Η νέα γενιά καρτών γραφικών ATI FirePro προσφέρει τεχνολογία ATI Eyefinity και υποστηρίζει Microsoft DirectX11, OpenGL 4.0 και OpenCL

H AMD ανακοινώνει την επέκταση της σειράς ATI FirePro V8800 με τις νέες κάρτες γραφικών ATI FirePro V7800, ATI FirePro V5800, ATI FirePro V4800 και ATI FirePro V3800, προσφέροντας στις βιομηχανίες Digital Content Creation (DCC) και Computer Aided Design (CAD) αυξημένη απόδοση και τεχνικά χαρακτηριστικά. Επιπρόσθετα, η εταιρεία ανακοινώνει την κυκλοφορία της νέας κάρτας γραφικών ATI FirePro 2460 Multi-View, η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.



ATI FirePro V3800

Η νέα γενιά καρτών γραφικών της σειράς ATI FirePro αποτελεί την ιδανική λύση για εξειδικευμένες απαιτήσεις. Στις κάρτες γραφικών έχουν πραγματοποιηθεί δοκιμές σε πραγματικά σενάρια, ώστε να διασφαλιστεί η σταθερότητα και η συμβατότητα με τις κορυφαίες εφαρμογές λογισμικών. Όλες οι κάρτες υποστηρίζουν Microsoft DirectX11, OpenGL 4.0 και OpenCL μαζί με την τεχνολογία ATI Eyefinity, παρέχοντας στους επαγγελματίες χρήστες τη δυνατότητα να επεκτείνουν την ανάλυση των οθονών τους.



ATI FirePro V4800

• High-end: Με 2GB μνήμης GDDR5, η ATI FirePro V7800 προσφέρει σπουδαίες δυνατότητες απόδοσης και οπτικής ποιότητας. Η αρχιτεκτονική της κάρτας γραφικών μπορεί να διαχειριστεί τις απαιτήσεις των εφαρμογών – από πλευράς πληροφορικής και οπτικής εμπειρίας – χωρίς να χάνει στην απόδοση. Με την τεχνολογία ATI Eyefinity οι χρήστες μπορούν να κάνουν χρήση ταυτόχρονα έως και τριών ανεξάρτητων οθονών 30 ιντσών.



ATI FirePro V5800


• Mid-range: Η ATI FirePro V5800 είναι ιδανικά σχεδιασμένη για σκληρή δουλειά και προσφέρει στους χρήστες ισορροπία μεταξύ απόδοσης και κόστους. Διαθέτει 1 GB μνήμης GDR5 και με την τεχνολογία ATI Eyefinity μπορεί να υποστηρίξει έως και τρεις ανεξάρτητες οθόνες. Η ATI FirePro V5800 παρέχει έως και δύο φορές μεγαλύτερη απόδοση από εκείνες της προηγούμενης γενιάς.



ATI FirePro V7800

• Entry-level: Η ATI FirePro V4800 με 1 GB μνήμης GDD5, υποστηρίξει έως και τρεις ανεξάρτητες οθόνες με την τεχνολογία ATI Eyefinity, με απόλυτα ανάλογη σχέση αξίας και κόστους. Η ATI FirePro V3800 με 512 MB μνήμης DDR3, pipeline 7 και οθόνη 30-bit, προσφέρει ακρίβεια στην αναπαραγωγή χρωμάτων και εξαιρετική οπτική ποιότητα.

Τέλος, η ATI FirePro 2460 Multi-View διαθέτει χαμηλού προφίλ παθητική ψύξη, ενεργειακή κατανάλωση μικρότερη από 13Watt και τέσσερις εξόδους mini DisplayPort. Η αυξημένη απόδοση και παραγωγικότητα που προσφέρει την καθιστούν ως ιδανική λύση για επαγγελματική χρήση, ιδίως για financial traders, λόγω της μικρής κατανάλωσης ενέργειας. Επίσης, υποστηρίξει έως και τρεις ανεξάρτητες οθόνες με την τεχνολογία ATI Eyefinity.
zougla/ M.A.R.C-review