Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Πόλεις-πυραμίδες

Δείτε φωτογραφίες από την πόλη του μέλλοντος.



H Timelinks, μια πρωτοποριακή επιχείρηση περιβαλλοντικού σχεδίου με έδρα το Ντουμπάι, παρουσιάζει την πόλη του μέλλοντος στο «cityscape» που πραγματοποιείται στο διεθνές κέντρο έκθεσης του Ντουμπάι από 6-9 Οκτωβρίου 2008.

Η πόλη – που ονομάζεται «πρόγραμμα Ziggurat» - είναι με τη μορφή μιας φουτουριστικής πυραμίδας που, σύμφωνα με την Timelinks, θα μπορούσε να υποστηρίξει μια ολόκληρη κοινότητα μέχρι ένα ...
εκατομμύριο ανθρώπων με την εκμετάλλευση της δύναμης της φύσης.

Ο Ridas Matonis, διευθυντής της Timelinks, τόνισε πως: Οι κοινότητες Ziggurat μπορούν να είναι σχεδόν συνολικά αυτάρκεις. Εκτός από τη χρησιμοποίηση της δύναμης ατμού στο κτήριο, θα υιοθετήσουμε επίσης την τεχνολογία ανεμοστροβίλων για να εκμεταλλευτούμε τη φυσική ενέργεια.

Η πυραμίδα διαστάσεων 2,3 τετραγωνικών χιλιομέτρων, έχει πολλά άλλα οφέλη. Οι πόλεις μπορούν να φιλοξενηθούν στα συγκροτήματα που λαμβάνουν λιγότερο από 10% της αρχικής επιφάνειας εδάφους.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους. Η μεταφορά σε όλο το συγκρότημα θα συνδέεται με ένα ενσωματωμένο δίκτυο ανελκυστήρων (οριζόντια και κάθετα) και έτσι τα αυτοκίνητα θα είναι περιττά.

Η Timelinks έχει κατοχυρώσει ήδη το σχέδιο και την τεχνολογία που ενσωματώνονται με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στο πρόγραμμα και έχει κάνει αίτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για μια επιχορήγηση για τα τεχνικά προγράμματα.