Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

iPhone 4

Πουλήθηκαν 1,5 εκατ. συσκεύες μέσα σε μια ημέρα

Apple: Κρατηστε... αλλιως το iPhone 4

Συμβουλές για να «πιάνει» σωστά το σήμα
Η Apple απάντησε στα παράπονα πολλών χρηστών ότι τα νέο iPhone 4 που μόλις αγόρασαν, χάνει την ισχύ του σήματός του και συμβουλεύει τους κατόχους της συσκευής «να αποφεύγουν να το κρατάνε από την κάτω αριστερή γωνία με τέτοιο τρόπο που να καλύπτουν και τις δύο πλευρές της μαύρης λωρίδας στο μεταλλικό περίβλημα».
Ο ίδιος ο Στιβ Τζομπς, σύμφωνα με το BBC, απάντησε σε ένα χρήστη από το site Ars Technica που του έστειλε προσωπικό ερώτημα με e-mail, λέγοντάς του «απλώς μην το κρατάς με αυτό τον τρόπο». «Όλα τα τηλέφωνα έχουν ευαίσθητες περιοχές», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Apple.
Εναλλακτικά, σύμφωνα με την εταιρία, οι χρήστες μπορούν να ...
αγοράσουν μια θήκη για να προστατεύουν την αντένα, η οποία βρίσκεται όχι στο εσωτερικό του κινητού, αλλά ενσωματωμένη στο μεταλλικό εξωτερικό περίβλημά του, κάτι που –όπως φαίνεται- δημιουργεί και το πρόβλημα, το οποίο, σύμφωνα με τα παράπονα των χρηστών, αφορά ακόμα περισσότερο τους αριστερόχειρες χρήστες.
Σε γραπτή ανακοίνωσή της η εταιρία αναφέρει ότι «το κράτημα οποιουδήποτε κινητού τηλεφώνου θα έχει ως αποτέλεσμα την εξασθένηση της απόδοσης της κεραίας, με ορισμένα σημεία να είναι χειρότερα από άλλα, ανάλογα με την τοποθέτηση της κεραίας».
Ρεκόρ πωλήσεων
Εξάλλου, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, η εταιρία Oppenheimer εκτίμησε ότι την πρώτη μέρα οι πωλήσεις του iPhone 4 διεθνώς έφτασαν τις 1,5 εκατ. συσκευές, ξεπερνώντας τις πωλήσεις στις «πρεμιέρες» των προηγούμενων μοντέλων του iPhone.
Ενδεικτικά, η Apple είχε πουλήσει περίπου 1 εκατ. συσκευές από το μοντέλο iPhone 3GS κατά την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του.
enet