Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Samsung Galaxy S / GT-I9000, κορυφαίο smartphone από 100 εταιρείες


 Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010, 08:52

Σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στη Ζυρίχη της Ελβετίας, η Samsung Electronics παρουσίασε το Samsung Galaxy S (ή αλλιώς «GT-I9000»), το νέο smartphone που με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μεταφέρει την «ευφυΐα» της ...
τεχνολογίας στην καθημερινότητα των χρηστών του. Η είσοδος του νέου Samsung Galaxy S έτυχε εξαιρετικά θερμής υποδοχής, τόσο από την αγορά λιανικής, όσο και από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας. Συγκεκριμένα 100 εταιρείες κινητής τηλεφωνίας σε όλον τον κόσμο έχουν ήδη επιλέξει το Galaxy S, ως το κορυφαίο smartphone.



Το ενισχυμένο με το Λειτουργικό Σύστημα / περιβάλλον χρήσης της Google, ονόματι Android, έξυπνο κινητό της Samsung διαθέτει 4 ιντσών Super AMOLED οθόνη, ταχύτατο επεξεργαστή εφαρμογών 1 GHz και έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μία συναρπαστική, «έξυπνη» και ολοκληρωμένη εμπειρία smartphone, εμπλουτίζοντας την καθημερινότητα με τις ανέσεις που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία. Ενσωματώνοντας το γρήγορο περιβάλλον χρήστη TouchWiz 3.0 της Samsung, δίνοντας στους χρήστες άμεση πρόσβαση στις επιλογές του κινητού τους. Παράλληλα, το νέο κινητό τηλέφωνο διαθέτει τεχνικά γνωρίσματα, όπως η καινοτόμος τεχνολογία Swype (έξυπνη εισαγωγή κειμένου), το πλούσιο λογισμικό Layar (Reality Browser) και οι προηγμένες δυνατότητες Location Based Service (LBS). Ωστόσο, πάνω από 50.000 εφαρμογές από τις Android Market και Samsung Apps επεκτείνουν την εμπειρία των χρηστών με το Galaxy S. Επιπλέον, οι χρήστες έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες της Google mobile, όπως το Google Search, Gmail και το Google Maps.



Το Galaxy S διαθέτει:


• eBook: Δυνατότητα ανάγνωσης βιβλίων μέσω του κινητού τηλεφώνου, με δυνατότητες προσαρμογής της γραμματοσειράς, εύκολης αναζήτησης κειμένου και εύκολης διαχείρισης λίστας βιβλίων.

• HD Video: Ο εξαιρετικά γρήρορος επεξεργαστή 1 GHz επιταχύνει την εγγραφή και αναπαραγωγή video σε HD ανάλυση στην εντυπωσιακή Super AMOLΕD οθόνη.

• Καθημερινή Ενημέρωση: Άμεση πρόσβαση σε προγνωστικά καιρού, ειδήσεις, χρηματιστήριο και στο καθημερινό πρόγραμμα του χρήστη.



• Ανταλλαγή Αρχείων: Συνδεσιμότητα μέσω DLNA (Digital Living Network Alliance) τεχνολογίας, ώστε να «επικοινωνεί» και μεταδίδει φωτογραφίες, μουσική, βίντεο σε συμβατές DLNA συσκευές / υπολογιστές.

• «Augmented Reality»: Εικονική προβολή σημείων ενδιαφέροντος (πχ. ΑΤΜ, κινηματογράφοι κ.λπ) στο περιβάλλον που παρακολουθεί ο χρήστης μέσα από την κάμερα του κινητού, σε πραγματικό χρόνο. Τα Tele-Atlas POI παρέχουν την πλουσιότερη πληροφόρηση από ποτέ.

• Swype: Εύκολη και γρήγορη εισαγωγή κειμένου στην οθόνη του κινητού.



• «Write & Go»: Δυνατότητα σημείωσης ενός κειμένου και μετέπειτα επιλογής αν θα αποσταλεί ως SMS / MMS, e-mail ή θα αποθηκευτεί στο ημερολόγιο ή ως υπενθύμιση.

• ThinkFree: Εφαρμογές για την προβολή και επεξεργασία εγγράφων Microsoft Office 2007

• Smart Alarm: Ξύπνημα με φυσικό ήχο και αυτόματη ενεργοποίηση της οθόνης.
zougla/ M.A.R.C-review