Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Ταϊβάν : Μωρά από διασταύρωση λιονταριού και τίγρης γεννήθηκαν σε ζωολογικό κήπο

Τρία εξαιρετικά σπάνια αιλουροειδή που προέκυψαν από διασταύρωση αρσενικού λιονταριού και θηλυκής τίγρης γεννήθηκαν σε ζωολογικό κήπο της Ταϊβάν, ο οποίος αντιμετωπίζει τώρα πρόστιμο για παραβίαση της νομοθεσίας περί εκτροφής άγριων ζώων.

Υβρίδια αυτού του είδους δεν υπάρχουν στη φύση, καθώς τα λιοντάρια (Panthera leo) και οι τίγρεις (Panthera tigris) δεν απαντώνται στις ίδιες περιοχές.

Σε συνθήκες αιχμαλωσίας, όμως, έχουν αναφερθεί αρκετά ανάλογα περιστατικά, παρόλο που για ...
λόγους δεοντολογίας τα δύο είδη αιλουροειδών πρέπει να ζουν ξεχωριστά.

«Η εγκυμοσύνη της τίγρης με έπιασε εντελώς απροετοίμαστο» δήλωσε στο AFP o Χαν Κουό-ναν, ιδιοκτήτης της «Παγκόσμιας Εκπαιδευτικής Φάρμας του Βασιλιά των Φιδιών», στα νότια της Ταϊβάν. «Το λιοντάρι και η τίγρη βρίσκονταν στο ίδιο κλουβί από τότε που ήταν κουτάβια, εδώ και πάνω από έξι χρόνια, και τίποτα δεν είχε συμβεί» πρόσθεσε.

Οι δικαιολογίες του Χουάνγκ φαίνεται ότι δεν έπεισαν τις τοπικές αρχές, οι οποίες ανακοίνωσαν ότι το πρόστιμο για εκτροφή άγριων ζώων χωρίς άδεια μπορεί να φτάσει τα 50.000 δολάρια Ταϊβάν (1.600 δολάρια ΗΠΑ).

Σύμφωνα με την ταϊβανέζικη εφημερίδα Apple Daily, περίπου 10 τέτοια υβρίδια υπάρχουν σήμερα σε ζωολογικούς κήπους όλου του κόσμου.

Τα υβρίδια από τη διασταύρωση αρσενικού λιονταριού και θηλυκής τίγρης συχνά είναι υγιή και μάλιστα ξεπερνούν σε μέγεθος οποιοδήποτε άλλο αιλουροειδές.

Πάντως να από τα τρία μικρά που γεννήθηκαν στην Ταϊβάν πέθανε λίγο μετά τη γέννησή του.

Ενα υβρίδιο με διαφορετικά χαρακτηριστικά και πιο ευαίσθητη υγεία έχει αναφερθεί να προκύπτει από διασταύρωση αρσενικής τίγρης και λέαινας.
 http://www.tovima.gr