Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Ματαιώνει τα σχέδια της για τα e- readers η Plastic Logic



Η αμερικανο-βρετανική εταιρία Plastic Logic φέτος τον Ιανουάριο, με τυμπανοκρουσίες, είχε ανακοινώσει ότι ετοιμάζεται να βγάλει στην αγορά των ηλεκτρονικών συσκευών ανάγνωσης (e-readers) τη νέα της συσκευή QUE ProReader, η οποία όμως δεν έμελε τελικά να δει ποτέ το…φως της μέρας, αφού τώρα η εταιρία έκανε γνωστό ότι ματαιώνει οριστικά τα σχέδια της.
Πρόκειται για μια ακόμη ένδειξη του πόσο σκληρά ανταγωνιστική έχει γίνει πλέον η διεθνής αγορά e-readers, που συμπιέζεται όλο και περισσότερο ανάμεσα στην Amazon (Kindle) και την Apple (iPad)...
.
Ο μεγάλος (με οθόνη 10,7 ιντσών), κομψός, λεπτός και εύκαμπτος QUE, που είχε παρουσιαστεί στη διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών του Λας Βέγκας στην αρχή του έτους, προοριζόταν κυρίως για στελέχη εταιριών και επαγγελματίες και είχε διαφημιστεί ως «χαρτοφύλακας χωρίς χαρτιά».
«Ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά η καλύτερη για την εταιρία μας, τους επενδυτές και τους πελάτες μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Plastic Logic Ρίτσαρντ Αρκουλέτα, και πρόσθεσε ότι «η αγορά έχει αλλάξει δραματικά
"Με τις καθυστερήσεις στο προϊόν μας (σ.σ. o QUE αρχικά σχεδιαζόταν να βγει στην αγορά τον Απρίλιο), δεν έχει πια νόημα να προχωρήσουμε με τον πρώτης γενιάς e-reader μας» είπε.
Το Amazon πρόσφατα μείωσε κάθετα τις τιμές του Kindle (μέχρι τα 139 δολάρια) για να «απαντήσει» στην πρόκληση του iPad της Apple. Αυτός ο πόλεμος των γιγάντων έχει βάλει στην μέση μικρότερες εταιρίες, όπως η Plastic Logic, της οποίας ο QUE ProReader θα ήταν μάλλον ακριβός (από 649 έως 799 δολάρια).
Ο Αρκουλέτα πάντως δήλωσε ότι η εταιρία δεν θα το βάλει κάτω και είπε ότι κάποια στιγμή θα ξαναμπεί στην αγορά με ένα νέας γενιάς μοντέλο ProReader, χωρίς πάντως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Η Plastic Logic, που εδρεύει στην Καλιφόρνια, ιδρύθηκε το 2000 από ερευνητές του διάσημου επιστημονικού εργαστηρίου Κάβεντις του πανεπιστημίου Κέμπριτζ και μέχρι σήμερα το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρίας παραμένει στη Βρετανία.
enet.gr