Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Ουάσινγκτον : Το εφετείο ανέστειλε την απαγόρευση της έρευνας για τα ανθρώπινα βλαστοκύτταρα

vlastokuttara2222
Το ομοσπονδιακό εφετείο της Ουάσινγκτον ανέστειλε σήμερα, με συνοπτικές διαδικασίες, την απαγόρευση της δημόσιας έρευνας για τα ανθρώπινα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα, την οποία είχε επιβάλει ένας δικαστής στα τέλη Αυγούστου, για να υπάρξει χρόνος για να εξεταστεί σε βάθος η υπόθεση.
Λιγότερο από 24 ώρες μετά την υποβολή του αιτήματος της διοίκησης Ομπάμα, το εφετείο της Ουάσιγκτον "διέταξε την αναστολή της απόφασης (πρωτοβαθμίου δικαστηρίου), εν αναμονή της τελικής απόφασης του δικαστηρίου".
"Στόχος αυτής της διοικητικής αναστολής είναι να δοθεί στο δικαστήριο επαρκής χρόνος για την ενδελεχή επανεξέταση της υπόθεσης, δεν αποτελεί όμως σε ...
καμία περίπτωση απόφαση επί της ουσίας", αναφέρει το δευτεροβάθμιο δικαστήριο στην απόφασή του.
Η δημόσια έρευνα για τα ανθρώπινα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα, πολλά υποσχόμενη για τη θεραπεία ασθενειών όπως το Πάρκινσον, το Αλτσχάιμερ και ο διαβήτης, επετράπη και πάλι στις αρχές του 2009 από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα μετά από οκτώ χρόνια απαγόρευσης από τον προκάτοχό του, Τζορτζ Μπους, για ηθικούς και θρησκευτικούς λόγους.
Στις 23 Αυγούστου, ο ομοσπονδιακός δικαστής Ρόις Λάμπερθ αποφάσισε την απαγόρευση της χρήσης των δημόσιων πόρων για την έρευνα αυτή, μετά από νομική διαδικασία που ενεργοποίησαν δύο ερευνητές που εργάζονταν πάνω σε μη εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα και συντηρητικές χριστιανικές οργανώσεις.
 AΠΕ