Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Τηλεόραση για... σερφάρισμα στο Ιnternet



Την πρώτη τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας που θα προσφέρει τη δυνατότητα στον χρήστη να παρακολουθεί τα αγαπημένα του προγράμματα, να απολαμβάνει πρωτότυπες εφαρμογές (applications) μέσω του Αndroid Μarket και να... σερφάρει στο Ιnternet παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες η Sony σε συνεργασία με την Google.

Η Sony Ιnternet ΤV, όπως ονομάζεται, διαθέτει τεχνολογία WiFi και συνοδεύεται από ένα τηλεχειριστήριο-πληκτρολόγιο το οποίο επιτρέπει την εύκολη πληκτρολόγηση και πλοήγηση στις σελίδες της γνωστής μηχανής αναζήτησης..


« Η Sony Ιnternet ΤV αποτελεί τον πρώτο ΗDΤV δέκτη που συνδυάζει τα προνόμια μιας μεγάλης οθόνης με εκείνα της ολοκληρωμένης διαδικτυακής αναζήτησης, με στόχο μια μοναδική εμπειρία ψυχαγωγίας » δήλωσε ο Μάικ Αμπαρι, αντιπρόεδρος του τμήματος οικιακής ψυχαγωγίας της Sony.

« Επιτέλους,κάποιος μπορεί να αναζητήσει αγαπημένα τηλεοπτικά προγράμματα και ιστοσελίδες της επιλογής του στην ίδια οθόνη, την ίδια ώραΕίμαστε πραγματικά υπερήφανοι που είμαστε πρωτοπόροι σε αυτή τη νέα κατηγορία ψυχαγωγίας» προσέθεσε.

Η «δικτυωμένη» τηλεόραση φέρει πλατφόρμα Αndroid, επεξεργαστή Ιntel Αtom και τρέχει περιηγητή ιστού Google Chrome. Χάρη στη λειτουργία Dual View, ο χρήστης μπορεί π.χ. ενώ παρακολουθεί έναν αγώνα ποδοσφαίρου να μοιράζεται το σκορ με τους φίλους του μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Τwitter (εφαρμογή προεγκατεστημένη στον δέκτη).

Τη σειρά της Sony Ιnternet ΤV με μοντέλα μεγέθους από 24 ως 46 ίντσες και τιμές που, σύμφωνα με την εταιρεία, κυμαίνονται από 600 δολάρια (περίπου 430 ευρώ) ως 1.400 δολάρια (1.000 ευρώ) συμπληρώνει το Sony Ιnternet ΤV Βlu-ray Disk player προς 400 δολάρια (290 ευρώ). 

tovima.gr