Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Τεστ για αφροδίσια μέσω κινητού



Βρετανοί επιστήμονες εξελίσσουν ένα νέο εξειδικευμένο μικροτσίπ το οποίο θα συνδέεται με «smartphones» ή με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και θα μπορεί να διαγνώσει αν ο χρήστης τους έχει προσβληθεί από κάποιο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα.

Μέσα σε 15 μόλις λεπτά και αφού ο χρήστης έχει τοποθετήσει πάνω στα ειδικά μικροτσίπ δείγμα σιέλου ή ούρων θα γνωρίζει αν έχει προσβληθεί από ΑΙDS, έρπητα, χλαμύδια ή βλεννόρροια. Θα είναι προσιτό σε όλους, 2 ευρώ το καθένα και εξετάζεται ακόμη και η πώλησή του μέσω ειδικών αυτόματων μηχανημάτων δίπλα στις συσκευές που πωλούν προφυλακτικά και υπάρχουν σε όλα τα μεγάλα νυχτερινά κλαμπ της Βρετανίας.............


Ο δρ Ταρίκ Σαντίκ, καθηγητής Σεξουαλικής Υγείας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, που ηγείται της μελέτης δήλωσε :«Σε λίγα χρόνια από τώρα το κινητό σας τηλέφωνο μπορεί να γίνει ο κινητός σας γιατρός. Το συγκεκριμένο μικροτσίπ θα μπορεί να διαγνώσει ένα αρκετά μεγάλο εύρος σεξουαλικά μεταδιδόμενων μολύνσεων, όπως χλαμύδια, βλεννόρροια, και θα μπορεί να συμβουλέψει για το πού μπορεί να πάει κάποιος για θεραπεία».
Πολλοί επιστήμονες πάντως εκφράζουν επιφυλάξεις για τη μέθοδο αυτή αφού ανησυχούν ότι σε περίπτωση λάθος διάγνωσης - κάτι που συμβαίνει ακόμη και στα πιο σύγχρονα εργαστήρια- θα οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις!

Πηγή: pyles.tv/ newsbomb.gr