Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Η Κύπρος συνεχίζει το πρόγραμμα παροχής δωρεάν laptop σε μαθητές Γυμνασίου




Θα συνεχιστεί η κρατική επιχορήγηση στους μαθητές της Β’ τάξης Δημόσιων Γυμνασίων της Κύπρου για αγορά καινούργιου φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ θα επεκταθεί και στους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων αλλά και των εσπερινών.
Οπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρέας Δημητρίου μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, της οποίας προήδρευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, «εγκρίθηκε σήμερα η συνέχιση του μέτρου επιχορήγησης για την αγορά προσωπικού υπολογιστή από τους μαθητές της δευτέρας τάξης των δημόσιων σχολείων, και των ιδιωτικών σχολείων, προστίθενται από φέτος για πρώτη φορά, και των εσπερινών σχολείων».
Είναι μια δαπάνη της τάξης των 3.36 εκ. ευρώ, ανέφερε. Το μέτρο, είπε ο κ. Δημητρίου, συνεχίζεται, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, αφορά οκτώ χιλιάδες μαθητές των παιδιών των δημόσιων σχολείων, μερικές ..

εκατοντάδες παιδιά των ιδιωτικών σχολείων και 47 – 50 παιδιά των εσπερινών σχολείων.
Η επιχορήγηση για κάθε μαθητή είναι 300 ευρώ, διευκρίνισε. Ο κ. Δημητρίου είπε ότι το Υπουργείο καλύπτει περίπου το 80-85% των δικαιούχων, οι οποίοι κάνουν χρήση του μέτρου, γι’αυτό μένει ένα υπόλοιπο.
edugate.gr