Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Nα «επιταχύνει» τον Firefox σκέφτεται η Mozilla


Nα «επιταχύνει» τον Firefox σκέφτεται η Mozilla
Ο τίτλος μας, όμως, δεν αναφέρεται στις επιδόσεις του ή σε κάποιου είδους hardware acceleration, αλλά στο ρυθμό κυκλοφορίας των εκδόσεων του δημοφιλούς browser.
Τη λογική της Google φαίνεται να… ζήλεψαν οι δημιουργοί του δημοφιλούς browser Firefox, και το νέο ρυθμό με τον οποίο κυκλοφορεί ο Google Chrome – με μια νέα «πλήρη» έκδοση του (τις εκδόσεις που φέρουν έναν ακέραιο αριθμό στο όνομα τους – π.χ. «Chrome v.7»), αφού σκέφτονται να εφαρμόσουν την ίδια προσέγγιση....

Σε μήνυμα του στη mailing list Mozilla.dev.planning, ο CTO της Mozilla, Brendan Eich, συμβούλεψε όσους συμμετέχουν στην ανάπτυξη του Firefox να αντιμετωπίζουν πιο σοβαρά και αντικειμενικά τα σημαντικά προβλήματα σε κάθε έκδοση (στα οποία αναφέρθηκε ως «blockers», εκ του «block», «εμποδίζω», αφού αποτελούν τα βασικά εμπόδια στην κυκλοφορία κάθε νέας έκδοσης).
«Κάποια από αυτά μπορούν να περιμένουν μια dot release (οι «προοδευτικές» εκδόσεις, που παρουσιάζονται ως «δεκαδικοί», π.χ. «Firefox 3.6») ή τον Firefox 5, που πιστεύω πως θα κυκλοφορήσει μόλις μήνες μετά τον 4. Στοχεύουμε σε ένα γρήγορο ρυθμό κυκλοφοριών. Εξυπηρετεί καλύτερα τους χρήστες μας.»
Και τα παραπάνω, φυσικά, σημαίνουν πως αν, όντως, υιοθετηθεί αυτή η προσέγγιση, είναι πιθανότατο πως την αντίστοιχη εποχή του επόμενου έτους, ίσως στους υπολογιστές μας να βρίσκεται εγκατεστημένος ο… Firefox 17!
newpost