Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Πως να φορτίσετε το κινητό σας με ένα κρεμμύδι!

Φανταστείτε τη ζωή στον πλανήτη Γη να κυλάει πίσω στο σκοτάδι της προϊστορίας. Τα δίκτυα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο είναι νεκρά, οι δρόμοι παγωμένοι, γεμάτοι με άψυχα κουφάρια αυτοκινήτων να σκουριάζουν στη βροχή σε ατελείωτες ουρές στην άσφαλτο. Τις νύχτες χωρίς φεγγάρι το σκοτάδι απλώνεται παντού, εκτός από μικρές αναλαμπές από τις φωτιές στους καταυλισμούς των επιζώντων.


Την ημέρα η ανθρωπότητα επιβιώνει ψάχνοντας στα ερείπια για χρήσιμα αντικείμενα που θυμίζουν μια άλλη εποχή, τόσο μακρινή, σα βγαλμένη από όνειρο. Τότε, μια μέρα, τα πράγματα παίρνουν μια τροπή προς το χειρότερο, που όμως βαθεία μέσα σας γνωρίζατε ότι θα συμβεί. Ακούτε την αγαπημένη σας playlist από mp3, όταν ξαφνικά η μπαταρία του iPod Classic που βρήκατε τις προάλλες, αρχίζει να σβήνει. Παθαίνετε πανικό.

Τυλιγμένο σε μια πετσέτα, βρίσκετε το κρεμμύδι που επρόκειτο να βράσετε για το μεσημεριανό σας και ένα μισογεμάτο μπουκάλι ενεργειακού χυμού. Πρόβλημα ουδέν!

Τα ενεργειακά ροφήματα περιέχουν ηλεκτρολύτες όπως νάτριο, ασβέστιο και κάλιο. Κανονικά, οι εν λόγω ηλεκτρολύτες ανατροφοδοτούν με ενέργεια το σώμα μας, αλλά θα ήταν δυνατό να επαναφορτίσουν τη μπαταρία ενός κινητού τηλεφώνου ή ενός smartphone;




Η απάντηση βρίσκεται στο παρακάτω βίντεο:
real.gr