Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Στον ISS το πρώτο ανδροειδές ρομπότ -VIDEO

Image
Το πρώτο ανδροειδές ή ανθρωποειδές ρομπότ που θα ταξιδέψει στο διάστημα πρόκειται να εκτοξευθεί σήμερα με το διαστημικό λεωφορείο Discoverry και με την αποστολή STS-133.

Ο Robonaut ή αλλιώς R2 –ένα D2 του «λείπει» να γίνει το γνωστό ρομπότ στην ταινία ο πόλεμος των άστρων- είναι ένα ρομποτικό πολυχρηστικό εργαλείο που πρόκειται να αποτελέσει μόνιμο κάτοικο του διεθνούς διαστημικού σταθμού (ISS)....



Η πρωτοπορία του συγκεκριμένου ρομπότ είναι πως διαθέτει ανθρώπινες απολήξεις στους βραχίονές του και ως εκ τούτου μπορεί να εκτελεί «λεπτής» φύσεων εργασίες όπως ο χειρισμός διακοπτών και πινάκων. Η αποστολή του Robonaut στον ISS έχει βέβαια πειραματικό χαρακτήρα και θα χρησιμεύσει ως πιλοτικό πρόγραμμα για την εκτενέστερη χρησιμοποίησή του τόσο στον διαστημικό σταθμό, αλλά κυριότερα σε μελλοντικές αποστολές εξερεύνησης πλανητών όπως στον Άρη.

Η ευελιξία του κορμού του Robonaut που μπορεί να αλλάζει και να μετατρέπεται έως και σε τροχοφόρο, είναι μεγάλη, ενώ ένα μέρος των δραστηριοτήτων που θα καλύψει θα είναι οι εξωοχηματικοί περίπατοι εργασίας και ιδιαίτερα αυτοί που θεωρούνται ιδιαίτερα ριψοκίνδυνοι για να τους αναλάβει αστροναύτης.
defencenet