Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

«Ο πλανήτης σε χρειάζεται»

Μια πρωτοποριακή έκθεση παρουσιάζεται στη χώρα μας και θα φιλοξενηθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Το Μουσείο Φυσικών Επιστημών του Λονδίνου σχεδίασε την έκθεση με τίτλο «ο πλανήτης σε χρειάζεται», με το αποτέλεσμα να είναι ότι πιο πρωτοποριακό έχουμε δει ποτέ στη χώρα μας. Η τεχνολογία που χρησιμοποίησαν οι Bρετανοί, το ενδιαφέρον για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη, όπως και το μοναδικό design της, την καθιστούν υποψήφια για το διεθνές βραβείο εσωτερικού design FX AWARD.


Η έκθεση ήδη έχει προσελκύσει 1,5 εκ. επισκέπτες σε όλο τον κόσμο και απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό, ανεξαρτήτου ηλικίας. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν πολλά ενδεχόμενα της βιώσιμης ζωής στο μέλλον, αφού οι θεματικές της ενότητες (νερό, τροφή, μετακίνηση κ.α)συνδέονται άριστα με την καθημερινότητα των ανθρώπων.

«Ο πλανήτης σε χρειάζεται» συνδιοργανώνεται από τη HELEXPO και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ACT, τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και έχει τη στήριξη πολλών περιβαλλοντικών οργανισμών και άλλων ομάδων (Ελληνική Εταιρεία της Φύσης, Καλλιστώ, Κ.Α.Π.Ε., Αρκτούρος και πολλών άλλων).
newsbomb