Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Η καρδιά σας θα μειώνει στο μέλλον τον λογαριασμό της ΔΕΗ…

Σε μια ανακάλυψη που ίσως δώσει λύση όχι μόνο σε μικρά καθημερινά προβληματάκια, αλλά και στο θέμα της ενέργειας και της εξοικονόμησης ρεύματος, έφτασαν επιστήμονες από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Σύμφωνα λοιπόν με την ομάδα των επιστημόνων, οι άνθρωποι στο μέλλον θα μπορούν να φορτίζουν μικροσυσκευές όπως κινητά τηλέφωνα και Mp3, με τη βοήθεια της καρδιάς τους!


Η ομάδα κατάφερε να κατασκευάσει ένα μικρό τσιπ – νανογεννήτρια, το οποίο παράγει ηλεκτρισμό από την κίνηση. Μάλιστα, πιστεύουν πως μέσα στα επόμενα χρόνια θα καταφέρουν να εντάξουν ακόμα και το χτύπο της καρδιάς στις λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού οι οποίες θα παράγουν ενέργεια.

Απώτερος στόχος των πειραμάτων, είναι να μη χρησιμοποιεί ο άνθρωπος στο μέλλον καθόλου μπαταρίες για τις διάφορες ηλεκτρικές συσκευές του.

Η ομάδα χρησιμοποίησε μικροσκοπικά σύρματα τα οποία αποτελούνται από διοξείδιο του άνθρακα, προκειμένου να παράγουν ηλεκτρισμό από την ανθρώπινη κίνηση. Το πείραμα έγινε με επιτυχία σε οθόνες LCD, οι οποίες πήραν ρεύμα από παρόμοια διαδικασία.

Τα πειράματα έδειξαν πως πέντε τέτοιες γεννήτριες, παράγουν την ίδια σχεδόν ενέργεια με δύο μπαταρίες τύπου ΑΑ.
newsbomb