Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΔΕΙΤΕ: Δοκιμάστε ρούχα χωρίς να γδυθείτε - video-

Ψηφιακό δοκιμαστήριο

Τελικά το kinect του Xbox χάρη στον ανοιχτό κώδικά του, επιτρέπει να πειραματιστούν με αυτό και να το χρησιμοποιήσουν αρκετοί για διάφορες χρήσεις. Έχουμε δει να το χρησιμοποιούν για έλεγχο του φωτισμού στο σπίτι, έλεγχο τηλεφωνικών βιντεοκλήσεων μέσω της τηλεόρασης ενώ οι χρήσεις φαίνεται να μην έχουν κάποιο όριο.

Μία αρκετά ενδιαφέρουσα εφαρμογή, που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα το γυναικείο πληθυσμό είναι το εικονικής πραγματικότητας δοκιμαστήριο. Για να γίνουμε πιο κατανοητοί θα μπορούν να στέκονται μπροστά από την οθόνη και με χειρονομίες να «δοκιμάζουν» τα διάφορα φορέματα.


Μία ρωσική εταιρεία η AR Door συνεργάστηκε με τα Topshop, μια Βρετανική αλυσίδα ρούχων, με αρκετά υποκαταστήματα σε όλο τον κόσμο, για να κατασκευάσουν αυτό το εικονικής πραγματικότητας δοκιμαστήριο, με αφορμή την προώθηση μιας νέας κολεξιόν φορεμάτων. Αντί, λοιπόν οι κυρίες να αναγκάζονται να γδύνονται για να δοκιμάσουν κάποιο ρούχο το μόνο που θα έχουν να κάνουν είναι να σταθούν μπροστά από την οθόνη και αυτόματα να βλέπουν να φορούν το οποιοδήποτε φόρεμα. Πρακτικά θα μπορούσε κάποιος να το χαρακτηρίσει και ως καθρέφτη εικονικής πραγματικότητας.

Ο πρώτος τέτοιος καθρέπτης είχε δοκιμαστεί στη Μόσχα. Εκτός από την τεχνολογία του Kinect, χρησιμοποιεί και τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας, που ακριβώς επιτρέπει στους πελάτες να διαλέγουν από ψηφιακή κρεμάστρα το ρούχο που επιθυμούν, να το «φοράνε». Το είδωλο στο καθρέφτη αυτό είναι τρισδιάστατο και επιτρέπει να δουν το φόρεμα από οποιαδήποτε γωνία θα ήθελε ο πελάτης, όπως ακριβώς θα έκανε και στο κοινό δοκιμαστήριο.
Η τεχνολογία χρειάζεται ακόμα πολλές βελτιώσεις, μιας και το φόρεμα δεν εφαρμόζει ακριβώς πάνω στο σώμα, αλλά δίνει μόνο μια σχετική εικόνα για το ρούχο. Άλλωστε αν δε δοκιμάσεις κάτι, δε θα ξέρεις τι εφαρμογή έχει πάνω σου. Μπορεί σε λίγο καιρό να χρειάζεται μόνο ένα δυνατότερο επεξεργαστή.




newsbeast