Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Δυνατότητα offline download από Google Maps


Η Google προσέθεσε τη δυνατότητα για το κατέβασμα χαρτών offline, επεκτείνοντας σταδιακά τις δυνατότητες αυτές σε όλη την γκάμα των υπηρεσιών της.

Οι χάρτες είναι σαφώς μια υπηρεσία που θα επωφεληθεί από την offline λειτουργικότητα, επιτρέποντας στους χρήστες να κατεβάζουν τμήματά τους, αποθηκεύοντάς τα τοπικά στα τηλέφωνα ή σε netbooks. Αυτό θα επιτρέψει στους χρήστες να μπορούν να εξερευνήσουν μια περιοχή ακόμα και εάν είναι offline.


Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε άνθρωπος της Google: "Κατά την επίσκεψή σας σε μια άγνωστη τοποθεσία, το Google Maps για κινητό είναι ιδανικό για να έχετε μια ιδέα του πόσο κοντά είστε στον προορισμό σας, πού βρίσκονται οι δρόμοι ή τα σημεία ενδιαφέροντος ή απλά για να μην χαθείτε."

"Τι γίνεται όμως στη περίπτωση που δεν έχετε σήμα ή όταν είστε στο εξωτερικό και δεν διαθέτετε data plan; Εμείς λέμε πως εάν χρησιμοποιείτε το Google Maps για κινητό, δεν θα χρειαστεί ξανά να μεταφέρετε έναν κλασικό χάρτη μαζί σας. Το 'Download map area' Lab στο Google Maps 5.7 για Android αποτελεί το πρώτο βήμα για να κάνουμε πράξη αυτή τη δέσμευση, ακόμα και όταν είστε offline."

Η λειτουργία είναι διαθέσιμη τώρα στο Labs, με δυνατότητα να κατεβάσετε τα base map tiles και landmarks, αν και απαιτείται σύνδεση για τις λοιπές λειτουργίες. Είναι δυνατόν, ακόλουθα, να διαχειριστείτε τους χάρτες που θα κατεβάσετε στη Google Maps cache, ώστε να μπορείτε να ξεφορτωθείτε τις περιοχές που δεν χρειάζεστε πλέον.

ΠΗΓΗ: pcw.gr / real