Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Νέοι «σαρωτές» για το αεροδρόμιο του Χίθροου


Οι επιβάτες που έμπαιναν στους «σαρωτές» του Χίθροου στο Λονδίνο, ένοιωθαν άσχημα, καθώς έπρεπε να επωμιστούν την διαδικασία του σκάνερ που κατέγραφε κυριολεκτικά τα … πάντα με αποτέλεσμα οι χειριστές των μηχανημάτων να βλέπουν τις εικόνες από τα γυμνά σώματα των ταξιδιωτών.
Το νέο λογισμικό που ενσωματώθηκε στους σαρωτές θα κάνει πλέον την όλη διαδικασίαλιγότερο… προσωπική και προκλητική. Στη νέα σάρωση, ο επιβάτης θα φαίνεται σαν ένα… «κινούμενο σχέδιο» με τα ύποπτα αντικείμενα να καταγράφονται με κίτρινο χρώμα. Επίσης για πρώτη φορά οι ταξιδιώτες, θα μπορούν να κοιτάξουν, ότι ακριβώς κοιτάει και το προσωπικό ασφαλείας.

Οι νέοι σαρωτές, οι οποίοι είναι ήδη σε λειτουργία στο Χίθροου, χρησιμοποιούν την ίδια ακριβώς τεχνολογία όπως και η προηγούμενη έκδοση, απλά έχουν διαφορετικό λογισμικό.
Ο Ίαν Χάτσεσον, Διευθυντής Ασφάλειας του αεροδρομίου δήλωσε:
«Στο Χίθροου, αναζητούμε τρόπους για να εξασφαλίσουμε ότι τα υψηλά πρότυπα ασφαλείας δεν έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην εμπειρία των επιβατών. Τα νέα «bodyscanners» είναι ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου.»


Οι σαρωτές χρησιμοποιούν χαμηλής ισχύος ραδιοκύματα, αντί για τις βλαβερές ακτίνες Χ, με σκοπό να ανιχνεύσουν στους επιβάτες τα εκρηκτικά ή τα κρυμμένα όπλα. Χωρίς όμως το νέο λογισμικό, η εικόνα που εμφανιζόταν στην ασφάλεια του προσωπικού ένα μαυρόασπρο γυμνό σώμα ενός ατόμου.
Τα νέα μηχανήματα, είναι τα πρώτα από μια σειρά νέων τεχνολογιών που δοκιμάζονται σε όλο τον κόσμο με σκοπό να κάνουν πιο ασφαλή τα αεροδρόμια, ενώ παράλληλα αυξάνουν και την ταχύτητα επιβίβασης.
newsbomb