Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

O ταχύτερος επεξεργαστής του κόσμου !


AMD FX: στα 8.5GHz περίπου χρονισμού λειτουργίας, ο ταχύτερος επεξεργαστής του κόσμου στο Γκίνες

Λευτέρης Ξυκομηνός
Η εταιρεία AMD, η δεύτερη κατά σειρά μεγαλύτερη στον κόσμο έρευνας, ανάπτυξης και κατασκευής τσιπ υπολογιστών, όντας πάντα δίπλα στους λάτρεις των επιδόσεων σε όλο τον κόσμο, ανακοινώνει την επίτευξη παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες για την «Υψηλότερη Συχνότητα Λειτουργίας Επεξεργαστή για Η/Υ», που κατάφερε να αγγίξει ο επερχόμενος 8-πύρινος επεξεργαστής AMD FX desktop overclocking.




«Το ρεκόρ ταχύτητας λειτουργίας των AMD FX CPUs καταδεικνύει σαφώς τα πλεονεκτήματα των επιδόσεων της νέας multi-core αρχιτεκτονικής Bulldozer της AMD, η οποία θα παρέχει x86 υπολογιστική ισχύ για το συγκεκριμένο κεντρικό επεξεργαστή (η «καρδιά» ενός υπολογιστή) και τους μελλοντικούς APUs (CPU συν τσιπ γραφικών σε μια κατασκευή) της AMD. Μαζί με τις παγκόσμιου ρεκόρ συχνότητες λειτουργίας, οι FX επεξεργαστές προσφέρουν μια ασυναγώνιστη εμπειρία χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή, ιδανικοί για videogames υψηλών απαιτήσεων με πολλαπλές οθόνες, mega-tasking (χρήση πολλαπλών και «βαριών» διαδικασιών / προγραμμάτων) και δημιουργία HD περιεχομένου», δήλωσε ο Chris Cloran, corporate vice president και general manager, Client Group της AMD.



Οι AMD FX επεξεργαστές, που αναμένονται να διατεθούν στην αγορά το τέταρτο τρίμηνο του 2011, άγγιξαν συχνότητα λειτουργίας 8.429 GHz, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 8.308 GHz. Το εν λόγω παγκόσμιο ρεκόρ πραγματοποιήθηκε στις 31.08.2011 στο Άστιν του Τέξας (ΗΠΑ) από το «Team AMD FX», μία ομάδα απαρτιζόμενη από τους καλύτερους εξειδικευμένους overclockers και τους κορυφαίους μηχανικούς της AMD, των οποίων τα ονόματα θα αναγραφούν στο Βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες. Για να κατανοήσουμε ευκολότερα το επίτευγμα της ομάδας, αρκεί να αναφέρουμε ότι το φάσμα συχνότητας λειτουργίας ενός μέσου υπολογιστή κυμαίνεται από τα 1.8GHz έως και τα 3.06GHz.
«Επικροτούμε την AMD για την είσοδό της στο Βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες για την επίτευξη της Υψηλότερης Συχνότητας Λειτουργίας Επεξεργαστή για Η/Υ. Συγχαίρουμε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτό το επίτευγμα», δήλωσε ο Freddie Hoff, μέλος της κριτικής επιτροπής των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες, που παρουσίασε το βραβείο στο «AMD Fusion Zone», στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ.



Το ρεκόρ σηματοδοτεί ένα ακόμη επίτευγμα στην ιστορία του FX, ενώ αντιπροσωπεύει τις εξαιρετικές και απρόσμενες εμπειρίες χρήσης υπολογιστή που οι χρήστες μπορούν να βιώσουν. Όλα τα FX προϊόντα, συμπεριλαμβανόμενης της επερχόμενης σειράς επεξεργαστών AMD FX, θα προσφέρουν εντελώς ξεκλείδωτους πολλαπλασιαστές ρολογιού για ευκολότερο overclocking (υπερ-χρονισμό) και περιλαμβάνουν το αποκλειστικό λογισμικό μέσω της AMD VISION Engine για να τελειοποιήσουν τις επιδόσεις του συστήματος. Για τους FX επεξεργαστές, η AMD έχει αφαιρέσει όλα τα εμπόδια, ώστε να είναι δυνατή η πλήρης ξεκλείδωτη δυνατότητα υπερ-χρονισμού, προσφέροντας στους απαιτητικούς χρήστες απεριόριστες δυνατότητες παραμετροποίησης και ευελιξίας.
zougla