Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Επίθεση χάκερ σε λογαριασμούς χρηστών Xbox live

Χιλιάδες λογαριασμοί χρηστών Xbox live, έχουν πέσει θύματα χάκερ τις τελευταίες μέρες στην Μ. Βρετανία.

Κατά μέσο όρο οι χάκερ έχουν κλέψει περίπου 100 λίρες από τα θύματά τους, στη Μ. Βρετανία

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό, πόσοι χρήστες ακριβώς, έχουν πέσει θύματα ή πόσα χρήματα συνολικά έχουν κλέψει οι χάκερ από τις “phishing” επιθέσεις.


Η εφημερίδα Sun από την πλευρά της υποστηρίζει οτι "χιλιάδες" είναι οι χρήστες που έχουν πέσει θύματα των χάκερ σε 35 χώρες και οτι συνολικά το ποσό που έχει κλαπεί είναι αρκετές εκατομμύρια λίρες.

Η Microsoft ήδη ερευνά το θέμα για να εντοπίσει τους χάκερ όμως όπως φαίνεται εκείνοι έκλεβαν από πολλούς λογαριασμούς μικρά χρηματικά ποσά πράγμα που δυσκολεύει πολύ τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με την εταιρία, οι χάκερ έστελναν μηνύματα στους παίκτες και τους έστελναν πλαστές ιστοσελίδες που προσφέρουν δωρεάν Microsoft points τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αγοράσουν παιχνίδια και διάφορα άλλα από το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρίας και στη συνέχεια οι χρήστες έβαζαν στα πλαστά site τα στοιχεία τους από τα οποία οι χάκερ μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

Τέλος η Microsoft πάντως, είναι πρόθυμη να επιστρέψει σε όσους χρήστες μπορούν να αποδείξουν οτι έπεσαν θύματα των χάκερ και οτι δεν έδωσαν τους κωδικούς πρόσβασης τους ενώ προειδοποιεί όλους τους χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς τους για παν ενδεχόμενο.
newsit