Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Τι μπορεί να συμβεί αν βάλουμε ένα χρυσόψαρο σε υγρό άζωτο??Δείτε το Video



 alldaynews 4you

Οι Νοτιοκορεάτες έφτιαξαν το Osprey… σε UAV!



Ένα εντυπωσιακό επίτευγμα ετοιμάζεται να παρουσιάσει η αμυντική βιομηχανία της Νότιας Κορέας, το οποίο αφορά ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος κλίνοντος στροφείου, το οποίο μοιάζει… σκανδαλιστικά με το αμερικανικό V-22 Osprey!
Θα είναι το ταχύτερο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV: Unmanned Aerial Vehicle) παγκοσμίως και θα έχει τη δυνατότητα κάθετης απο-προσγείωσης, αφού οι πτέρυγές του μπορούν να είναι γυρισμένες προς τα πάνω για να απογειωθεί ή να προσγειωθεί και να πάρουν κλίση μπροστά για να αποκτά τη δυνατότητα κίνησης και την εμβέλεια – ταχύτητα αεροσκάφους τζετ.

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

SX100A Greece


1911 - 2011 G. Averof   thireos
Battleship " Georgios Averof "
100 χρόνια Θ/Κ Γεώργιος Αβέρωφ,
o «Τυχερός Μπάρμπα Γιώργης», 

παρατσούκλι που πήρε από το πλήρωμά του μετά τη ναυμαχία της «Έλλης» στις 3/16 Δεκ. 1912.

(Η Ε.Ε.Ρ. επ΄ ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων του ΘΚ ΑΒΕΡΩΦ θα λειτουργήσει σταθμό με το ειδικό διακριτικό SX100A για το χρονικό διάστημα από 02 έως και 04 Δεκεμβρίου  2011.

Και δεύτερη επιγραφή των Μάγια για το τέλος του κόσμου

Και δεύτερη επιγραφή των Μάγια για το τέλος του κόσμου
Η προφητεία των Μάγια για το τέλος του κόσμου το 2012 ενισχύεται από μια δεύτερη επιγραφή, που ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στο Μεξικό.


Η γνωστή εσχατολογική προφητεία βασίζεται στο ημερολόγιο των Μάγια, το διάσημο δίσκο του Τορτουγκουέρο, το οποίο τελειώνει στις 21 Δεκεμβρίου του 2012.

Τώρα, μια άλλη λαξευμένη επιγραφή έρχεται να «επιβεβαιώσει» αυτή την ημερομηνία.

Βρέθηκε τριγωνικό κρανίο αρχαίου «εξωγήινου»

Η απόδειξη ότι εξωγήινα όντα αποίκησαν κάποτε τη Γη, Ισπανοί και Ρώσοι «επιστήμονες» πιστεύουν ότι βρέθηκε στο Περού
Βρέθηκε τριγωνικό κρανίο αρχαίου «εξωγήινου»
Ο Περουβιανός ανθρωπολόγος, Ρενάτο Νταβίλα Ρικέλμε ανακάλυψε τα λείψανα ενός «αγνώστου πλάσματος», με «τριγωνικό» κρανίο και ύψος 50 εκατοστών.

Περίεργες κατασκευές σε έρημο της Κίνας

Τεράστιες κατασκευές στη μέση κινεζικής ερήμου εντόπισαν οι δορυφόροι της Google.


Περίεργες κατασκευές σε έρημο της Κίνας
Στην πρώτη εικόνα απεικονίζεται κάτι που μοιάζει με τεράστιο περίπλοκο δίκτυο, το οποίο αποτελείται από μεγάλες μεταλλικές λωρίδες. Οι γραμμές είναι άψογα σχηματισμένες και φαίνεται σαν να έχουν σχηματιστεί ώστε να είναι ορατές από δορυφόρους σε τροχιά.

Οι πρώτοι βιονικοί φακοί επαφής

Οι πρώτοι βιονικοί φακοί επαφής
Γεγονός είναι πλέον οι πρώτοι βιονικοί φακοί επαφής οι οποίοι σε λίγο καιρό θα δίνουν τη δυνατότητα της προβολής πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο.


Οι ερευνητές δύο πανεπιστημίων σε ΗΠΑ και Φινλανδία , που δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους στο περιοδικό «Journal of Micromechanics and Microengineering» του Ινστιτούτου Φυσικής της Βρετανίας, σύμφωνα με το BBC, έκαναν πειράματα σε ζώα και απέδειξαν ότι οι ηλεκτρονικοί φακοί είναι ασφαλείς, καθώς δεν υπήρξαν παρενέργειες.

Εκτοξεύθηκε το Curiosity της NASA με προορισμό τον Άρη-VIDEO

Εκτοξεύθηκε το Curiosity της NASA με προορισμό τον Άρη
Το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα ρομπότ εξερεύνησης πλανητών ξεκίνησε το ταξίδι του για τον Άρη, μετά την επιτυχημένη εκτόξευση του πυραύλου Atlas V, που πραγματοποιήθηκε στις 17.02 ώρα Ελλάδας στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ.


Το Curiosity είναι ένα εξάτροχο όχημα ενός τόνου, το οποίο έχει ως αποστολή να ερευνήσει αν ο Κόκκινος Πλανήτης ήταν ποτέ φιλόξενος για ζωή.

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ομάδα Ρωσικών δορυφόρων θα καλύπτει όλο το έδαφος της Γης


Στη σύνθεση της ομάδας περιλαμβάνονται πάνω από 20 δορυφόροι και με τον τρόπο αυτό θα καλύπτει ολόκληρο το έδαφος του πλανήτη
Ο πύραυλος-φορέας «Σογιούζ» με τη διαστημική συσκευή, έχει τοποθετηθεί στην εξέδρα εκτόξευσης του κοσμοδρομίου Πλεσέτσκ. Η εκτόξευση είχε προγραμματισθεί τελικά για σήμερα, 28 Νοεμβρίου.


Στέβια: Ένα φυσικό γλυκαντικό

Η στέβια θεωρείται από πολλούς η «ζάχαρη του μέλλοντος», αφού αποτελεί την πιο υγιεινή εναλλακτική λύση, προκειμένου να απολαύσει κανείς τη γλυκιά γεύση χωρίς περιττές θερμίδες.

Με βάση τη θετική γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA, 2010) πως τα γλυκαντικά που προέρχονται από το φυτό στέβια είναι ασφαλή για κατανάλωση από όλες τις ομάδες του πληθυσμού, η Ευρωπαϊκή Ένωση στις 14 Νοεμβρίου του 2011 ενέκρινε τη χρήση του φυσικού γλυκαντικού σε τρόφιμα και ροφήματα.

Περίεργο είδος ψαριού αλιεύτηκε στην Σαμοθράκη

Ένα περίεργο ψάρι έπιασε στα δίχτυα του ένας ψαράς από τη Σαμοθράκη.


Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το αν κάποιος γνωρίζει το όνομα του ψαριού ή αν κάποιος το έχει ξανασυναντήσει. 


Πάντως έγινε θέμα συζήτησης στο νησί ενώ παράλληλα προσπαθούν να εντοπίσουν αν το συγκεκριμένο είδος αναπαράγεται.

Πηγή:perifereianews.com,samothrakinews

Ασφαλή αεροδρόμια με θερμικούς ανιχνευτές ψεύδους και κλωνοποιημένους σκύλους με ισχυρή όσφρηση

Νωρίτερα φέτος, η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών έδωσε μία μικρή γεύση του οράματός της σχετικά με τα σημεία ελέγχου του μέλλοντος, όπως μια σειρά «σηράγγων» με φωτισμό νέον και εξοπλισμένων με μια σειρά από ανιχνευτές όπως ακτίνες Χ, μετάλλων, υγρών κτλ.

Οι συχνοί ταξιδιώτες οι οποίοι θα έχουν ολοκληρώσει τους όποιους ελέγχους με τις κυβερνητικές αρχές, θα περνάνε από τον διάδρομο χαμηλής ασφάλειας, με επίδειξη μόνο της ταυτότητάς τους. Οι άλλοι, θα περνάνε από τους εν λόγω διαδρόμους, τους υπερσύγχρονους και γεμάτους με κάθε λογής αισθητήρα και ανιχνευτήρα.

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Φύλακες-Ρομπότ σε φυλακή στην Κορέα!

Σύμφωνα με δημοσιέυμα του BBC, φυλακή στη Νότια Κορέα ετοιμάζεται να εντάξει στο δυναμικό της τρία ρομπότ σε ρόλο φυλάκων. Τα ρομπότ θα έχουν ύψος περίπου 1.5 μέτρο, ενώ κύρια αρμοδιότητα τους θα είναι η παρακολούθηση για τυχόν μη φυσιολογική συμπεριφορά από τους κρατουμένους.

Εξοπλισμένα με κάμερες, αισθητήρες και κινούμενα με ειδικά ροδάκια, τα ρομπότ θα έχουν τη δυνατότητα να κινούνται εύκολα στο χώρο για να καταγράφουν τι συμβαίνει και στη συνέχεια να αποστέλουν το περιεχόμενο σε μια κεντρική μονάδα.
Σε περίπτωση που παρατηρηθεί οποιαδήποτε επικίνδυνη συμπεριφορά, τα ρομπότ μπορούν να ειδοποιούν τους φύλακες. Οι τελευταίοι μπορούν, μάλιστα, να αλληλεπιδράσουν με τους κρατούμενους μέσω του μικροφώνου του ρομπότ.
Από τον επόμενο κιόλας χρόνο τα νέα ρομπότ-φύλακες αναλαμβάνουν δουλειά σε δοκιμαστικό πρόγραμμα διάρκειας ένος μήνα.
[πηγή bbc]
techgear

Τα ολογράμματα «αφής» είναι εδώ, το μέλλον έφτασε

video
Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, είναι πραγματικότητα!

Τα ολογράμματα αποτελούν ένα από τα τελικά σύνορα της τεχνολογίας που οι διάφορες ταινίες επιστημονικής φαντασίας και βιβλία, μας είχαν υποσχεθεί και που δεν είχε ακόμη πραγματικά φτάσει σε ένα μεγάλο ικανοποιητικό στάδιο. Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν κάποιες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση με μερικά αρκετά καλά αποτελέσματα, αλλά καμία από αυτές δεν έχει επιδείξει τον τρόπο με τον οποίο θα αλληλεπιδρούμε με αυτές τι όμορφες «ζωντανές» εικόνες.

Το πρώτο "ηλιακό" ασανσέρ κατασκευάστηκε στο Κιλκίς

ηλιος ενέργεια ασανσέρ κιλκίς πατέντα
Μετά από 4 χρόνια έρευνας, ο Γιάννης Σαχσαμάνογλου, μηχανολόγος μηχανικός και ιδιοκτήτης της εταιρείας ασανσέρ Mezolift, κατασκεύασε τον πρώτο ηλιακό ανελκυστήρα στον κόσμο, ο οποίος παρουσιάστηκε επίσημα για πρώτη φορά στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η εταιρία του απασχολεί μόλις δύο άτομα, ενώ ο ίδιος ο κ. Σαχσαμάνογλου, αν και μπορεί, δεν επιθυμεί να κατοχυρώσει την... πατέντα. Να σημειωθεί ότι οι πρώτες προσπάθειες κατασκευής αντίστοιχης τεχνολογίας γίνονται τώρα στην Ιταλία.

Μετά από ένα χρόνο παραμονής στον Ειρηνικό, το Google+ επανασυνδέει φωτό μίας DSLR με τον ιδιοκτήτη τους

Ο Markus Thompson κάνοντας καταδύσεις στον κόλπο Deep Bay, έξω από το Vancouver, ανακάλυψε μία φωτογραφική κάμερα
Canon Eos 1000D. Ο Thompson εξέτασε την κάρτα SD και ανακάλυψε ότι όχι μόνο εκείνη ήταν ακόμα λειτουργική, αλλά ότι η φωτογραφική είχε παραμείνει στον ωκεανό για περισσότερο από έναν χρόνο.

Ο Thompson χρησιμοποίησε το Google+ -αν και είναι λίγο περίεργο γιατί να μη το κάνει στο facebook ή στο Twitter- παρουσιάζοντας την ιστορία και μερικά στοιχεία αναγνώρισης που κατάφερε και εξήγαγε από τις φωτογραφίες. Μέσα σε μια μέρα, το συλλογικό «μυαλό» του δικτύου κατάφερε και εντόπισε τον ιδιοκτήτη, ο οποίος ήταν ένας πυροσβέστης στην Βρετανική Κολομβία.

Η εκτόξευση του διαστημοπλοίου με το rover Curiosity NASA για όσους την έχασαν

Έχει χαρακτηριστεί, από τους επιστήμονες, ως «η πιο σύνθετη αποστολή που θα έχει πραγματοποιηθεί στην επιφάνεια ενός άλλου πλανήτη», με το Science Laboratory της NASA
να πλέον πετάει προς τον κόκκινο πλανήτη.

Ένας πύραυλος Atlas V εκτοξεύθηκε νωρίτερα από το ακρωτήριο Κανάβεραλ, και ένας επιτυχημένος διαχωρισμός από το διαστημόπλοιο επετεύχθη λίγο αργότερα στο διάστημα. Τώρα αρχίζει ένα ταξίδι στον Άρη που αναμένεται να τελειώσει με μία πυραυλοκίνητη κατάβαση προς τον πλανήτη, τον Αύγουστο του επόμενου έτους.

Robo-φίδι: Εύκαμπτος ρομποτικός βραχίονας που θα μπορεί να σώζει ανθρώπινες ζωές

Η εταιρεία OC Robotics μας προσέφερε ένα ακόμα ρομπότ το οποίο θα μπορεί πραγματικά να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στα σωστικά συνεργεία αλλά και γενικότερα να βοηθήσει σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών εφαρμογών, ενώ έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση ελέγχων σε ραδιενεργές περιοχές πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής.

Ο βραχίονας αποτελείται από σύρματα και καλώδια τα οποία λειτουργούν όπως και οι μυς στο ανθρώπινο χέρι για να του προσδίδουν την δυνατότητα κίνησης, ενώ Στο άκρο του είναι δυνατόν να προσαρμοστούν ένα σωρό εργαλεία και αισθητήρες, όπως κάμερες, φως, εργαλεία κοπής.

Στο διαμέρισμά σας με την Porsche σας

Tο Sunny Beach Isles στη Φλώριδα σύντομα θα αποτελεί το σπίτι για τον Porsche Design Tower, έναν πολυτελέστατο ουρανοξύστη 57 ορόφων και αξίας 560 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο συγκεκριμένος θα απευθύνεται φυσικά σε «λίγους και εκλεκτούς» αφενός λάτρεις της Porsche, αλλά και σε όλους όσους θα ήθελαν να απολαμβάνουν το αυτοκίνητό τους έξω από την πόρτα του διαμερίσματός τους.


Πώς ακριβώς θα συμβαίνει αυτό;


Ένα «σκουλήκι» στο Apple σας;

Ατέλειες σε προηγούμενες εκδόσεις του λογισμικού δίνουν το ελεύθερο σε κυβερνοπειρατές να εισβάλλουν στον υπολογιστή σας και να υποκλέπτουν πληροφορίες τις οποίες μετά να πουλάνε σε ξένες κυβερνήσεις. Αυτό το επιτυγχάνουν με το να εγκαταστήσουν spyware, χρησιμοποιώντας το δημοφιλές πρόγραμμα μουσικής, αλλά και συγχρονισμού των διαφόρων i-Προϊόντων, iTunes. Τα κακόβουλα προγράμματα τηρούν ιστορικό των email, των συζητήσεων στο Skype, ακόμα και την κίνησή στα κοινωνικά δίκτυα.

Η Google ετοιμάζει cloud gaming

Google ήδη αναπτύσσει έναν αρκετά μεγάλο κατάλογο παιχνιδιών για τον Chrome, και σύμφωνα με το Edge, τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας είναι αρκετά φιλόδοξα.

Από τη μεριά της η εταιρεία, σύμφωνα με το proho.gr, δηλώνει ότι εργάζεται σε ένα είδος OnLive streaming game υπηρεσίας για τον Chrome, και πως θα προστεθεί στον browser υποστήριξη για gamepad, κάμερα και μικρόφωνο κάποια στιγμή στις αρχές του 2012.

Έρχεται η πρώτη beta του επόμενου Microsoft Office

Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να είναι στραμμένα στα Windows 8, αυτό όμως δε σημαίνει ότι η Microsoft ασχολείται αποκλειστικά με την επόμενη έκδοση του λειτουργικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία ετοιμάζει αυτό τον καιρό την πρώτη beta του επόμενου Office.

Το Microsoft Office 15 -όπως είναι ο προσωρινός του τίτλος- ενδέχεται να κάνει την εμφάνισή του στην έκθεση CES του Ιανουαρίου ως Technology Preview version. Στην ίδια έκθεση αναμένεται να δούμε και την έκδοση beta των Windows 8. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το επόμενο Office θα έχει πολλά touch χαρακτηριστικά, κινούμενο έτσι στην ίδια κατεύθυνση με το Metro interface των Windows 8.

Το επικρατέστερο σενάριο αναφέρει ότι η Microsoft θα κυκλοφορήσει το νέο Office ταυτόχρονα με τα Windows 8. Μέχρι νεοτέρας, τα Windows 8 θα κάνουν ντεμπούτο στο δεύτερο μισό του 2012.

Πηγή: e-pcmag

«Ακολουθήστε» τη βαλίτσα- Video



Πως εντοπίζετε που βρίσκεται το δέμα σας, αν χρησιμοποιήσετε συγκεκριμένη εταιρία κούριερ; Μια αντίστοιχη υπηρεσία προσφέρει και η αεροπορική εταιρία Delta Airlines: Φοβάστε μην χάσετε τη βαλίτσα σας; Μια εφαρμογή για smartphones ‘ακολουθεί’ τις αποσκευές σας και σας κρατά ενήμερους για το που βρίσκεται ανά πάσα στιγμή.

Πρόκειται για εφαρμογή που ακολουθεί τις αποσκευές σας, με το που θα κάνετε check in στο αεροδρόμιο, καθώς σκανάρει το barcode του συνοδευτικού της αποσκευής εγγράφου και δίνει πρόσβαση στην διαδρομή της, μέχρι τη στιγμή που θα φτάσει στον τελικό προορισμό. 

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Έλληνες έφτιαξαν την πιο «hot» εφαρμογή στο iPhone

Έλληνες έφτιαξαν την πιο «hot» εφαρμογή στο iPhone
Είναι γνωστό ότι στο εξωτερικό οι Έλληνες θριαμβεύουν...
 Έτσι, τεράστια επιτυχία έχει γνωρίσει η πρωτότυπη και πολύ χρήσιμη εφαρμογή που έφτιαξαν δυο Έλληνες σαρώνοντας App Store και κερδίζοντας θετικά σχόλια από τους ειδικούς.

Το 4sqwifi, του Απόστολου Παπαδόπουλου και Γιάννη Πούλακα, χρησιμοποιώντας τη γνωστή εφαρμογή Foursquare, εντοπίζει τα γύρω ασύρματα δίκτυα από καφετέριες, εστιατόρια, ίντερνετ καφέ, καθώς και τους κωδικούς τους, επιτρέποντας έτσι την εύκολη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

VIDEO: Πώς μπορεί το Siri να βάλει μπροστά το αυτοκίνητό σας!

VIDEO: Πώς μπορεί το Siri να βάλει μπροστά το αυτοκίνητό σας!
Αρκετή κριτική έχει δεχθεί το Siri, η φωνητική υπηρεσία του iPhone 4S, αλλά τελικά φαίνεται ότι αν κάποιος έχει όρεξη και γνώσεις, μπορεί να εντυπωσιάσει αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες της νέας υπηρεσίας...
Με ειδικές ρυθμίσεις, ένα είδος ''hacking'', ο κύριος στο βίντεο καταφέρνει με τη βοήθεια των φωνητικών εντολών, να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητό του και να το βάλει μπροστά!
Εξηγεί μάλιστα στο blog του πώς τα κατάφερε, δείχνοντας πως το ''Siri Plug-in'' που ''έγραψε'' αλληλεπιδρά με ένα php script που εκτελείται στον web server του, και το οποίο ανέπτυξε πολλούς μήνες πριν για προσωπική χρήση, και του επιτρέπει να στέλνει εντολές στο αυτοκίνητό του όπου έχει εγκατεστημένο ένα Viper Smart Start module.

VIDEO: BBC: Φονικός πάγος στα βάθη του ωκεανού


VIDEO: BBC: Φονικός πάγος στα βάθη του ωκεανού
Τα ''Brinicles'', τα τρομακτικά δάκτυλα πάγου στον πυθμένα του ωκεανούπου σπέρνουν το θάνατο, κατάφερε να συλλάβει το τηλεοπτικό συνεργείο του BBC σε μια εντυπωσιακή time-lapse ταινία.
Αυτοί οι παράξενοι, περιστρεφόμενοι σχηματισμοί πάγου, ξετυλίγονται από την κατά πολύ ψυχρότερη επιφάνεια και παγώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους μέχρι να φτάσουν στον πάτο της θάλασσας.
Σε αντίθεση με τους παγοκρύσταλλους, οι οποίοι σχηματίζονται από το νερό που στάζει και καταψύχονται από τον παγωμένο αέρα, τα Βrinicles δημιουργούνται λόγω των ιδιαιτεροτήτων του υπέρ-ψυχρού νερού στον ωκεανό.

Σε ποιους πλανήτες μπορείτε να κατοικήσετε

Σε ποιους πλανήτες μπορείτε να κατοικήσετε
Αν βαρεθήκατε πλέον τον πλανήτη Γη, αν οι συνθήκες εδώ δεν σας αρέσουν και σκέφτεστε να μετοικήσετε σε κάποιο άλλο πλανήτη, σας παρουσιάζουμε μερικές προτάσεις για όσους θέλουν να αφήσουν πλέον τον πλανήτη μας.

Ο δορυφόρος του Κρόνου, Τιτάνας και εξωπλανήτες στο σύστημα Γκλίζε 581 συγκαταλέγονται στα σώματα που είναι πιθανότερο να μπορούν να φιλοξενήσουν ζωή. Διεθνής ομάδα επιστημόνων, επινόησε δύο συστήματα αξιολόγησης προκειμένου να συντάξει λίστα με τους πλέον κατοικήσιμους πλανήτες και δορυφόρους.

Το Spirit μας προσφέρει βόλτα στον Άρη!

Το Spirit μας προσφέρει βόλτα στον Άρη!
Το 2004, δύο οχήματα προσεδαφίστηκαν στον Άρη προκειμένου να εξερευνήσουν και να συλλέξουν πληροφορίες για τον «κόκκινο πλανήτη».

Τα Spirit και Opportunity ξεκίνησαν το ταξίδι τους το 2003 και είχαν σαν αποστολή να μελετήσουν το έδαφος και τα πετρώματα, ώστε μέσα από τις πληροφορίες να απαντηθεί το ερώτημα σχετικά με το παρελθόν του Άρη.

Η αποστολή εντάχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος εξερεύνησης του πλανήτη από τη NASA, το οποίο περιλάμβανε τρεις προηγούμενες επιτυχημένες προσπάθειες. Τα δύο Viking το 1976 και το Mars Pathfinder το 1997.

Η IBM ετοιμάζει chips που μιμούνται τον ανθρώπινο εγκέφαλο

Σε μια προσπάθεια να φέρει το μέλλον λίγο πιο κοντά, η IBM έχει ξεκινήσει ένα φιλόδοξο project με στόχο τη δημιουργία chips που έχουν ελάχιστη σχέση με τα όσα γνωρίζουμε σήμερα. Τα πρώτα chips που μιμούνται τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου είναι ήδη γεγονός.

Ο εγκέφαλος βασίζεται στους νευρώνες και τις συνάψεις που δημιουργούνται μεταξύ τους. Αυτό το μοντέλο προσπαθεί τώρα να εφαρμόσει τώρα η IBM στην κατασκευή μικροεπεξεργαστών και για το λόγο αυτό συνεργάζεται με τη διάσημη υπηρεσία ερευνών του αμερικανικού στρατού (D.A.R.P.A.) καθώς και με επιστημονικά ιδρύματα. Το μεγάλο πλεονέκτημα των "νευρωνικών" chips είναι ότι απαιτούν πολύ λιγότερο ρεύμα σε σύγκριση με τους επεξεργαστές που γνωρίζουμε.

Σε φάση ανάπτυξης οι επόμενες τεχνολογίες για την ασύρματη επικοινωνία

Η εταιρεία ημιαγωγών ROHM, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οσάκα, ανακοίνωσε ότι κατάφερε να κατασκευάσει ένα chip που δίνει τη δυνατότητα για ασύρματη επικοινωνία υψηλών ταχυτήτων. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι ταχύτητες θα αγγίξουν μελλοντικά τα 30Gbps.

Το chip που έχει κατασκευάσει η ROHM λειτουργεί σε κύματα terahertz κι επιτυγχάνει ταχύτητα 1,5Gbps. Με άλλα λόγια, η τεχνολογία της ROHM είναι πέντε φορές ταχύτερη από το LTE 4G που είναι σήμερα η κορυφή στα ασύρματα δίκτυα. Στη θεωρία, πάντως, η τεχνολογία μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 30Gbps, οπότε υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια για βελτίωση.

Φακοί επαφής από το μέλλον

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της πολιτείας Washington κατάφεραν να αναπτύξουν ειδικούς φακούς επαφής, οι οποίοι ανοίγουν το δρόμο για τεχνολογικές εφαρμογές που μέχρι τώρα έχουμε δει μόνο σε κινηματογραφικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Πρόκειται για φακούς που προβάλουν οπτικό περιεχόμενο με τέτοιο τρόπο, ώστε ο χρήστης να έχει την εντύπωση ότι βλέπει κάτι μπροστά του. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πειράματα σε κουνέλια που δέχτηκαν με επιτυχία ένα απλό οπτικό ερέθισμα μέσω των ειδικών φακών. Οι ερευνητές λένε ότι δεν υπάρχουν παρενέργειες στα πειραματόζωα.

Επεξεργαστές Intel στα 65nm και μέσα στο 2012!

Κι ενώ η αγορά ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους επεξεργαστές Ivy Bridge της Intel και την τεχνολογία των 22 νανομέτρων, τα ράφια των καταστημάτων συνεχίζουν να φιλοξενούν μοντέλα για το socket LGA 775 που έχουν κατασκευαστεί με βάση τη μέθοδο των 65 νανομέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Intel θα συνεχίσει να διαθέτει για έναν ακόμα χρόνο τους Pentium E6800, E6700, E5800, καθώς επίσης τους Celeron Ε3500 και Ε3400. Όλοι αυτοί οι επεξεργαστές κατασκευάζονται στην "παλιά" τεχνολογία των 45 νανομέτρων και κουμπώνουν στο socket LGA 775.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

AMD FirePro V4900: κάρτα γραφικών υψηλής απόδοσης, προσιτής τιμής, για επαγγελματίες

Λευτέρης Ξυκομηνός
Σχεδόν σε κάθε υπολογιστή, πάσης μορφής τύπου και σύνθεσης, βρίσκεται τουλάχιστον ένα τσιπ γραφικών, υπό τη μορφή «κάρτας» (ξεχωριστής πλακέτας), πάνω στην οποία κατοικοεδρεύει συνοδευόμενο από την αποκλειστική του μνήμη και τα υπόλοιπα απαραίτητα κυκλώματα.

Εκτός όμως από τις κάρτες λιγοστής «δύναμης» που απευθύνονται σε μέσους χρήστες, με απλές και «ελαφριές» ανάγκες – εργασίες και τους απαιτητικούς gamer που στοχεύουν σε υπερ-δυνατές κάρτες γραφικών για καλύτερη απόδοση των videogames, υπάρχουν και οι επαγγελματικές κάρτες γραφικών, που απευθύνονται σε ένα εντελώς διαφορετικό κοινό, λόγω των ξεχωριστών του αναγκών.

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων Video

επιμέλεια επιλογής: κ. Μαντζαβινάτος

Ο μηχανισμός ο οποίος ανασύρθηκε από το βυθό της θάλασσας στα Αντικύθηρα, εδώ και περισσότερο από εκατό χρόνια, κίνησε αμέσως το ενδιαφέρον κάθε είδους ερευνητών της αρχαιότητας. Ήταν ένας αστρολάβος; Ήταν ένα πλανητάριο, ένα αστρονομικό ρολόι; Ή κάτι άλλο; Η επιστημονική έρευνα προχωρούσε πολλές φορές στα σκοτεινά, αφήνοντας περιθώριο στη φαντασία, που δεν ήθελε και πολύ να ξεπεράσει τα όρια της λογικής. Ότι πρόκειται για έναν μηχανισμό είναι σίγουρο, και μάλιστα για τον πιο σύνθετο μηχανισμό της αρχαιότητας (2ος-1ος αιώνας π.Χ.), που δεν έχει παρόμοιό του στα 1.300 χρόνια που ακολουθούν. Είναι επίσης βέβαιο ότι σχετίζεται με φαινόμενα του ουρανού και ότι αποτελεί ένα είδος πολύπλοκου μηχανικού υπολογιστή. www.antikythera-mechanism.gr/

Η συνέντευξη του Νίκου Λυγερού Video-



Από μικρός λάτρευα τον Αριστοτέλη, τον Ρουσό, τον Αϊνστάιν και πολλούς άλλους (αν και δε θα ήθελα να ήμουν γιος των δύο τελευταίων, τουλάχιστον). Θεωρούσα ότι δεν είχαν την κοινή νοημοσύνη των ατόμων της κοινωνίας, που έτυχε να ζήσουν. Αν ζούσαν σήμερα, ίσως, να τους είχαν κατατάξει στους ιδιαίτερα ευφυείς ανθρώπους. Πάντα ήθελα να καταλάβω τι εννοούσε ο Πλάτων, όταν έλεγε για τον συνήθη απόντα Αριστοτέλη: “λείπει ο νους, μάθημα δε γίνεται”, ή γιατί ήταν τόσο αντιπαθητικός στους Αθηναίους ο Σωκράτης ή ο Ιησούς στον Εβραίους. Για να δω πως μιλάνε, εκφράζονται, μορφάζουν, χειρονομούν (και όχι πως σκέφτονται, για αυτό υπάρχουν τα έργα τους) αυτά τα “φοβερά μυαλά”, κάθισα να δω στο διαδίκτυο την παρακάτω συνέντευξη του κ. Λυγερού.

ΒΡΑΧΟΣ 2000 ΤΟΝΩΝ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ 20 χλμ. (επίτευγμα του Μαρίνου Χαρμπούρη) VIDEO


Ο Μαρίνος Χαρμπούρης, Κεφαλονίτης στην καταγωγή, ήταν τεχνικός σύμβουλος της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας, ο οποίος κατάφερε να μεταφέρει το 1770 ολόσωμο βράχο βάρους 2.000 τόνων σε απόσταση 20 χιλιομέτρων, από ένα έλος της Φινλανδίας στην Αγία Πετρούπολη.
Σ αυτό το βράχο τοποθετήθηκε το γιγαντιαίο άγαλμα του μεγάλου Πέτρου, έργο του γλύπτη Στέφανου Φαλκονέ.
Το κατόρθωμα του Χαρμπούρη θεωρήθηκε άθλος της εποχής, τεχνικό θαύμα που ξεπερνούσε τις τεχνολογικές δυνατότητες του καιρού του. Τα σχέδια και η μελέτη μεταφοράς εκδόθηκαν στο Παρίσι το 1770 σε ειδικό λεύκωμα και πιστοποιούν το μηχανικό τεχνικό επίτευγμα του μεγάλου μηχανικού.TCGDSDA

Νέα τεχνική «βράζει» τους όγκους στον μαστό

Μια νέα θεραπεία που αναπτύχθηκε από ειδικούς του Ινστιτούτου Καρολίνσκα στη Στοκχόλμη «βράζει» τους όγκους του μαστού μέσα σε λίγα λεπτά.

Η τεχνική που ονομάζεται επιλεκτικός καυτηριασμός με ραδιοσυχνότητες (Preferential Radio-Frequency Ablation, PRFA) βασίζεται σε χρήση ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο στοχεύει τους όγκους και τους «ψήνει» στους 70 ως 90 βαθμούς Κελσίου.

Εξολόθρευση σε 10 λεπτά

Σαράντα χρόνια από τον πρώτο μικροεπεξεργαστή

Πριν από ακριβώς 40 χρόνια η Intel Corporation παρουσίασε τον Intel 4004, τον πρώτο εμπορικά διαθέσιμο μικροεπεξεργαστή στον κόσμο, σηματοδοτώντας την αρχή της ψηφιακής επανάστασης. Παρόλο που οι περισσότεροι δεν έχουν δει ποτέ έναν μικροεπεξεργαστή από κοντά, οι συσκευές στις οποίες ενσωματώνεται, έχουν γίνει πλέον αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητας μας, σε τέτοιο βαθμό, ώστε είναι ουσιαστικά αναντικατάστατες.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Τι ωραίο κόσμο δημιούργησε η φύση για τα παιδιά της!



   Description: 1AD227325A5C47E198109785909D37A2@CFGORDON
Low clouds over a volcano.

Ηλιακή καταιγίδα και Β. Σέλλας.Πως δημιουργείται.


Δείτε το μεγαλύτερο κατάστημα της Apple! Video





H Apple ανοίγει σήμερα, 22 Νοεμβρίου,το το μεγαλύτερο κατάστημά της, στο Grand Central Terminal στη Νέα Υόρκη.


Το νέο κατάστημα αναμένεται να έχει πολλούς επισκέπτες στο σημείο που βρίσκεται αφού στους διαδρόμους του Grand Central, περνάνε κατά μέσο όρο πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Επίθεση χάκερ σε λογαριασμούς χρηστών Xbox live

Χιλιάδες λογαριασμοί χρηστών Xbox live, έχουν πέσει θύματα χάκερ τις τελευταίες μέρες στην Μ. Βρετανία.

Κατά μέσο όρο οι χάκερ έχουν κλέψει περίπου 100 λίρες από τα θύματά τους, στη Μ. Βρετανία

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό, πόσοι χρήστες ακριβώς, έχουν πέσει θύματα ή πόσα χρήματα συνολικά έχουν κλέψει οι χάκερ από τις “phishing” επιθέσεις.

Καφές ή τσάι: ποιο είναι πιο υγιεινό;

Καφές ή τσάι: ποιο είναι πιο υγιεινό;

Οι Βρετανοί δεν περνούν μέρα χωρίς τσάι, οι Ιταλοί πίνουν στα γρήγορα έναν καφέ σε κάθε γωνιά που... θα βρουν καφενεδάκι κι εμείς καταναλώνουμε με την ίδια ευχαρίστηση και τα δύο, αναλόγως με την ώρα και τη διάθεση. Ποια, όμως, είναι τα οφέλη τους και ποιο μας ευεργετεί περισσότερο; Το 99,99% των ενήλικων Ελλήνων ξεκινά τη μέρα του με καφέ – για την ακρίβεια η μέρα μπορεί να μην ξεκινήσει ποτέ αν δεν εισέλθει λίγος καφές στον οργανισμό των περισσότερων – και ένα αρκετά σεβαστό ποσοστό προτιμά το τσάι άλλες ώρες της ημέρας, σαν τονωτικό και ζεστό ρόφημα ή δροσερό, ανάλογα με την εποχή και τις ορέξεις.

Καύσιμα από υδρογόνο...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:  ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ


Καύσιμα από υδρογόνο -και μάλιστα όχι απαραίτητα καθαρό- μπορεί να παράξει πατέντα που έχει κατοχυρώσει η ομάδα του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών, με επικεφαλής τον καθηγητή Ιωάννη Καλλίτση.

Η ελληνική πατέντα έχει βρει ήδη τη θέση της στη διεθνή αγορά, καθώς αξιοποιείται από εταιρίες και εργαστήρια που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία και την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ενώ χρησιμοποιείται ήδη και από το European Space Center για την ενεργειακή αυτονομία των δορυφόρων.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Μια καταιγίδα που κρατά 200 μέρες

Οι καταιγίδες που επικρατούν στον Κρόνο κάνουν αυτές της Γης να μοιάζουν ένα τίποτα.
Μια καταιγίδα που κρατά 200 μέρες

Ταξιδεύει το νετρίνο ταχύτερα από το φως;

 Υποστηρίζουν ότι αν τα νετρίνο ταξίδευαν έστω και οριακά πιο γρήγορα από το φως, θα είχαν χάσει το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς τους μέχρι να φθάσουν από το CERN


Διεθνής επιστημονική έρευνα αμφισβητεί τον ισχυρισμό ότι το νετρίνο είναι ταχύτερο του φωτός.

Πάντως, στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των νέων μετρήσεων του πειράματος OPERA, τα οποία επιβεβαιώνουν το ανατρεπτικό αρχικό πόρισμα του Σεπτεμβρίου, ότι υπάρχει τελικά -αντίθετα με ό,τι πίστευε ο Αϊνστάιν- κάτι στο σύμπαν που τρέχει πιο γρήγορα από το φως.

Πώς να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή χωρίς να κουράζεστε

Είστε από αυτούς που η δουλειά σας επιβάλει να χρησιμοποιείτε πολλές ώρες τον ηλεκτρονική υπολογιστή και γυρνώντας στο σπίτι χαλαρώνετε σερφάροντας στο διαδίκτυο;

Όσοι χρησιμοποιούν πολύ τον ηλεκτρονικό υπολογιστή θα πρέπει να μάθουν να πληκτρολογούν και με τα δέκα δάκτυλα, συμβουλεύει ο Λαρς Αντολφ, ειδικός Εργονομίας στο γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο για την Εργασιακή Ασφάλεια και Υγεία.

Ανακάλυψαν τσιπ που κάνει 1 τρις υπολογισμούς το δευτερόλεπτο!

H μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής μικροεπεξεργαστών στον κόσμο, η αμερικανική Intel, παρουσίασε ένα νέο ''τσιπάκι'', που φθάνει την ταχύτητα του ενός teraflop, δηλαδή μπορεί να κάνει ένα τρισεκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο, κάτι που ποτέ πριν δεν είχε επιτευχθεί από ένα και μοναδικό τσιπ.

Πολύ νερό έχει κυλήσει πλέον στο αυλάκι της επεξεργαστικής ισχύος από το 1997, όταν η Intel παρουσίασε τον πρώτο υπερ-υπολογιστή συνολικής ισχύος ενός teraflop, μόνο που για να επιτευχθεί τότε εκείνη η ισχύς, ο σούπερ-υπολογιστής συνδύαζε την ισχύ σχεδόν 10.000 επεξεργαστών Pentium II, με ασύλληπτα ακριβότερο συνολικό κόστος (55 εκατ. δολ).

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Τα 10 παιδιά-θαύματα του πλανήτη


Φωτογραφίες από το διάστημα! Δείτε τις.

Οι παρακάτω εικόνες που ταξιδεύουν τα μάτια και το μυαλό μας έχουν τραβηχτεί από τον αστροναύτη της NASA, Douglas H. Wheelock, ο οποίος στις 22 Σεπτεμβρίου του 2010 ανέλαβε τη διοίκηση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.
http://www.newsbeast.gr/files/1/2011/01/25/apisteutesforografiesdiastima1.jpg
Το διαστημόπλοιο Discovery

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Η νευρωνική πλαστικότητα γεννά την ευελιξία της ανθρώπινης μνήμης Να θυμόμαστε το παρελθόν για να σχεδιάζουμε το μέλλον

Γράφει ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΝΟΥΣΕΛΗΣ


Η ικανότητά μας να μαθαίνουμε νέα πράγματα, να τα καταγράφουμε και να τα αποθηκεύουμε με τον πιο αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο στη μνήμη μας αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση της επιβίωσής μας.

Ο εγκέφαλος καλείται αδιαλείπτως να «ερμηνεύει», δηλαδή να νοηματοδοτεί τις πληροφορίες που προσλαμβάνει καταφεύγοντας σε όσα ήδη γνωρίζει, προκειμένου να «αποφασίσει» ποιες ενέργειες πρέπει να κάνει. Και αυτή η «εσωτερική» νοητική διεργασία είναι προφανώς ζωτικής σημασίας, αφού από αυτήν εξαρτάται αφενός η επιβίωσή μας και αφετέρου η ταυτότητά μας ως νοήμονων όντων.

Ο «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» και το «ρομπότ - αναδασωτής»

Στο Αμπού Ντάμπι βρίσκονται οι «Reforestation Roboteam», Έλληνες έφηβοι εφευρέτες που κέρδισαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής για τη δημιουργία ρομπότ αναδάσωσης και ο «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» για να συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής.

Οι «Reforestation Roboteam» μαθητές από Λύκεια της Αθήνας και ο προπονητής τους με τη στήριξη της ελληνικής περιβαλλοντικής οργάνωσης για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» διεκδικούν το χρυσό μετάλλιο με το ρομπότ - αναδασωτή.

Απρόσεκτοι οι χρήστες του Facebook

Τέσσερις ερευνητές από το Πανεπιστήμιο British Columbia του Καναδά διεξήγαγαν μια μεγάλη έρευνα, με στόχο να μελετήσουν τις απάτες στις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. Η έρευνα έγινε πάνω στο κοινό του Facebook και τα ευρήματα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά.

Οι ερευνητές δημιούργησαν ένα bot, το οποίο είχε υπό τον έλεγχό του ένα λογαριασμό του Facebook για δύο περίπου μήνες.

Πως «ακολουθεί» το Facebook τους χρήστες του;

Μέσα από συνεντεύξεις με υψηλόβαθμα στελέχη του Facebook, δημοσιογράφος του «USA Today», ήταν σε θέση να συγκεντρώσει την πιο πλήρη εικόνα μέχρι σήμερα για τον τρόπο με τον οποίο το κοινωνικό δίκτυο κρατά «φακελωμένους» τους 800 εκατομμύρια χρήστες του.

1.Το Facebook δεν παρακολουθεί τους πάντες με τον ίδιο τρόπο. Χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους για τα μέλη που είναι συνδεδεμένα και χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς τους, με αυτά που είναι αποσυνδεδεμένα και τα μη μέλη.