Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

«Ενημερωτικό ταξίδι στον κόσμο του 'Αλμπερτ Αϊνστάιν»

«Ενημερωτικό ταξίδι στον κόσμο του 'Αλμπερτ Αϊνστάιν»
Ενημερωτικό ταξίδι στον κόσμο του 'Αλμπερτ Αϊνστάιν διοργανώνει η διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν ενδιαφέρουσες και άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του διασημότερου επιστήμονα του 20ού αιώνα.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν:

Διαδραστική αφήγηση: «Αϊνστάιν: Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση», για παιδιά άνω των 11 ετών και ενήλικες, κάθε Σάββατο και Κυριακή του Φεβρουαρίου (ώρα 16:30 έως 17:30).


Η ζωή και το έργο του μεγάλου φυσικού, πώς και γιατί η Θεωρία της Σχετικότητας επικράτησε διαμορφώνοντας τη σύγχρονη εικόνα για τον κόσμο. Πώς ένας υπάλληλος σε γραφείο ευρεσιτεχνιών έγινε καθηγητής παγκόσμιας εμβέλειας και το έργο του τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ. Τι περιγράφουν η Ειδική και η Γενική Θεωρία της Σχετικότητας και ποια η συμβολή του Αϊνστάιν στη δημιουργία της Κβαντικής Φυσικής. Πώς ο χώρος και ο χρόνος άλλαξαν από τότε μια για πάντα. Ποιές ήταν οι πολιτικές και ανθρωπιστικές πεποιθήσεις του Αϊνστάιν κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και πώς αντέδρασε μετά τη ρίψη της ατομικής βόμβας.

Ομιλία της δρος Βάλιας Λύρατζη (διδάκτορος αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών): «Ο παράξενος κόσμος της Θεωρίας της Σχετικότητας», στις 19 και 26 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 (προτείνεται για παιδιά άνω των 11 ετών και ενήλικες).

Ακόμη πρόκειται να διερευνηθούν ερωτήματα του τύπου: Πόσο πραγματικό είναι το Σύμπαν που παρατηρούμε; Τι μας επιτρέπουν να αντιληφθούμε οι αισθήσεις μας; Πώς είναι το πραγματικό σύμπαν;

Κρατήσεις δε γίνονται για τις δραστηριότητες , ενώ σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Να σημειωθεί πως όσοι επιθυμούν να συνδυάσουν την επίσκεψη στη Διαδραστική Έκθεση με μια παράσταση στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, μπορούν να προμηθευτούν το συνδυαστικό εισιτήριο από τα ταμεία του Ιδρύματος Ευγενίδου ή ηλεκτρονικά.
newsbomb