Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

"Smart TV" από την Samsung

Το νέο της μοντέλο, με οθόνη LED και δυνατότητα να "ακούει" παρουσίασε ο κορεατικός κολοσσός Samsung, σε διεθνή έκθεση με θέμα το πέρασμα στη νέα εποχή των τηλεοράσεων.

Η νέα τηλεόραση, ES8000, που παρουσιάστηκε στην έκθεση CES 2012 στο Λας Βέγκας, εκτός από σύνδεση στο διαδίκτυο, διαθέτει σειρά "έξυπνων" χαρακτηριστικών, όπως τη δυνατότητα, μέσω ειδικής θύρας, να ανανεώνεται κάθε χρόνο και να βελτιώνει τις επιδόσεις της, ώστε να μην την ξεπερνούν οι εξελίξεις.


Ακόμα, συσκευή επιτρέπει την επικοινωνία με τον χρήστη μέσω χειρονομιών και φωνής, ενώ διαθέτει και αναγνώριση προσώπου.

Με μία ενσωματωμένη κάμερα ο χρήστης-θεατής μπορεί να πλοηγείται στο διαδίκτυο με μια κίνηση του χεριού του, ενώ μπορεί να αλλάζει κανάλι μιλώντας στην τηλεόραση σε μία από τις 20 γλώσσες που "μιλάει".

Σύμφωνα με το BBC, η Samsung έχει τις μεγαλύτερες πωλήσεις τηλεοράσεων στον κόσμο, αφού πουλά μια τηλεόραση ανά δευτερόλεπτο διεθνώς.

Φουντώνει ο ανταγωνισμός

Η ανταγωνίστρια κορεατική εταιρία LG ανακοίνωσε, ότι ετοιμάζει τηλεχειριστήριο με μικρόφωνο, στο οποίο ο χρήστης θα μιλάει και η "έξυπνη" συσκευή θα ανταποκρίνεται ανάλογα.

Ακόμα η LG παρουσίασε μια νέα τρισδιάστατη τηλεόραση 84 ιντσών, δηλαδή διαγωνίου 213 εκατοστών, με πολύ υψηλή ανάλυση 3840Χ2160 (8 megapixel), αρκετές φορές μεγαλύτερη από την συνηθισμένη ανάλυση High Definition.

Η νέα κατηγορία λέγεται "ultra HD" και προσφέρει οπτική εμπειρία πολύ κοντά στην ανάλυση μιας μεγάλης οθόνης Imax.

Πηγή: BBC/nooz.gr