Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Περιήγηση στο Λευκό Οίκο μέσω του Google Art Project


 
Έχουν περάσει 14 μήνες από το επίσημο ντεμπούτο το Google Art Project και τώρα η εταιρεία επεκτείνει τη συνεργασία της με 151 μουσεία σε 40 χώρες.
Σε αυτά περιλαμβάνονται το Μουσείο της Ακρόπολης, το Μουσείο Μπενάκη και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Η Google με αυτή την υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς να θαυμάσουν τα έργα τέχνης που βρίσκονται σε αυτά τα μουσεία από τον υπολογιστή τους.
Σημειώνεται ότι πλέον, το Google Art Project έχει στη διάθεσή του 30.000 φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και υπάρχει η δυνατότητα περιήγησης μέσω Street View σε 46 από τα 151 μουσεία.


Το Google Art Project πρόσφατα πρόσθεσε στον κατάλογό του τον Λευκό Οίκο και η Michelle Obama δήλωσε: «Ο Λευκός Οίκος δεν είναι απλά μια οικία για την Πρώτη Οικογένεια ή σημείο συνάντησης με τους ηγέτες από όλο τον κόσμο. Είναι γνωστός και ως ο ‘Οίκος του Λαού’, ένα μέρος που θα έπρεπε να είναι ανοικτό σε όλους. Χιλιάδες κόσμου έχει περπατήσει μέσα σε αυτούς τους τοίχους για να θαυμάσει τα έργα τέχνης, όπως τα πορτραίτα των Washington, Lincoln και Kennedy. Τώρα μπορείτε να το κάνετε αυτό χωρίς να φεύγετε από το σπίτι».
Πάρτε μια γεύση εδώ από το Λευκό Οίκο…