Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Google Fiber, το νέο δίκτυο οπτικών ινών της Google με ταχύτητες έως 1Gbps! [Video]



H  Google ανακοίνωσε το νέο δίκτυο οπτικών ινών της, Google Fiber, με 100 φορές μεγαλύτερες ταχύτητες από τις συνήθεις ευρυζωνικές συνδέσεις (έως 1Gbps!) και μια νέα συνδρομητική υπηρεσία τηλεόρασης με την ονομασία Fiber TV.
Η τελευταία παρέχει μέχρι και 500 ώρες αποθήκευσης ταινιών ή σειρών σε ανάλυση 1080p, δυνατότητα εγγραφής έως 8 προγραμμάτων ταυτόχρονα και λειτουργίες αναζήτησης περιεχομένου σε υπηρεσίες όπως το Netflix.
Οι νέες υπηρεσίες θα ξεκινήσουν αρχικά από την πολιτεία του Κάνσας, όπου η Google έχει στήσει ήδη το δίκτυο οπτικών ινών της. Η εταιρεία έχει χωρίσει την πολιτεία σε μικρότερες περιοχές και αναμένει τις αιτήσεις των κατοίκων. Οι περιοχές με τα μεγαλύτερα ποσοστά αιτήσεων θα είναι και οι πρώτες που θα απολαύσουν τις απίστευτες ταχύτητες Ίντερνετ του νέου δικτύου οπτικών ινών της Google.
Η εγκατάσταση του εξοπλισμού στοιχίζει $300 για κάθε σπίτι και η μηνιαία συνδρομή εξαρτάται από το πακέτο που θα επιλέξει ο χρήστης. Το πακέτο για broadband συνδρομητές κοστίζει $70 το μήνα και προσφέρει ταχύτητα 1Gbps (για downloads και uploads) και 1 Terabyte αποθηκευτικού χώρου στο Google Drive.
To πλήρες πακέτο ‘Gigabit & Fiber TV’ κοστίζει $120 το μήνα και προσφέρει ταχύτητα 1Gbps (για downloads και uploads), 1 Terabyte αποθηκευτικού χώρου στο Google Drive, όλα τα συμβατικά τηλεοπτικά κανάλια, εκατοντάδες κανάλια του Fiber TV, χιλιάδες τηλεοπτικά προγράμματα ‘on demand’ καθώς και premium κανάλια κινηματογραφικών ταινιών.
[via Cnet]
http://techit.gr/