Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Περιβάλλον και Πολιτισμός 2012 «Παντέχνου πυρός σέλας - Λαμπερές ιστορίες φωτιάς» στο ΝΟΗΣΙΣ


logo-noesis-gr.jpg 


Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού-Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2012»διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά, από 11 έως και 14 Οκτωβρίου 2012, εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία όλης της χώρας, που απευθύνονται τόσο στο μαθητικό όσο και στο ευρύ κοινό.

Για το 2012, η εκστρατεία με τίτλο «Παντέχνου πυρός σέλας-Λαμπερές ιστορίες φωτιάς» έχει θέμα τη φωτιά και τις μεταμορφώσεις της.

Στη φετινή εκδήλωση το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ έχει ως στόχο να προβάλλει τη φωτιά ως σύμβολο δημιουργικής δύναμης και ενέργειας και ως μέσο για την απαρχή και διαμόρφωση υλικού πολιτισμού.


Μέσα από την Έκθεση της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και με αφορμή δύο από τα εκθέματά της, ομοίωμα της καμίνου Κεραμικής του 6ου π.Χαιώνα και ομοίωμα της καμίνου χαλκού της Αίγινας, γίνεται αναφορά στην Κεραμική και στη Μεταλλουργία, δύο τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τη χρήση της φωτιάς. 

Οι επισκέπτες, από 11-14 Οκτωβρίου θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα συγκεκριμένα εκθέματα, συνοδευόμενα από οπτικό και έντυπο υλικό, στην μόνιμη έκθεση της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας του ΝΟΗΣΙΣ, σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας του Μουσείου.

logo-noesis-gr.jpg
6ο χμ οδού Θεσσαλονίκης-Θέρμης/Τ.Θ. 60330, 57001 Θέρμη
6th km Thessaloniki-Thermi Rd/P.O. Box 60330, 57001 Thermi, Greece