Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Ρωσία: Tablet made in Russia, παρουσίασε η Κυβέρνηση

Έκπληξη προκάλεσε η ρωσική κυβέρνηση καθώς σε μια έκθεση ηλεκτρονικών στο Βερολίνο παρουσίασε έναν υπολογιστή tablet που τρέχει ένα ρωσικό αντίστοιχο του λειτουργικού συστήματος Android και χρησιμοποιεί το ρωσικό σύστημα πλοήγησης στη θέση του GPS.
Ρωσία: Tablet made in Russia, παρουσίασε η Κυβέρνηση
Το tablet κατασκευάστηκε από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Πυρηνικής Έρευνας στη Μόσχα, και προορίζεται να παραχθεί σε δύο εκδόσεις, μία για το υπουργείο Άμυνας και μία για τουςκαταναλωτές.

Όπως αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ, το πανεπιστήμιο ενημέρωσε τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Ντμίτρι Ρογκόζιν ότι ο υπολογιστής «προσφέρει όλες τις λειτουργίες του Android χωρίς το κρυμμένο λογισμικό που στέλνει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών στα κεντρικά της Google».
«Η στρατιωτική έκδοση θα είναι αδιάβροχη και με αντικραδασμική προστασία» δήλωσε ο Αντρέι Σταρικόφσκι, επικεφαλής της μονάδας παραγωγής του πανεπιστημίου.
Η παραγωγή και των δύο εκδόσεων προγραμματίζεται να αρχίσει εντός του έτους. Η έκδοση που προορίζεται για καταναλωτές θα έχει λιανική τιμή γύρω στα 15.000 ρούβλια ή 370 ευρώ.
newsbomb