Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Το Harnu ενώνει τον κόσμο σε «μία συζήτηση»



Το διαδίκτυο έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να φέρει κοντά ανθρώπους από όλον τον πλανήτη.
Ακόμα όμως και με την πρόοδο της τεχνολογίας και τη συνεχή εξέλιξη των social media, οι περισσότεροι από εμάς είμαστε ακόμα αποκομμένοι από την επικοινωνία με ανθρώπους από απομακρυσμένες περιοχές.
Το Harnu, μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ξεκίνησε πριν από έξι μήνες στο Seattle, σκοπεύει να τα αλλάξει αυτό, αφού υπόσχεται να φέρει πιο κοντά ανθρώπους από διάφορες χώρες για να συζητήσουν μαζί για τοπικά η παγκόσμια θέματα.

Πρόκειται για ένα συνδυασμό του Facebook, του Twitter και της Wikipedia. Οι χρήστες του μπορούν να διαλέξουν που θα αναρτήσουν το μήνυμά τους και στη συνέχεια περιμένουν απαντήσεις από χρήστες από κάθε μεριά του πλανήτη.
Μπορούν ακόμα να κοινοποιούν θέματα της χώρας τους, να αναζητούν με βάση μια συγκεκριμένη χώρα ή τις προτιμήσεις τους και να βλέπουν τις αναρτήσεις των άλλων χρηστών στο χάρτη.
http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_9113.jpeg
«Θέλουμε να συνδέσουμε ολόκληρο τον κόσμο σε μια συζήτηση» λέει ο συνιδρυτής Brent Turner, πρώην «βετεράνος» της Microsoft και της aQuantive.
«Υπάρχουν πολλά κοινωνικά δίκτυα και κοινότητες που σας βοηθούν να επικοινωνείτε με ανθρώπους που ήδη ξέρετε, αλλά κανένα που μπορεί να σας βοηθήσει να γνωρίσετε και να σχηματίσετε σχέσεις με ανθρώπους που δεν ξέρετε».
Πρόσθεσε ακόμα πως το Harnu έχει καταφέρει να περιορίσει σημαντικά το πρόβλημα της γλώσσας. Με τη χρήση τεχνολογιών μετάφρασης όπως το Google Translate, οι χρήστες του μπορούν πια να επικοινωνούν άμεσα και αποτελεσματικά ακόμα και αν δεν ξέρουν την γλώσσα της κάθε χώρας.
http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_1012.png
Η κατασκευή ενός τέτοιου κοινωνικού δικτύου, για ανθρώπους που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους μπορεί να φαίνεται αντίθετη στην έννοια ενός κοινωνικού δικτύου. Άλλωστε ήδη πολλοί άνθρωποι δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο να διαχειριστούν τα προφίλ τους στα υπάρχοντα κοινωνικά δίκτυα. Ο Turner παραδέχτηκε πως αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.
«Αυτό είναι μια ανησυχία και μια από τις αιτίες που έχουν αποτρέψει σε άλλους να δημιουργήσουν κάτι παρόμοιο» είπε. «Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο».
http://techit.gr