Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Τον «διάδοχο» των Windows 8 ετοιμάζει ήδη η Microsoft Σύμφωνα με δημοσίευμα του ZDnet


Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μετά την κυκλοφορία των Windows 8, η Microsoft αρχίζει να ετοιμάζει το διάδοχό τους, σύμφωνα με φήμες οι οποίες έχουν κυκλοφορήσει στον ειδικό τύπο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ZDnet, που επικαλείται με τη σειρά του δημοσίευμα του Microsoft Kitchen, στην εταιρεία γίνεται ήδη λόγος για τα «Windows 9». Στέλεχος της εταιρείας φέρεται να έχει αναφερθεί στα «Windows 9» στο προφίλ του στο LinkedIn, ενώ, στο ίδιο επαγγελματικό δίκτυο, ένας μηχανικός λογισμικού στο προφίλ του έχει αναρτήσει πως εργάζεται στην ΝΤ Performance Team για τα Windows 9 από τον Ιούνιο του 2012.



Ωστόσο, σύμφωνα με το ZDnet, το όνομα της επόμενης έκδοσης των Windows ενδεχομένως να μην είναι Windows 9, καθώς επί της παρούσης βρίσκεται υπό τον κωδικό «Blue» - πληροφορία η οποία προέκυψε αρχικά από δημοσίευμα του Win8China. Επίσης, αναφέρεται πως η Microsoft θα προβεί σε αλλαγή πλεύσης στη στρατηγική της όσον αφορά τα λειτουργικά, καθώς θα κυκλοφορεί τακτικά update, σε μία «συνταγή» παρεμφερή με αυτή της Apple- με ένα να αναμένεται μέσα στο επόμενο έτος (ενδεχομένως στις αρχές του καλοκαιριού). Προς το παρόν ωστόσο δεν είναι σαφές εάν το «Blue» είναι ένα νέο, πλήρες λειτουργικό υπό σχεδιασμό, ή αν πρόκειται στην ουσία για ένα service pack, με αναβαθμίσεις και επιδιορθώσεις, ή για έναν συνδυασμό των δύο: ένα service pack το οποίο θα περιέχει και νέα χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το The Verge, η εταιρεία σκοπεύει να καθιερώσει μία συνολική «προσέγγιση», υπό την κωδική ονομασία «Blue», τόσο στα Windows, όσο και στα Windows Phone, για να παρέχει συχνότερα updates στους χρήστες (σε ετήσια βάση, όπως εικάζεται). Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, η Microsoft ίσως να κυκλοφορήσει την επόμενη έκδοση των Windows σε χαμηλή τιμή, ή ακόμη και δωρεάν, για να εξασφαλίσει ότι οι χρήστες θα προβαίνουν σε τακτικές αναβαθμίσεις - αλλά θεωρείται δεδομένο ότι, για να κάνει αναβάθμιση ένας χρήστης, θα πρέπει να είναι εξαρχής κάτοχος μίας γνήσιας κόπιας των Windows, καθώς χρήση πειρατικής κόπιας θα έχει ως συνέπεια να είναι αδύνατη η χρήση ενσωματωμένων εφαρμογών και του Windows Store.

Ακολούθως, η εταιρεία θα αρχίσει να ωθεί την κοινότητα των developers να ασχοληθούν με τη δημιουργία εφαρμογών για τα Blue, τα οποία θα μπορούν να «τρέχουν» και εφαρμογές για τα Windows 8. Ωστόσο, παρά την κωδική ονομασία της «νέας προσέγγισης» ως «Βlue», θεωρείται πως το όνομα των «Windows 8» πιθανότατα θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει το σύνολο του λειτουργικού «πακέτου» της Microsoft, τουλάχιστον για το προσεχές μέλλον.

http://www.aegeantimes.gr