Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Νέα ίχνη αρχαίου ωκεανού στον Άρη ανακάλυψαν οι Ευρωπαίοι...

Το σκάφος Mars Express της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), ανακάλυψε νέα στοιχεία ότι πιθανότατα ένας ωκεανός νερού κάλυπτε μεγάλα τμήματα της επιφάνειας του Άρη πριν από δισεκατομμύρια χρόνια.

Το σκάφος, που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη από το 2003, εντόπισε γεωλογικά ιζήματα στις βόρειες πεδιάδες του «κόκκινου πλανήτη», που παραπέμπουν σε ..ωκεάνιο βυθό. Στην ίδια περιοχή έχουν βρεθεί οπτικές ενδείξεις για την ύπαρξη αρχαίων ακτογραμμών.

Aεροπλάνο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στη Φλώρινα!



Αμερικανικές εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για εμπορική αξιοποίηση αεροπλάνου που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στη Φλώρινα!


Σχεδιαστής και κατασκευαστής δεν είναι κάποιος επαγγελματίας αεροναυπηγός, άλλα ο πρόεδρος της Αερολέσχης Φλώρινας, Γιώργος Ηλιόπουλος, δημιουργός δύο αεροσκαφών, o oποίος μίλησε στο zougla radio, εκφράζοντας το παράπονό του για την αδιαφορία των ελληνικών αρχών όσον αφορά τη δημιουργία του...

Θα χτυπήσει αστεροειδής τη Γη σε 28 χρόνια; Πιθανώς λέει η NASA και εξετάζουν τη χρήση πυρηνικών όπλων


  

 Η NASA επιβεβαίωσε ότι έχει εντοπίσει ένα νέο αστεροειδή, με διάμετρο περίπου 140 μέτρα, ο οποίος έχει μικρές, αλλά όχι αμελητέες πιθανότητες να πέσει στη Γη, σε 28 περίπου χρόνια από σήμερα.


    Ο αστεροειδής 2011 AG5, που για πρώτη φορά ανακαλύφθηκε πέρυσι, εκτιμάται ότι έχει μια πιθανότητα στις 625, δηλαδή 0,16%, να χτυπήσει τον πλανήτη μας στις 5 Φεβρουαρίου 2040, αν και η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία κάνει λόγο για «πολύ απίθανο σενάριο».

H Google προσφέρει 6.000 δολάρια σε όποιον χακάρει τον Chrome!

H Google προσφέρει 6.000 δολάρια σε όποιον χακάρει τον Chrome
Ένας πρωτότυπος διαγωνισμός για χάκερ πραγματοποιείται από το 2007 στα πλαίσια του συνεδρίου ασφαλείας CanWestSec. στις Η.Π.Α.

Εκεί οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να παραβιάσουν μια σειρά από διαφόρων ειδών λογισμικά και κυρίως web browsers.

Ο Google Chrome παραμένει ακόμη ο μόνος browser που έχει καταφέρει να κερδίσει τους επίδοξους χάκερ.

Για το λόγο αυτό η Google ανακοίνωσε πως προσφέρει 60.000 δολάρια σε όποιον καταφέρει να βρει τα τρωτά σημεία του Chrome.
briefingnews

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ 6 VIDEOS




UFO ΑΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ


Ακρόπολη ~ Η μηχανή του χρόνου 2 VIDEOS

Αλ.Τζιόλας: Ο Ελληνας, που σχεδιάζει διαστημική πτήση σε άλλο αστρικό σύστημα!

 
    Η ανθρωπότητα έχει κάνει κάποια βήματα προόδου εντός του ηλιακού μας συστήματος, όσον αφορά τα πιο κοντινά διαστημικά ταξίδια που δεν είναι επανδρωμένα με αστροναύτες, όμως τα μακρινά διαστρικά ταξίδια σε άλλους ήλιους και σε άλλα αστρικά συστήματα, πέρα από το δικό μας, παραμένουν ένα άπιαστο όνειρο και αποκλειστικό πεδίο της επιστημονικής φαντασίας. Αυτό όμως δεν ισχύει για όλους και σίγουρα όχι για τον Αλέξανδρο Τζιόλα, τον ελληνικής καταγωγής επιστήμονα, που ηγείται του φιλόδοξου διεθνούς ''Σχεδίου Ίκαρος'', το οποίο έχει θέσει ως στόχο να εκπληρώσει τις αναγκαίες προϋποθέσεις, ίσως και έως το 2100, για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών σε ένα διαστημόπλοιο και την πραγματοποίηση, πιθανώς εντός του επόμενου αιώνα, ενός διαστρικού ταξιδιού που θα διαρκέσει λιγότερο από 100 χρόνια.

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΦΑΙΡΩΝ 5 VIDEO



ΚΡΥΦΗ ΑΛΗΘΕΙΑ



ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ&ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ-TIWANAKU-ΒΟΛΙΒΙΑ


Μαγνητικός κινητήρας μηδενικού κόστους : Η χαραυγή μιας νέας εποχής.



 Μαγνητικός Κινητήρας είναι μια πολύ σημαντική και πολύ αρχαία επινόηση, η οποία έχει κρατηθεί ως επτασφράγιστο μυστικό για πάρα πολλά χρόνια,
και με πολύ κόστος, έτσι ώστε να διατηρήση τα πανίσχυρα πετρελαϊκά καρτέλ μέσα στο παιχνίδι της αγοράς ενέργειας.
Σήμερα, αν και εξακολουθεί να αποσιωπάται ή να υποβαθμίζεται το γεγονός της ύπαρξης του από τα μεγάλα ελεγχόμενα ΜΜΕ, τα σημάδια των καιρών δείχνουν πως έφθασε ο χρόνος να περάση από το πειραματικό στάδιο στην εφαρμογή, έστω και χωρίς την βοήθεια της βιομηχανίας.

Ως προς το τεχνικό μέρος μπορούμε να πούμε μόνο -πολύ γενικά και θεωρητικά-, πως πρόκειται για μία κυκλική συστοιχία πηνίων και μαγνητών, τοποθετημένων γύρω από έναν άξονα σε θέσεις εναλλασσόμενης πολικότητας. Όταν το σύστημα αυτό τεθή σε λειτουργία δεν σταματάει να περιστρέφεται χωρίς την παρεμβολή του ανθρώπου.

Πρόκειται δηλαδή για μια ουσιαστικά αστείρευτη πηγή ενέργειας, μηδενικού κόστους και ταυτόχρονα μηδενικών τιμών μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Βρετανία: «Πιθανή» η ηλεκτρομαγνητική απειλή από πυρηνικά όπλα στο Διάστημα


Βρετανική επιτροπή αμυντικών θεμάτων επεσήμανε πως θα έπρεπε να ληφθεί σοβαρά υπόψιν το ενδεχόμενο εκτόξευσης και πυροδότησης πυρηνικών όπλων στο Διάστημα.

Η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν της την απειλή εκτόξευσης ενός πυρηνικού όπλου στο Διάστημα από κάποια «χώρα- παρία» (rogue state), όπως προειδοποίησαν βουλευτές επιτροπής αμυντικών θεμάτων της χώρας (Defence Select Committee).

Όπως είπαν, ο ακόλουθος ηλεκτρομαγνητικός παλμός θα μπορούσε να καταστρέψει δίκτυα ηλεκτροδότησης και ύδρευσης, καθώς και συστήματα άμυνας και δορυφορικής πλοήγησης.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ισλανδικό ηφαίστειο εκρήγνυται υπό το Βόρειο Σέλας



Δύο μοναδικά φαινόμενα της φύσης κατέγραψε ο φωτογραφικό φακός στηνΙσλανδία, συνδυασμένα στην ίδια λήψη, με το αποτέλεσμα να είναι φαντασμαγορικό.

Ισλανδικό ηφαίστειο εκρήγνυται υπό το Βόρειο Σέλας
Στον ουρανό απλώνονται τα περίεργα χρώματα από το Βόρειο Σέλας, ενώ εκρήγνυται τοηφαίστειο Fimmvvrpuhals.

Διαδραστικό ταξίδι στο σύμπαν μ΄ένα κλικ.Κάντε το




Διαδραστικό γράφημα με πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης.


Αλλάζετε οπτική γωνία, παρακολουθείτε τις τροχιές και τις θέσεις των πλανητών και αστερισμών κάθε εποχή, με κλικ επάνω σε κάθε κουκίδα αστεριού βλέπετε ποιό είναι, παγώνετε την εικόνα για καλύτερη παρατήρηση, αλλάζετε θέση από την γή στον ήλιο και ξανά, το μεγενθύνετε η το απομακρύνετε κ.α.
Kαταπληκτικό!


Πατήστε εδώ για να αρχίσετε το ταξίδι: solarsystemscope

(onalert)

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Κακόβουλο λογισμικό αποσπά χρηματικά ποσά από χρήστες του διαδικτύου

Κακόβουλο λογισμικό αποσπά χρηματικά ποσά από χρήστες του διαδικτύου
Ένα νέο κακόβουλο λογισμικό που έχει στόχο να αποσπά χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους φαίνεται πως έχει κάνει την εμφάνισή του στον κυβερνοχώρο.

Σύμφωνα με τη μητροπολιτική αστυνομία της μεγάλης Βρετανίας, μόλις το εν λόγω malware μολύνει κάποιον υπολογιστή, τον κλειδώνει αυτόματα και εμφανίζει ένα μήνυμα το οποίο φαίνεται να προέρχεται από το τμήμα ηλεκτρονικής ασφάλειας της μητροπολιτικής αστυνομίας.

Ιαπωνική εταιρεία φιλοδοξεί να κατασκευάσει ένα …διαστημικό ασανσέρ.

Έρχεται το ...διαστημικό ασανσέρ
Η κατασκευαστική εταιρεία Ομπαγιάσι, μια από τις σοβαρότερες της Ιαπωνίας, εξετάζει την προοπτική να δημιουργήσει τον ανελκυστήρα του διαστήματος εκτείνοντας ένα καλώδιο από νανοσωλήνες άνθρακα, μια υλική δομή είκοσι φορές πιο ανθεκτική από το ατσάλι. Ο θάλαμος θα κινείται χάρη σ' αυτό το γιγάντιο καλώδιο που θα έχει μήκος 96.000 χιλιόμετρα, το ένα τέταρτο της απόστασης από τη Γη στη Σελήνη.

Το ασανσέρ θα ανεβαίνει με ταχύτητα 200 χλμ/ώρα, επιτρέποντάς του να φτάνει, έπειτα από ταξίδι μιας εβδομάδας, σ' ένα σταθμό ο οποίος θα βρίσκεται σε ύψος 36.000 μέτρων.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Βλέποντας τον Ήλιο από τον Πλούτωνα

Βλέποντας τον Ήλιο από τον Πλούτωνα
Με στοιχεία που συνέλεξε το τηλεσκόπιο VLT που βρίσκεται στην Χιλή δημιουργήθηκε ένα βίντεο που δείχνει πώς (πιθανώς) να είναι ο Πλούτωνας και πώς φαίνεται από εκεί ο Ήλιος.
Ο Πλούτωνας βρίσκεται στο άκρο του ηλιακού μας συστήματος.

News247.gr Magazine Επιστήμη Ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τον ήλιο


Ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τον ήλιο

Ανεμοστρόβιλοι που στροβιλίζονται σε όλη την επιφάνεια του ήλιου και μπορούν να καταπιούν τη γη! Στο φως της δημοσιότητας έδωσε η NASA, ένα υπέροχο βίντεο από τον δορυφόρο Solar Dynamics Observatory.
Σύμφωνα με τη NASA, υπήρξαν πληθώρα φωτογραφιών των ηλιακών εκλάμψεων κατά τους τελευταίους μήνες. Το βίντεο που ακολουθεί καταγράφηκε το 7 και 8 Φεβρουάριου.
Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η ηλιακή προεξοχή -όπως ονομάζεται επιστημονικά το φαινόμενο- θυμίζει τους τυφώνες που "σαρώνουν" την Γη, όμως, πρόκειται για ανωμαλίες του ηλιακού μαγνητικού πεδίου.

Οι μυστηριώδεις αναλαμπές και η μαύρη τρύπα.

Οι μυστηριώδεις αναλαμπές και η μαύρη τρύπα
Η γιγάντια αόρατη μαύρη τρύπα, που βρίσκεται στο κέντρο του γαλαξία μας, φαίνεται να "καταβροχθίζει" αστεροειδείς και κομήτες κάθε μέρα, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει τις συχνές εκλάμψεις, τις οποίες παρατηρούν οι αστρονόμοι στην περιοχή αυτή. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι επιστήμονες που ανέλυσαν τα στοιχεία του διαστημικού τηλεσκοπίου ακτίνων-Χ "Τσάντρα" της NASA.
Εδώ και χρόνια, το "Τσάντρα" έχει ανιχνεύσει κατ' επανάληψη αναλαμπές, με συχνότητα περίπου μια φορά τη μέρα, οι οποίες προέρχονται από την υπερμεγέθη μαύρη τρύπα, γνωστή ως "Τοξότης Α", στο κέντρο του γαλαξία μας.

Μυστηριώδης ομίχλη στο κέντρο του γαλαξία

Μυστηριώδης ομίχλη στο κέντρο του γαλαξία
Το ευρωπαϊκό διαστημικό τηλεσκόπιο Πλανκ ανακάλυψε ένα ακόμα μυστήριο στο κέντρο του γαλαξία μας, μια μυστηριώδη "ομίχλη" ακτινοβολίας μικροκυμάτων με άγνωστη πηγή.
Το Πλανκ, που εκτοξεύτηκε το 2009 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) με στόχο να μελετήσει τα μυστήρια της κοσμικής "Μεγάλης Έκρηξης", κατά την έρευνά του στην καρδιά του γαλαξία μας, εντόπισε στην περιοχή που περιβάλλει το γαλαξιακό κέντρο, μια αινιγματική "ομίχλη" από μικροκύματα για την οποία, προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία εξήγηση από τους αστρονόμους, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

ΑΡΧΑΙΟΙ ΧΑΡΤΕΣ

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Είναι κούφια η γη;


Η ΚΟΥΦΙΑ ΓΗ



Μπορεί ένα ρομπότ να συμπεριφερθεί ανθρώπινα;



Έρευνα η οποία θα δείξει κατά πόσο τα ρομπότ μπορούν να γίνουν πιο αξιαγάπητα, χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μπορεί ένα ρομπότ να συμπεριφερθεί ανθρώπινα;
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, στόχος της έρευνας είναι να αναδειχθεί το κατά πόσο τα ρομπότ μπορούν να αναπτύξουν πιο ανθρώπινα συναισθήματα. Οι επιστήμονες θέλουν να εξετάσουν το κατά πόσο ένα ρομπότ, θα μπορεί στο μέλλον να παίξει με ένα παιδί και να γίνει πραγματικός του φίλος.

Ετοιμάζει σύστημα προσσελήνωσης η NASA



Πυραυλοκίνητο σκάφος που αναπτύσσεται από ιδιωτική εταιρεία για λογαριασμό της NASA πραγματοποίησε την πρώτη ελεύθερη πτήση της σε έρημο της Καλιφόρνια.

Ετοιμάζει σύστημα προσσελήνωσης η NASA
Το σκάφος Xombie, της καλιφορνέζικης Masten Space Systems, είχε κερδίσει το 2009 σε διαγωνισμό για συστήματα προσσελήνωσης που οργάνωσε η NASA.

Δεκαεπτά μουσεία ... Στο σπίτι σας!

Περισσότερα από 1000 από τα διασημότερα έργα τέχνης παγκοσμίως. Δεκαεπτά μουσεία. 385 αίθουσες έκθεσης. 486 καλλιτέχνες. Oλα, έρχονται στο σπίτι σας για να τα απολαύσετε με την άνεσή σας, αφιερώνοντας όσο χρόνο θέλετε κάθε φορά. Και αυτό είναι μόνο η αρχή...
Ο λόγος για το φιλόδοξο εγχείρημα της Google, δηλαδή το :

www.googleartproject.com

που σας επιτρέπει να "μπείτε" κυριολεκτικά μέσα σε 1061 (για την ώρα) έργα, τα οποια σας προσφέρονται με εντυπωσιακή λεπτομέρεια εστίασης που φτάνουν σε κάθε ξεχωριστή πινελιά του ζωγράφου.

Αυτοκίνητο με ξυλόσομπα! (βίντεο)

Η υπερθερμία νέο όπλο που σκοτώνει τον καρκίνο

b1e47a45ddddd446be6ee77bd523fc56.w600.h340.z1 Η υπερθερμία νέο όπλο που σκοτώνει τον καρκίνο
Η μέθοδος για την αντιμετώπιση του καρκίνου που βασίζεται στην αύξηση της
θερμοκρασίας του σώματος, πέρα από το φυσιολογικό και που σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα, ονομάζεται “υπερθερμία” και θεωρείται από τους επιστήμονες ως ένα από τα 4 βασικά όπλα στη μάχη κατά της επάρατης νόσου, μαζί με τη χημειοθεραπεία, την ακτινοβολία και τη χειρουργική.

Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτή η μέθοδος δεν έχει παρενέργειες και μάλιστα από τον περασμένο Νοέμβριο έχει αναγνωριστεί ως ιατρική πράξη από το Υπουργείο Υγείας.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Η λίμνη Βοστόκ θα πει την ιστορία της Ανταρκτικής πριν την παγοποίηση


© Фото: ru.wikipedia.org
 Εκτυπώστε το άρθροΕνημερώστε το φίλο σας για το Email Προσθέστε στο μπλογκ

Σύντομα οι ρώσοι επιστήμονες θα αρχίσουν να εξετάζουν τα δείγματα νερού, παρμένα κάτω από το στρώμα πάγου στην περιοχή της ανταρκτικής λίμνης Βοστόκ.
Σύμφωνα με τον Βαλέρι Λουκίν, επικεφαλή της ρωσικής αποστολής στην Ανταρκτική, η αξία του δείγματος νερού είναι τεράστια.

Η νέα εποχή των παγετώνων θα αρχίσει το 2014

Ρώσοι επιστήμονες παρουσιάζουν την δική τους εκδοχή του τέλους του κόσμου. Σύμφωνα με την γνώμη τους σε δύο χρόνια στην Γη θα προκύψει απότομη ψύξη. Η νέα περίοδος παγετώνων θα κρατήσει τουλάχιστον δύο αιώνες και στην κυριολεξία θα παγώσει τον κόσμο.
Ο Χαμπιμπουλό Αμπντουσαμάτοβ, διευθυντής του τμήματος διαστημικών ερευνών του αστεροσκοπείου Πούλκοβσκαγια της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, δηλώνει πως ο πλανήτης άρχισε να παγώνει.

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ



Μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ σημειώθηκε και πάλι από Έλληνες επιστήμονες. Για πρώτη φορά η παγκόσμια ιατρική κοινότητα γνωρίζει τον ακριβή μηχανισμό λειτουργίας της καρδιάς μετά από ανακοπή. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές Αθανάσιος Χαλκιάς και Θεόδωρος Ξάνθος από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών εξηγούν λεπτομερώς πώς και για ποιό λόγο λειτουργεί η καρδιά σαν ζαλισμένη (απόπληκτη καρδιά) μετά από ανακοπή και επιτυχή αναζωογόνηση.

Απάντηση στο «Mars-500» ετοιμάζουν οι ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ συνεχίζεται η στρατολόγηση εθελοντών για τη συμμετοχή σε πείραμα προσομοίωσης της πτήσης στον Άρη HI-SEAS (Hawaii Space Exploration Analogue & Simulation). Το πείραμα αυτό θα αρχίσει το 2013 και θα διαρκέσει 120 ημέρες.


Η μακέτα διαπλανητικού διαστημοπλοίου για έξι συμμετέχοντες στο πείραμα θα τοποθετηθεί στο Μεγάλο Νησί της Χαβάης. Όλα αυτά θυμίζουν το ρωσικό σχέδιο «Mars-500» - σχέδιο απομόνωσης για 520 μέρες 6 εθελοντές στους τοίχους του μοσχοβίτικου Ινστιτούτου Ιατροβιολογικών Προβλημάτων. Το ρωσικό πείραμα έληξε το περασμένο φθινόπωρο και τώρα σχεδιάζουν να το επαναλάβουν σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Περισσότερες οι κινητές συσκευές από τους ανθρώπους - "Εκρηξη" στο διαδίκτυο

Ο αριθμός των κινητών τηλεφώνων και των λοιπών φορητών συνδεδεμένων στο διαδίκτυο συσκευών για πρώτη φορά φέτος θα ξεπεράσει τον αριθμό των ανθρώπων στη Γη, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της αμερικανικής εταιρίας τεχνολογίας Cisco.

Έως το 2016 οι συσκευές κινητών στον κόσμο αναμένεται να φθάσουν τα 10 δισεκατομμύρια έναντι εκτιμώμενου παγκόσμιου πληθυσμού 7,3 δισεκατομμυρίων.

Το ίδιο έτος, τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας θα διακινούν 130 exabytes δεδομένων ετησίως, ποσότητα πληροφοριών ισοδύναμη με 33 δισεκατομμύρια DVD, σύμφωνα με το BBC.

Μεταξύ 2011 και 2016 η κίνηση διαδικτυακών δεδομένων μέσω κινητών και φορητών συσκευών θα αυξηθεί κατά 18 φορές, φθάνοντας τα 10,8 exabytes το μήνα.

Παιδικό αποκριάτικο πάρτυ στο ΝΟΗΣΙΣ

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Όταν ο Άικ συνάντησε εξωγήινους

Ρεπορτάζ: Καραμήτσου Ελένη

Σε αεροπορική βάση το 1954 συναντήθηκε τρεις φορές με εξωγήινους ο 34ος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, όπως ισχυρίζεται πρώην κυβερνητικό στέλεχος, ο συγγραφέας Τίμοθι Γκουντ. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο πρόεδρος όπως και στελέχη του FBI οργάνωσαν αυτές τις συναντήσεις στέλνοντας... τηλεπαθητικά μηνύματα στους εξωγήινους και οι συναντήσεις έγιναν παρουσία αρκετών αυτοπτών μαρτύρων.

Επιστήμη: Πιο δυνατό μπετόν χάρη στους αχινούς!

Οι επιστήμονες για πρώτη φορά αποκρυπτογράφησαν την ακριβή υλική δομή που έχουν οι βελόνες του αχινού και μάλιστα πιστεύουν ότι θα αξιοποιήσουν αυτή τη γνώση για να κατασκευάσουν πιο γερό μπετόν. Οι ακίδες του αχινού είναι φτιαγμένες από ανθρακικό ασβέστιο και όπως έδειξαν οι μελέτες με ισχυρές ακτίνες Χ, συγκροτούνται από «τούβλα» κρυσταλλικού ασβεστίτη σε συνδυασμό με ένα ειδικού τύπου «ασβεστοκονίαμα».

Οι ερευνητές από διάφορες χώρες (Γερμανία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία), με επικεφαλής τον Χέλμουτ Κέλφεν του γερμανικού πανεπιστημίου της Κωνστάντσας, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), χρησιμοποίησαν νέες πανίσχυρες τεχνικές απεικόνισης για να μελετήσουν εξονυχιστικά τη δομή των αγκαθιών του αχινού.

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Το μυστήριο του Άρη - Τhe mystery of Mars.



Ίχνη αρχαίου ωκεανού στον Άρη!



Νέα στοιχεία για την ύπαρξη ενός ωκεανού στην επιφάνεια του Άρη πριν από δισεκατομμύρια χρόνια ανακάλυψε το σκάφος Mars Express της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA).

Ίχνη αρχαίου ωκεανού στον Άρη
Το σκάφος, που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη από το 2003, εντόπισε γεωλογικά ιζήματα στις βόρειες πεδιάδες του «κόκκινου πλανήτη», που παραπέμπουν σε ωκεάνιο βυθό.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι πλέον αυξάνονται οι ενδείξεις ότι όντως κάποτε υπήρχε αφθονία νερού στον πλανήτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της ESA και το New Scientist.

ΑΘΗΝΑ: Η Πρωτοχρονιάτικη πίτα της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών




Σας προσκαλούμε στην ετήσια εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας
της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών,
που θα πραγματοποιηθεί

στις 19 Φεβρουαρίου 2012
στις 11:00 π.μ.
στη ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ του ΚΥΒΕ

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Η ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην ετήσια εκδήλωση

για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών,

που θα πραγματοποιηθεί

«Ομιλούντα» φυτά σε βρετανικό πανεπιστήμιο


«Ομιλούντα» φυτά σε βρετανικό πανεπιστήμιο

Μια ερευνητική ομάδα στο πανεπιστήμιο του Έξετερ κατάφερε να οπτικοποιήσει την «ικανότητα» των φυτών να «επικοινωνούν».

Τα φυτά που έχουν υποστεί τραυματισμό εκλύουν ένα αέριο, το οποίο προκαλεί αντιδράσεις στα φυτά
 που βρίσκονται κοντά του.
Η επιστημονική ομάδα υπό τον καθηγητή Νικ Σμιρνόφ ενέχυσε ένα γονίδιο πυγολαμπίδας σε ένα φυτό. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε έκλυση ουσίας ήταν «ορατή» για μια ειδική κάμερα, η οποία μετέτρεψε σε εικόνα την αόρατη επικοινωνία μεταξύ των φυτών.

Πράσινα και αθόρυβα τα αεροσκάφη του μέλλοντος



Τρεις μεγάλες αεροδιαστημικές βιομηχανίες οι Boeing, Lockheed Martin και Northrop Grumman παρουσίασαν τις προτάσεις τους για το έτος 2025, στο πλαίσιο ερευνητικής προσπάθειας της NASA για επιβατικά αεροπλάνα που καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα και περιορίζουν την ηχορύπανση.

Πράσινα και αθόρυβα τα αεροσκάφη του μέλλοντος

Σακχαρώδης διαβήτης: Η "ύπουλη" ασθένεια

Διαστάσεις επιδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο, λαμβάνει μια από τις πιο «ύπουλες» παθήσεις του ανθρώπινου οργανισμού, ο σακχαρώδης διαβήτης.

Τα πρώτα χρόνια της «εγκατάστασής της δρα κρυφά», χωρίς να εκδηλώνει συμπτώματα και σχετίζεται άμεσα με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών συμβάντων, νεφρικής ανεπάρκειας, διαβητικής νευροπάθειας, μόνιμων βλαβών του αμφιβληστροειδούς (έως και ολική τύφλωση), καθώς και άλλων σοβαρών επιπλοκών, ανέφεραν οι επιστήμονες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο, το οποίο διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού (Ε.ΜΕ.ΔΙ.Π.) στις 9 - 11 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Νέα ίχνη αρχαίου ωκεανού στον Άρη

Το σκάφος Mars Express της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), ανακάλυψε νέα στοιχεία ότι πιθανότατα ένας ωκεανός νερού κάλυπτε μεγάλα τμήματα της επιφάνειας του Άρη πριν από δισεκατομμύρια χρόνια.

Το σκάφος, που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη από το 2003, εντόπισε γεωλογικά ιζήματα στις βόρειες πεδιάδες του «κόκκινου πλανήτη», που παραπέμπουν σε ωκεάνιο βυθό.

Στην ίδια περιοχή έχουν βρεθεί οπτικές ενδείξεις για την ύπαρξη αρχαίων ακτογραμμών.

Αποκωδικοποιήθηκε εξαφανισμένος πρόγονός μας

Γερμανοί επιστήμονες έδωσαν στη δημοσιότητα το γονιδίωμα ενός εξαφανισμένου είδους συγγενικού των σύγχρονων ανθρώπων, των λεγόμενων Ντενίσοβαν, οι οποίοι ήταν ακόμα πιο στενοί συγγενείς των Νεάντερταλ.

Η ανάγνωση της γενετικής αλληλουχίας, για πρώτη φορά τόσο αναλυτική σε μία αρχαϊκή προανθρώπινη ομάδα, επιτεύχθηκε από την ανάλυση του απολιθώματος ενός μόνο δαχτύλου.

Οι Νεάντερταλ και οι Ντενίσοβαν θεωρούνται οι στενότεροι εξαφανισμένοι συγγενείς του σύγχρονου ανθρώπου.

Οι επιστήμονες ήδη ερευνούν το γονιδίωμα για να συμπεράνουν ποια ακριβώς γονίδια του ανθρωπίνου γονιδιώματος προέρχονται από το DNA των Ντενίσοβαν.

Σπόγγοι και μεσογειακά φύκια "οι μακροβιότεροι" της Γης

Οργανισμοί που μοιάζουν με σπόγγους και των οποίων τα απολιθώματα ανακαλύφθηκαν στο εθνικό πάρκο Ετόσα της Ναμίμπια στην Αφρική, είναι πιθανότατα τα πρώτα ζώα του κόσμου, σύμφωνα με τους επιστήμονες που τα βρήκαν, γεγονός που μεταφέρει κατά δεκάδες εκατομμύρια χρόνια ακόμα πιο πίσω την εμφάνιση των ζώων.

Τα απολιθώματα, που έχουν σχήμα μικροσκοπικού βάζου, χρονολογούνται προ 550 - 760 εκατ. ετών, ενώ εως τώρα η εμφάνιση των πρώτων ζώων εκτιμάτο ότι έγινε πριν από 600 - 650 εκατ. χρόνια, όπως ανακοίνωσε η διεθνής επιστημονική ομάδα, που έκανε τη σχετική δημοσίευση στο επιστημονικό νοτιοαφρικανικό περιοδικό "South African Journal of Science", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!!! ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΒΡΗΚΑΝ "ΧΡΥΣΗ ΣΒΑΣΤΙΓΚΑ" ΜΑΖΙ ME ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΞΩΓΗΙΝΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ... ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ Η NASA!!!

ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΣKEΦΤΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΡΩΣΣΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΗΣ NASA!...

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΧΑΣΕΙ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ DEFENCENET ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ. ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΚΟΣΜΟΥ. ΚΑΙ ΚΥΡΙOΛΕΚΤΟΥΜΕ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Ακουστικά που ξέρουν σε ποιο αυτί βρίσκονται

Λύση στο... πρόβλημα του ποιο ακουστικό είναι το δεξί και ποιο το αριστερό έρχονται να δώσουν ιάπωνες επιστήμονες οι οποίοι δημιούργησαν ακουστικά που καταλαβαίνουν μόνα τους σε ποιο αυτί βρίσκονται.

Αφού το ξεκαθαρίσουν, τότε παράγουν το σωστό ήχο πετυχαίνοντας το βέλτιστο αποτέλεσμα, πράγμα που η ομάδα των επιστημόνων θεωρεί πολύ σημαντικό στην εμπειρία της μουσικής, της παρακολούθησης ταινιών και των video games.


Από το ψωμί το περισσότερο αλάτι

Εννέα στους δέκα Αμερικανούς ενήλικες καταναλώνουν υπερβολικά μεγάλες ποσότητες αλατιού και ο κυριότερος υπαίτιος δεν είναι τα πατατάκια ή το ποπ κορν αλλά οι φέτες ψωμιού, ανακοίνωσαν τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών.

Το 44% του αλατιού που καταναλώνεται συνδέεται με δέκα τύπους τροφίμων, σύμφωνα με τα Κέντρα.

Το ψωμί βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, ακολουθούμενο από το επεξεργασμένο κρέας, την πίτσα, τα πουλερικά, τις σούπες, τα σάντουιτς, το τυρί, τα ζυμαρικά και τα σνακ, όπως τα πρέτσελ (ψωμάκια) και τα πατατάκια.

Αλλάζουν τα κριτήρια για το Αλτσχάιμερ

Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι που σήμερα διαγιγνώσκονται με ήπια μορφή Αλτσχάιμερ, μπορεί τελικά να μην έχουν τη νόσο, αλλά απλώς μια ήπια νοητική διαταραχή, αν εφαρμοστούν τα νέα υπό συζήτηση κριτήρια σχετικά με τη διάγνωση των νοητικών προβλημάτων.

Οι ασθενείς που σήμερα διαγιγνώσκονται με «πολύ ήπια» ή «ήπια» νόσο του Αλτσχάιμερ, θα λαμβάνουν τη νέα διάγνωση ότι πάσχουν απλώς από «ήπια νοητική (γνωστική) διαταραχή», η οποία θεωρείται το ενδιάμεσο στάδιο ανάμεσα στη φυσιολογική - λόγω ηλικίας - έκπτωση των νοητικών λειτουργιών και στην ανάπτυξη άνοιας (στην οποία ανήκει και το Αλτσχάιμερ).

"Θαυματουργό" το πράσινο τσάι

Οι ηλικιωμένοι που πίνουν τακτικά πράσινο τσάι, έχουν αυξημένες πιθανότητες να παραμείνουν πιο ευκίνητοι και αυτοεξυπηρετούμενοι, με το πέρασμα του χρόνου, σε σχέση με τους συνομηλίκους τους, σύμφωνα με νέα μεγάλη ιαπωνική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Γιασουτάκε Τομάτα της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Τοχόκου, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο αμερικανικό περιοδικό κλινικής διαιτολογίας "American Journal of Clinical Nutrition", σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters μελέτησαν περίπου 14.000 άτομα άνω των 65 ετών επί μία τριετία.

Ποιοί κινδυνεύουν να αποκτήσουν αυτιστικό παιδί;

Οι γονείς που είναι άνω των 35 ετών, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αποκτήσουν αυτιστικό παιδί, σύμφωνα με δανέζικη επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος είναι ο ίδιος είτε και οι δύο γονείς είναι κάποιας ηλικίας, είτε μόνο ο ένας από τους δύο.

Η βιολογική αιτία δεν είναι σαφής ακόμα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Έρικ Θόρλουντ Πάρνερ της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου του Άαρχους, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό επιδημιολογίας "Annals of Epidemiology", σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ανέφεραν ότι ''η ηλικία των δύο γονέων δεν φαίνεται να λειτουργεί με συνέργεια, δηλαδή το να έχει ένα παιδί τόσο μεγαλύτερο μπαμπά όσο και μεγαλύτερη μαμά, δεν αυξάνει τον κίνδυνο (αυτισμού) περισσότερο από το να έχει μεγάλη ηλικία μόνο ο ένας από τους δύο''.

Hλεκτροσόκ στον εγκέφαλο για... καλύτερη μνήμη!

Aμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα μέθοδο βελτίωσης της μνήμης, μέσω ηλεκτρικής διέγερσης συγκεκριμένης περιοχής του εγκεφάλου. Υποβάλλοντας σε μικρής ισχύος «ηλεκτροσόκ» τον εγκέφαλο, πέτυχαν τον ευκολότερο σχηματισμό και την καλύτερη διατήρηση της μνήμης.

Το επίτευγμα μπορεί να αποδειχθεί σημαντικό μελλοντικά για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων διαφόρων νευρολογικών παθήσεων, όπως το Αλτσχάιμερ.


Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

NOSTRADAMUS 2012 - Prophecies 6 Videos


Πορτραίτο του Νοστράδαμου






2012-  ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΥ




Ένας ατρόμητος αλεξιπτωτιστής βάζει στοίχημα με το φράγμα του ήχου!

Image
Ο διάσημος αλεξιπτωτιστής Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ φιλοδοξεί να κατακτήσει άλλα τέσσερα παγκόσμια ρεκόρ. Σε ένα επικίνδυνο εγχείρημα με χορηγό την Red Bull, o «Ατρόμητος Φέλιξ» θα πηδήσει από αερόστατο στο ύψος ρεκόρ των 36,6 χιλιομέτρων και θα σπάσει το φράγμα του ήχου σε ελεύθερη πτώση! H ομάδα του 42χρονου Αυστριακού πιλότου ανακοίνωσε ότι το άλμα προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο πάνω από την έρημο του Νέου Μεξικού, όπως διαβάζουμε στο "Βήμα".

Στα δέκα ολόκληρα λεπτά που αναμένεται να διαρκέσει η πτώση, ο Μπάουμγκαρτνερ θέλει να σπάσει τέσσερα ρεκόρ: ρεκόρ ύψους για επανδρωμένη πτήση με αερόστατο, ρεκόρ ύψους για ελεύθερη πτώση, ρεκόρ απόστασης στη διάρκεια ελεύθερης πτώσης και ρεκόρ ταχύτητας για ελεύθερη πτώση.

Πως συνδυάζονται τα τεχνητά νέφη από τα Chemtrails με το HAARP;




Το παραδεκτό από τη νέα τάξη υπαρχών σύστημαH.A.A.R.P. βρίσκεται στην Αλάσκα. Ωστόσο καταγγέλλεται, χωρίς να γίνεται βέβαια παραδεκτό, ότι συστήματα H.A.A.R.P. υπάρχουν και σε άλλα μέρη του κόσμου.


Ας μιλήσουμε λοιπόν για το H.A.A.R.P. και τα τεχνητά νέφη που είναι γεμάτα με οξείδια του αλουμινίου, χρησιμοποιώντας απλή φυσική. Μας λένε ότι τα τεχνητά αυτά νέφη, καθώς είναι λεπτά και επίπεδα, παίζουν το ρόλο (δείτε το βίντεο)...
ανακλαστικών επιφανειών.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ρώσοι «άγγιξαν» την επιφάνεια της λίμνης Βοστόκ

Έτοιμοι να αποκαλύψουν τα μυστικά της λίμνης Βοστόκ, που εδώ και εκατομμύρια χρόνια βρίσκεται θαμμένη κάτω από 4 χιλιόμετρα πάγου, φέρονται να είναι Ρώσοι επιστήμονες. Όπως μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti επικαλούμενο ανώνυμη πηγή προσκείμενη στην ομάδα που πραγματοποιεί τη γεώτρηση, «οι επιστήμονές μας σταμάτησαν να τρυπούν [πάγο] στο βάθος των 3.768 μέτρων και έφθασαν στην επιφάνεια της λίμνης».


Βρέθηκαν φάρμακα των αρχαίων Ελλήνων


Το περιεχόμενο χαπιών που έφτιαχναν οι γιατροί στην αρχαία Ελλάδα «αποκρυπτογράφησαν» για αμερικανοί αρχαιοβοτανολόγοι. Τα φάρμακα εντοπίστηκαν σε γυάλινα δοχεία, μέσα σε ναυάγιο ελληνικού πλοίου που ανακαλύφτηκε το 1989 ανοικτά της Τοσκάνης. Το πλοίο από ξύλο καρυδιάς, που ναυάγησε το 130 π.Χ., μετέφερε γυαλικά από τη Συρία και φάρμακα, τα οποία είχαν παραμείνει άθικτα από το νερό, αφού τα προστάτευαν τα γυάλινα δοχεία.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Η αθέατη πλευρά της Σελήνης - Το πρώτο στα χρονικά βίντεο από την αποστολή GRAIL

Image
Ένα από τα δίδυμα σκάφη GRAIL που τέθηκαν πρόσφατα σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι μετέδωσαν το πρώτο στα χρονικά βίντεο από την αθέατη πλευρά της Σελήνης.

Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα "Τα Νέα", κανένα ανθρώπινο μάτι δεν είχε δει την αθέατη, ή «σκοτεινή» πλευρά του φεγγαριού μέχρι την πρώτη φωτογράφησή της από τη σοβιετική αποστολή Luna 3 το 1959.
Οι πρώτοι που μπόρεσαν να θαυμάσουν απευθείας το εξωγήινη τοπίο ήταν οι αστροναύτες της αμερικανικής αποστολής Apollo 8, η οποία τέθηκε για λίγο σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη το 1968, ένα χρόνο πριν από την πρώτη επανδρωμένη προσσελήνωση.

Ευεργετικό το μέλι για τον ανθρώπινο οργανισμό αλλά και για την οικονομία





Το μέλι είναι ευεργετικό τόσο για την ανθρώπινη υγεία όσο και για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας, όπως όλα δείχνουν. Σε μια εποχή που η ανεργία μαστίζει και πολλοί νέοι άνθρωποι αναζητούν λύσεις στο επαγγελματικό αδιέξοδο, η ενασχόληση με τη μελισσοκομία αποκτά όλο και μεγαλύτερο «κοινό».

«Η μελισσοκομία δεν είναι κάτι απλό και εύκολο. Για κάποιον όμως, που διαθέτει όρεξη, αγάπη για τη φύση, αλλά δεν έχει γη για να καλλιεργήσει, μπορεί να είναι μια επικερδής λύση» επισημαίνει η Χρυσούλα Τανανάκη, λέκτορας Μελισσοκομίας, στη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Νέα δεδομένα για την εξάπλωση του Αλτσχάιμερ στον εγκέφαλο

Νέα στοιχεία για το πώς το Αλτσχάιμερ εξαπλώνεται σαν ιός στον εγκέφαλο.

Η νόσος του Αλτσχάιμερ εξαπλώνεται από κύτταρο σε κύτταρο του εγκεφάλου, σαν μόλυνση από ιό, όπως δείχνουν δύο νέες ανεξάρτητες μεταξύ τους επιστημονικές έρευνες, οι οποίες επιβεβαίωσαν ότι η εξάπλωση οφείλεται σε μια ελαττωματική πρωτεΐνη.