Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Γύρισε η Κινέζα από το διάστημα.Βίντεο


Γύρισε η Κινέζα από το διάστημα.Βίντεο
Η διαστημική αποστολή της Κίνας έχει ολοκληρώθηκε με επιτυχία μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες.

Το διαστημικό σκάφος προσγειώθηκε στην έρημο Γκόμπι στη Μογγολία .

Μεταξύ των τριών αστροναυτών και μία γυναίκα.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Βίντεο: Δείτε μέσα από τα γυαλιά της Google

Την πρώτη γενιά γυαλιών με ενσωματωμένη κάμερα και σύνδεση στο Ίντερνετ παρουσίασε η Google στο Σαν Φρανσίσκο.

Βίντεο: Δείτε μέσα από τα γυαλιά της Google
Ο συνιδρυτής της Google Σέρτζι Μπριν, παρουσίασε τα γυαλιά στην ετήσια συνάντηση των δημιουργών εφαρμογών για συσκευές πληροφορικής.
Τα Γυαλιά Google είναι εφοδιασμένα με ενσωματωμένη κάμερα και μικρόφωνο και μπορούν να συνδεθούν με το Ίντερνετ μέσω wifi ή Bluetooth. Μικρά κείμενα και μηνύματαμπορούν να εμφανίζονται σε μίνι οθόνες στους φακούς των γυαλιών.

Τι πρέπει να κάνετε αν το κινητό σας πέσει σε νερό!

Σας έπεσε το κινητό σας τηλέφωνο στο νερό καταλάθος; Μην απελπίζεστε! Ίσως να μπορέσετε να το σώσετε!

Τι πρέπει να κάνετε αν το κινητό σας πέσει σε νερό!
Ειδικά το καλοκαίρι τα... υδάτινα ατυχήματα τείνουν να αυξάνονται!
Τι μπορείτε να κάνετε;
Όλο το μυστικό βρίσκεται στον χρόνο! Δράστε γρήγορα, πολλές φορές είναι θέμα δευτερολέπτων, ώστε πλέον να μην λειτουργήσει ποτέ!
Όταν βραχεί το κινητό μας, από γλυκό νερό αμέσως πρέπει να βγάλουμε την μπαταρία για την αποφυγή περεταίρω βραχυκυκλωμάτων.
Στη συνέχεια το αφήνουμε να στεγνώσει με φυσικό τρόπο (ποτέ επάνω στο καλοριφέρ ή χρήση σεσουάρ γιατί η υπερθέρμανση μπορεί να δημιουργήσει άλλες βλάβες). Αφού στεγνώσει μην επιχειρήσετε να τοποθετήσετε την μπαταρία, αλλά επισκεφθείτε ένα ειδικό. Σε περίπτωση που δοκιμάσετε να το δουλέψετε και το κινητό ανάψει θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να καταστραφεί γιατί τα άλατα συνεχίζουν να διαβρώνουν το κινητό σας

Εισαγωγή οξυγόνου στο αίμα μέσω μικροφυσαλίδων



Μία πρωτότυπη τεχνική απευθείας εισαγωγής μικροσκοπικών φυσαλίδων γεμάτων αέριο οξυγόνο στο αίμα των ασθενών, ανέπτυξαν αμερικανοί επιστήμονες. 

Αυτό μπορεί να αποδειχτεί σωτήριο στα έκτακτα ιατρικά περιστατικά ασθενών που δεν μπορούν να αναπνεύσουν μόνοι τους και ο εγκέφαλος, η καρδιά τους ή άλλο όργανο κινδυνεύουν άμεσα από τη στέρηση οξυγόνου.

Μάλιστα, οι ερευνητές έκαναν πετυχημένες δοκιμές με κουνέλια, που είχαν φραγμένες τραχείες και δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν φυσιολογικά, τα οποία όμως κατάφεραν να μείνουν ζωντανά έως και 15 λεπτά χωρίς να πάρουν αναπνοή, χάρη στην εισαγωγή των μικροσωματιδίων οξυγόνου στο αίμα τους.

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Το πρώτο ελληνικό κινητό τηλέφωνο !





Τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού
κινητού τηλεφώνου, ανακοίνωσε η MLS Πληροφορική, η λεπτομερής παρουσίαση του οποίου θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες με την επίσημη κυκλοφορία του.

Το «MLS iQTalkTM» συνδυάζει τεχνολογίες αναγνώρισης φωνής (Talk) και τεχνητής νοημοσύνης (iQ) τις οποίες η MLS αναπτύσσει....
 εδώ και χρόνια.

Πρόκειται για smartphone με λειτουργικό σύστημα Android που καταλαβαίνει και μιλάει την ελληνική γλώσσα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MLS, κ. Ιωάννης Καματάκης, δήλωσε:

Επιτυχές το εμβόλιο κατά της νικοτίνης





Οι καπνιστές μπορεί μελλοντικά να εμβολιάζονται κατά της νικοτίνης, πράγμα που θα μειώνει την ποσότητά της που απορροφάται από τον οργανισμό και φθάνει στον εγκέφαλο. Έτσι θα «αναισθητοποιούνται» όσον αφορά την απόλαυσή της, με αποτέλεσμα να μπορούν να κόψουν πιο εύκολα το κάπνισμα.


Αμερικανοί ερευνητές έκαναν ήδη τις πρώτες επιτυχείς δοκιμές σε πειραματόζωα (ποντίκια) και έδειξαν ότι τα επίπεδα της νικοτίνης στον εγκέφαλό τους μειώθηκαν κατά 85% μετά τον εμβολιασμό, ο οποίος δημιουργεί μονοκλωνικά αντισώματα που εμποδίζουν την είσοδο της νικοτίνης στην κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό και, τελικά, στον εγκέφαλο. Έτσι, το εμβόλιο, για το οποίο φαίνεται να αρκεί μία μόνο δόση, προλαμβάνει να καθαρίζει το αίμα από τη νικοτίνη, πριν αυτή έχει οποιαδήποτε βιολογική επίδραση. Δεν είναι πάντως ακόμα δεδομένο, αν η μείωση κατά 85% θα μπορούσε να επαναληφθεί και στους ανθρώπους και κατά πόσο θα ήταν αρκετή για να κόψει κάποιος το τσιγάρο, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Συνθετικό γυαλί καθαρίζει το νερό



Επανάσταση στην επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση των υδάτων φέρνει το νανο – συνθετικό γυαλί που καθαρίζει το νερό.Ο Δρ. Paul Edmiston και οι φοιτητές του από το Τμήμα Χημείας του Κολεγίου του Οχάιο ανέπτυξαν το συνθετικό γυαλί, που ονομάζεται «Osorb», στο πλαίσιο έρευνας για την ανίχνευση εκρηκτικών.

Το «έξυπνο» υλικό μπορεί οκταπλασιάσει το αρχικό του μέγεθος, απορροφώντας μικρές οργανικές τοξίνες και απωθώντας το νερό.Το νανο – συνθετικό γυαλί μπορεί να απορροφήσει μια ευρεία γκάμα υλικών από το νερό, μεταξύ των οποίων υδρογονάνθρακες, πτητικά οργανικά συστατικά, φαρμακευτικές ουσίες, παρασιτοκτόνα και διαλυτές.

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Στα όρια του ηλιακού μας συστήματος το Voyager 1!


Στα όρια του ηλιακού μας συστήματος το Voyager 1!


Το αμερικανικό διαστημόπλοιο Voyager 1, που εκτοξεύθηκε το 1977, πρόκειται να εγκαταλείψει σύντομα τα όρια του ηλιακού μας συστήματος!


Αυτό ανακοίνωσε η ΝΑSA χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να δηλώσει πότε ακριβώς το μικρό διαστημικό σκάφος θα διασχίσει την μεθόριο αυτή και θα γίνει το πρώτο αντικείμενο ανθρώπινης κατασκευής που θα ταξιδεύσει στο διαστρικό διάστημα.
«Οι νόμοι της φυσικής συμβάλλουν ώστε μία ημέρα ο Voyager 1 θα γίνει το πρώτο αντικείμενο που κατασκευάσθηκε από ανθρώπινο χέρι να εισέλθει στο διαστρικό διάστημα, αλλά δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς», εξηγεί ο Εντ Στόουν, επιστημονικός υπεύθυνος του Voyager στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας στην Πασαντίνα.

Έξι συμβουλές ασφάλειας για το email σας



Μέχρι τώρα όλοι γνωρίζαμε ότι δεν πρέπει να δημοσιεύουμε ευαίσθητες πληροφορίες σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. 

Ακόμη και με ενεργοποιημένες τις ρυθμίσεις απορρήτου, υπάρχει πάντα μια fail φωτογραφία ή ενός θυμωμένου πολιτικού η οποία θα διαδώσει κάποιον ιό στο διαδίκτυο.

Σχετικά με όλα αυτά τα “παρατράγουδα” των socials καθώς και το πόσο εύκολα μπορεί να πέσεις θύμα μιας επίθεσης, οι χρήστες θεωρούν πιο ασφαλή την επικοινωνία μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Βέβαια, ακόμα και αυτό το μέσο μπορεί να μας βάλει σε μεγάλους μπελάδες, ειδικά στην περίπτωση που κάποιος παραβιάσει τον λογαριασμό μας και αρχίσει να τον διαχειρίζεται! Άλλο ένα μειονέκτημα είναι ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποστέλλονται από server σε server χωρίς την παροχή κάποιας ασφάλειας, έτσι οι προσωπικές μας πληροφορίες μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο.

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

10 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζεις για το νερό



Aρ. 10 : Ήξερες ότι…

Το νερό αποτελεί το 75% του σώματος μας, το 90% του αίματος και το 85% του εγκέφαλου. Το στεγνό στόμα είναι το τελευταίο σημάδι δίψας.

Aρ. 9 : Ήξερες ότι…

Μπορεί όταν διψάμε να καταφεύγουμε σε υποκατάστατα του νερού όπως σε καφέ, αναψυκτικά και μπύρα πιστεύοντας ότι έτσι καλύπτουμε τις ανάγκες μας καθώς περιέχουν νερό, αλλά στη πραγματικότητα η ζάχαρη κι η καφεΐνη αποσπούν το νερό από τα κύτταρα για να διατηρήσουν την ισορροπία του PH των ηλεκτρολυτών στο αίμα, μ’ αποτέλεσμα τα κύτταρα ν’ αφυδατώνονται.

Aρ. 8 : Ήξερες ότι…

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Στον Αρη χιονίζει ... ερυθρά "αιμοσφαίρια"...



Μια ακόμη εντυπωσιακή και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ανακάλυψη έκαναν επιστήμονες για τον Αρη. Εχει διαπιστωθεί εδώ και καιρό ότι στις πολικές περιοχές του κόκκινου πλανήτη χιονίζει. Εχει επίσης εξακριβωθεί η σύσταση του χιονιού, το οποίο αποτελείται από παγωμένους κρυστάλλους διοξειδίου του άνθρακα. Ερευνητές του ΜΙΤ υποστηρίζουν τώρα ότι....

Οδηγούμε το Smart fortwo electric drive


Smart
Και η 3η γενιά του Smart απέκτησε μια ηλεκτροκίνητη παραλλαγή, όμως σε αντίθεση με τις αντίστοιχες εκδόσεις μηδενικών ρύπων που είχαν κατασκευαστεί στο παρελθόν, αυτή τη φορά το ηλεκτρικό Smart θα μπει σε ευρεία παραγωγή.
 
Αν το Smart αποτελεί  το ιδανικό αυτοκίνητο για την κίνηση στην πόλη, άλλο τόσο λογική είναι και μια ηλεκτρική παραλλαγή του. Κι αυτό, γιατί δεδομένου του περιορισμού που θέτει η συγκεκριμένη τεχνολογία ως προς την εμβέλεια που μπορεί να επιτευχθεί, εκ των πραγμάτων ο ρόλος του ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην παρούσα φάση της εξέλιξής του, περιορίζεται στις αστικές μετακινήσεις.

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Ανακαλύφθηκαν δύο πλανήτες έξω από το ηλιακό μας σύστημα

Αμερικανοί αστρονόμοι ανακάλυψαν δύο εξωπλανήτες (πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος) των οποίων οι τροχιές γύρω από τα άστρο τους (ήλιος) βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση η μία από την άλλη, ένα φαινόμενο που δεν το έχουμε ποτέ δει στο Σύμπαν.

 Φανταστείτε ότι, αντί για την πανσέληνο που “ανατέλλει” στον ορίζοντα, εδώ έχουμε ένα γιγάντιο αέριο πλανήτη, που φαίνεται τρεις φορές μεγαλύτερος, εξηγούν οι ερευνητές, των οποίων οι εργασίες δημοσιεύονται σήμερα στις ΗΠΑ στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Science.

 Αυτός ο κόσμος υπάρχει πράγματι και είναι ένα αστρικό σύστημα με δύο αστέρια (ήλιους) στον αστερισμό του Κύκνου, περίπου 1.200 έτη φωτός από τη Γη (ένα έτος φωτός αντιστοιχεί με 9460 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα).

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Γεμάτος νερό ο κρατήρας Σάκλετον στη Σελήνη


Η νέα εξερεύνηση του κρατήρα Σάκλετον έδειξε ότι είναι γεμάτος νερό

Αποτελεί ιδανικό σημείο προσεδάφισης και δημιουργίας βάσης

Θοδωρής Λαΐνας

Ενας από τους μεγαλύτερους κρατήρες της Σελήνης, ο οποίος αποτελεί εδώ και καιρό αντικείμενο μελέτης, διαθέτει σύμφωνα με την τελευταία έρευνα που έγινε σε αυτόν μεγάλα αποθέματα παγωμένου νερού.

Ξανάναψαν οι ''Αρχαίοι ''φρυκτωρίες επικοινωνίας στη Σίφνο




Είναι η δέκατη χρονιά που η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Σίφνου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο και το Δήμο Σίφνου αναβιώνουν μέσω καπνού και κατόπτρων την επικοινωνία του δικτύου των αρχαίων πύργων-φρυκτωριών και ακροπόλεων του νησιού, μετά από δυόμισι χιλιάδες περίπου χρόνια από την πρώτη χρήση τους. 

Σε ογδόντα πέντε σημεία σε όλη τη Σίφνο εθελοντές άναψαν κόκκινα καπνογόνα για να επικοινωνήσουν.

Η φετινή επικοινωνία γιορτάστηκε με τη συμμετοχή και τη σηματοδότηση όλων των αρχαίων πύργων του νησιού (εκτός των τριών που έχουν ήδη σηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού) με πλάκες που έγραφαν το όνομα του κάθε πύργου στα ελληνικά και αγγλικά και με την ένδειξη π.Χ./b.C..

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ο Πούτιν θα κατασκευάσει το δικό του Facebook!


Ο Πούτιν θα κατασκευάσει το δικό του Facebook!
Βλέποντας ότι Facebook, Twitter αλλά και εγχώρια social networks χρησιμοποιούνται κατά κόρον από αντικυβερνητικούς διαδηλωτές και έχουν παίξει τεράστιο ρόλο στο να πληγεί η εικόνα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, θέλει να φτιάξει το δικό της κοινωνικό δίκτυο.
Στόχος είναι να τραβήξει κόσμο από τις ήδη υπάρχουσες πλατφόρμες και να λογοκρίνει επιλεκτικά περιεχόμενο!

7χρονη ξύπνησε από κώμα με ένα τραγούδι!




Μάχη για τη ζωή της έδινε η 7χρονη Charlotte Neve που εισήχθη στο νοσοκομείο με εγκεφαλική αιμορραγία.

Ένα τραγούδι από τα χείλη της μαμάς της ήταν αυτό που την ξύπνησε έπειτα από κώμα μίας εβδομάδας: το «Rolling in the Deep» της Adele!

Η εγκεφαλική αιμορραγία θεωρείται εξαιρετικά σπάνια για έναν άνθρωπο στην ηλικία της Charlotte. Η 7χρονη την έπαθε ενώ κοιμόταν και το αποτέλεσμα ήταν να χάσει την όραση και την ομιλία της. 

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

«Surface»: To πρώτο της tablet παρουσίασε η Microsoft βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Windows 8



To πρώτο της tablet με την ονομασία «Surface», το οποίο προορίζεται να ανταγωνιστεί το δημοφιλές iPad της Apple, παρουσίασε τη Δευτέρα η Microsoft

Καινοτόμο χαρακτηριστικό του νέου Surface, το οποίο θα βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Windows 8, είναι ότι το αποσπώμενο προστατευτικό κάλυμμα της οθόνης θα ενσωματώνει το πληκτρολόγιο και το track pad της συσκευής.

Καλοκαίρι στο ΝΟΗΣΙΣ


logo-noesis-gr.jpg 



Το ΝΟΗΣΙΣ σας προσκαλεί και φέτος το καλοκαίρι να το επισκεφθείτε και να μυηθείτε στον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίαςγνωρίσετε τα μυστικά του ουρανού στο Πλανητάριο, δείτε τρισδιάστατες ταινίες στη γιγαντοοθόνη του Κοσμοθεάτρου, απογειωθείτε στον Προσομοιωτή και επισκεφθείτε το Μουσείο Τεχνολογίας.

Συνεχίζονται επίσης μέχρι τις 6 Ιουλίου και από τις 27 μέχρι τις 31 Αυγούστου, τα εβδομαδιαία προγράμματα απασχόλησης για παιδιά 9 – 13 ετών με τίτλο «Θερινή απόδραση», που προσεγγίζουν με δημιουργικό και ψυχαγωγικό τρόπο επιστημονικά θέματα που επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή.

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Νέα μπαταρία ιόντων λιθίου με χαμηλότερο κόστος



Χαμηλό κόστος και μεγάλη αποδοτικότητα υπόσχεται μια νέα τεχνολογία μπαταρίας ιόντων λιθίου, γεννώντας ελπίδες για μαζικές πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα επόμενα χρόνια.
Πιο συγκεκριμένα, μία εταιρεία ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε μια κυψέλη που παρέχει 20% περισσότερη ενέργεια, δουλεύει σε εξαιρετικά χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες (από -30 μέχρι 60 βαθμούς Κελσίου), και κατασκευάζεται με μεγάλη ευκολία, όπως οι μπαταρίες που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά.
«Δεν υπάρχουν πολύτιμα στοιχεία και ορυκτά σε αυτή τη μπαταρία», δήλωσε ο Yet-Ming Chiang, επιστήμονας υλικών στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης και συνιδρυτής της εταιρείας.

Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων σε Lego-VIDEO




Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι ίσως ο αρχαιότερος υπολογιστής της ανθρωπότητας. Μια πολύπλοκη συσκευή φτιαγμένη από εκατοντάδες γρανάζια που μπορούσε να προβλέπει ουράνια φαινόμενα και εκλείψεις με εντυπωσιακή ακρίβεια.
Αν και ο τρόπος λειτουργίας του άργησε αρκετά να γίνει κατανοητός, όταν τελικά κατάφεραν οι ερευνητές να τον αποκωδικοποιήσουν, έγινε αντικείμενο μεγάλου θαυμασμού. Πόσο εύκολο λοιπόν θα ήταν να τον αντιγράψει κανείς; Καθόλου εύκολο προφανώς! Παρόλα αυτά κάποιοι όχι μόνο το προσπάθησαν αλλά τα κατάφεραν κιόλας!
Και έτσι εκτός από των πρωτότυπο μηχανισμό έχουμε πλέον και τον κλώνο του. Αλλά από Lego αυτή τη φορά!

UFO στη Βαλτική

Μια ομάδα Σουηδών ερευνητών επιχείρησε να προσεγγίσει ένα βυθισμένο σκάφος στη Βαλτική

UFO στη Βαλτική
Όταν όμως το προσέγγισαν διαπίστωσαν ότι δεν είναι ένα συνηθισμένο σκάφος και η προέλευσή του είναι άγνωστη.
Και μετά το πέρας της αποστολής τους, οι επιστήμονες αναδύθηκαν με περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις.

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

«Πράσινη» ενέργεια χάρις σε ανακάλυψη του Θεόφραστου



Σκοπός των επιστημόνων είναι να αναπτύξουν μία «νανογεννήτρια» που θα παράγει «καθαρή» ηλεκτρική ενέργεια από τα τεράστια ποσά άχρηστης θερμότητας που εκλύουν σχεδόν όλα τα μηχανήματα.


Μία ιδιότητα που ανακάλυψε ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Θεόφραστος, στοχεύουν να αξιοποιήσουν επιστήμονες από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Georgia.

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Ο πρώτος χειροποίητος υπολογιστής της Apple σε τιμή ρεκόρ



Ένας από τους πρώτους, θρυλικούς πλέον, ηλεκτρονικούς υπολογιστές Apple πουλήθηκε σήμερα σε δημοπρασία έναντι του ποστού των 374.500 δολαρίων, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις που ήθελαν την τιμή του να κυμαίνεται μεταξύ 120-180.00 δολαρίων.

Ο υπολογιστής είναι συλλεκτικό αντικείμενο αφού είναι και χειροποίητος: τον κατασκεύασε ο Στιβ Γουόζνιακ στο γκαράζ του πατρικού σπιτιού του Στιβ Τζομπς.

Διάθεση περιοδικού DUBUS από την ΕΕΡ



To γνωστό περιοδικό Dubus, που ειδικεύεται σε θέματα  VHF - UHF - SHF είναι πλέον διαθέσιμο μέσω της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών (4 τεύχη των 100 σελίδων ετησίως).

 Επίσης είναι διαθέσιμα και όλα τα παλαιότερα τεύχη με την μορφή τόμων και με τίτλο DUBUS TECHNIC 6, 7, 8 και 9. Οι εκδόσεις αυτές είναι σε μέγεθος Α5 και έχουν περίπου 380 σελίδες γεμάτες με τεχνικές περιγραφές σε θέματα VHF - UHF SHF.


Όλα είναι διαθέσιμα στην τιμή των 27 Ευρώ (τα 2 ευρώ για τα έξοδα του Paypal)  για 1 ετήσια συνδρομή στο Dubus η 1 τόμο με παλαιότερα τεύχη.

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Τεστ οσμίζεται τον καρκίνο στην αναπνοή


Φτηνό και μη επεμβατικό, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ευρέως για την εξέταση του πληθυσμού
Ενα τεστ που ανιχνεύει τον καρκίνο του μαστού στα αέρια της εκπνοής, ανέπτυξαν αμερικανοί ερευνητές.Ερευνητές του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Τζόρτζια των ΗΠΑ, ανέπτυξαν ένα φτηνό και μη επεμβατικό διαγνωστικό τεστ για τον καρκίνο. Το τεστ βασίζεται στην εξέταση των αερίων της εκπνοής για τον εντοπισμό πτητικών μορίων τα οποία εκλύονται όταν υπάρχει καρκίνος. Σύμφωνα με την…
Image Hosted by ImageShack.us
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ


Υπόγειο δίκτυο αμέτρητων χιλιομέτρων από σήραγγες κάτω από την Ευρώπη


Ένα ένα αμέτρητο δίκτυο από υπόγειες αμέτρητες σήραγγες κρύβεται κάτω από τις πόλεις και τα δάση της Ευρώπης.
Πρόκειται για τεχνητές σήραγγες, ο χρόνος και η κατασκευή των οποίων υπολογίζεται περίπου τον 10ο με 13ο αιώνα αλλά ακόμα και μέχρι 50.000 χρόνια π.χ. Από αυτές έχει εξερευνηθεί μόνο ένα μικρό ποσοστό περίπου το 2% οι οποίες είναι νεότερης κατασκευής το υπόλοιπο 98% δεν έχουν οι αρχαιολόγοι ιδέα το ποιοι ήταν αυτοί που τις κατασκεύασαν αλλά και με τι μέσα!

Ακόμα δύο φεγγάρια προστίθενται στο χαρέμι του Δία



Τον Σεπτέμβριο του 2010 εντοπίστηκαν δύο σώματα να κινούνται κοντά στον Δια. Μετά από δύο χρόνια παρατηρήσεων οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για δύο ακόμη δορυφόρους του γίγαντα του ηλιακού μας συστήματος.
Ετσι ο αριθμός των δορυφόρων του Δία ανέρχεται πλέον στους 67. Τα «νέα» φεγγάρια Ο εντοπισμός των δύο σωμάτων έγινε από ανεξάρτητες ομάδες με τη βοήθεια των τηλεσκοπίων Hale στις ΗΠΑ και CFHT στη Χαβάη.
 Τα δύο σώματα έλαβαν την ονομασία S/2010 J1 και S/2010 J2 και οι επιστήμονες συνέχισαν να τα παρατηρούν και ανακάλυψαν ότι πρόκειται για δύο ακόμη δορυφόρους του Δία.

Εξωγήινοι με ανθρώπινο DNA;


Αν υπάρχουν εξωγήινοι θα μοιάζουν περισσότερο με ανθρώπους παρά με κάποια παράξενα ή τερατώδη οντα όπως αυτά που βλέπουμε στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Ομάδα ερευνητών στον Καναδά υποστηρίζει ότι το ανθρώπινο DNA είναι διάσπαρτο στο Σύμπαν και πιθανότατα οι εξωγήινοι θα διαθέτουν λιγότερο ή και περισσότερο από το δικό μας γενετικό υλικό.
Η συμπαντική δομή
Ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον Ραλφ Πούντριτζ του Πανεπιστημίου McMaster στο Οντάριο υποστηρίζει ότι τα δομικά υλικά της ζωής όπως τα αμινοξέα μπορούν να υπάρξουν και να «δράσουν» σε ακραίες συνθήκες όπως παραδείγματος χάριν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, σε χαμηλή πίεση κ.α. Αυτό σημαίνει ότι η ζωή μπορεί να αναπτυχθεί σε «παράξενους» πλανήτες και κόσμους.

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ψαράδες έπιασαν σπάνιο μπλε αστακό


Ψαράδες έπιασαν σπάνιο μπλε αστακό
Ο καπετάνιος Μπόμπι Στόνταρντ διηγήθηκε στο CNN ότι καθώς αυτός και το πλήρωμά του έλεγχαν τις αστακο-παγίδες στα ανοικτά της Νέας Σκωτίας στον Καναδά, βρέθηκαν μπροστά σε ένα μοναδικό θέαμα. Σε μια από τις παγίδες είχαν πιαστεί τέσσερις αστακοί. Οι τρεις ήταν του γνωστού πρασινο-καφέ είδους αστακού που ζει σε αυτές τις θάλασσας, ο τέταρτος όμως ήταν εξαιρετικά σπάνιος.

Μετρήθηκαν οι κρατήρες του Άρη





Είναι γνωστό ότι ο Άρης είναι γεμάτος κρατήρες που δημιουργήθηκαν από την πρόσκρουση μετεωριτών, αστεροειδών και άλλων ουράνιων σωμάτων στην επιφάνειά του, στη διάρκεια των δισεκατομμυρίων ετών της ύπαρξης του πλανήτη. Τώρα, για πρώτη φορά, οι επιστήμονες βρήκαν την υπομονή να μετρήσουν πόσοι ακριβώς είναι οι κρατήρες αυτοί και ανακοίνωσαν πως άθροισαν 636.000 κρατήρες με διάμετρο ένα χιλιόμετρο και πάνω (προφανώς υπάρχουν αρκετοί μικρότεροι κρατήρες!).

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΝΕΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΕ...(VIDEO)



Πέντε συγγενικά είδη φιδιών που ζουν στα δέντρα της Νοτιοανατολικής και Νότιας Ασίας, είναι σε θέση να «πετάξουν» πηδώντας από τη φωλιά τους και γλιστρώντας σε κλαδιά από άλλα δέντρα.
Η ανακάλυψη μπορεί μια μέρα να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη νέας τεχνολογίας για στρατιωτικά αεροσκάφη χωρίς χειριστή, καθώς η τελευταία έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Αμύνης της Αμερικής.

Ανακάλυψη χαπιού που θα κόβει την όρεξη



Ένα χάπι το οποίο κόβει την όρεξη μπορεί σύντομα να αποτελέσει τη λύση στην παγκόσμια «επιδημία» της παχυσαρκίας, σύμφωνα με ερευνητές στις ΗΠΑ.

Οι ειδικοί του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κολούμπια ανακάλυψαν ότι το μυστικό σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας βρίσκεται στον εγκέφαλο.
 Όπως συγκεκριμένα αναφέρουν, ο υποθάλαμος – μια περιοχή του εγκεφάλου που ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος, την πείνα, τη δίψα και την κόπωση – είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητος σε φάρμακα, τα οποία αποτελούν το «κλειδί» για τη μείωση των περιττών κιλών.

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ...ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ - ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ VIRTUAL TOUR



http://acropolis-virtualtour.gr/index.html
(από το http://ethel-sinadelfos.blogspot.gr)

Μίλησαν Αρχαία Ελληνικά μέσα σε... 24 ώρες




Γεννήθηκαν περίπου 2.500 χρόνια μετά τον Σωκράτη και τον Περικλή, σε μία χώρα χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την αρχαία Αθήνα. Κι όμως, αυτό, από ότι φαίνεται δεν τους εμποδίζει να μάθουν τα Αρχαία Ελληνικά μέσα σε μόλις μερικές ώρες.

Κι όχι απλώς να τα μάθουν αλλά και να τα απαγγείλουν στη σκηνή, καθώς θα «ανεβάζουν» ένα κλασικό αρχαιοελληνικό δράμα. Βρετανοί μαθητές ηλικία εννέα και δέκα ετών, του δημοτικού σχολείου St Faith’s του Κέιμπριτζ, κλήθηκαν να μάθουν την αρχαία ελληνική γλώσσα μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες και εν συνεχεία να εφαρμόσουν τα όσα έμαθαν πρωταγωνιστώντας σε μια... μίνι παράσταση αρχαίου δράματος.

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Image Hosted by ImageShack.us  ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Βενζινοκινητήρας με 50% μικρότερη κατανάλωση


ρ 
Σε μερικά χρόνια, τα αυτοκίνητα που καταναλώνουν βενζίνη θα μπορούν να συναγωνισθούν σε οικονομία καυσίμου τα καλύτερα σημερινά υβριδικά Ι.Χ. Αυτός είναι ο μεγαλεπήβολος στόχος της πολυεθνικής εταιρείας Delphi η οποία αναπτύσσει έναν κινητήρα βενζίνης που θα έχει κατανάλωση κατά 50% μικρότερη συγκριτικά με τους υπάρχοντες βενζινοκινητήρες. Σύμφωνα με την Delphi, που κατασκευάζει διάφορα εξαρτήματα για τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου, στην πραγματικότητα ο κινητήρας της θα υπερέχει και από τα υβριδικά συστήματα, αφού θα είναι λιγότερο περίπλοκος και επομένως φθηνότερος στην παραγωγή.

Δημιουργία ανθρώπινου ήπατος από βλαστικά κύτταρα

Ένα λειτουργικό ανθρώπινο ήπαρ από βλαστικά κύτταρα δημιούργησαν Ιάπωνες ερευνητές, γεννώντας ελπίδες για την «κατασκευή» οργάνων… εργαστηρίου, τα οποία αναμένεται να λύσουν το παγκόσμιο πρόβλημα της έλλειψης μοσχευμάτων.


 Οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Γιοκοχάμα μεταμόσχευσαν ανθρώπινα κύτταρα iPS (induced pluripotent stem cells, κύτταρα με τις ιδιότητες των εμβρυϊκών βλαστικών, τα οποία προκύπτουν από μετατροπή ενηλίκων κυττάρων) στο σώμα ενός ποντικού.

Ο Αϊνστάιν «διέψευσε» τους επιστήμονες του CERN

Ο Αϊνστάιν «διέψευσε» τους επιστήμονες του CERN
Ένα προβληματικό καλώδιο ήταν η αιτία που «πείραξε» τη μέτρηση και έσπρωξε τους επιστήμονες του CERN να πιστέψουν ότι βρίσκονταν κοντά στην κατάρριψη της θεωρίας του Αϊνστάιν, σχετικά με την ταχύτητα του φωτός. 


 Μερικούς μήνες μετά την αναταραχή που προκάλεσε στην επιστημονική κοινότητα ο ισχυρισμός των επιστημόνων της κοινοπραξίας OPERA, ότι δηλαδή μέτρησαν μια δέσμη νετρίνων να κινείται με μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτή του φωτός, οι ίδιοι ερευνητές παραδέχτηκαν το σφάλμα τους.

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΕΞΕΛΕΓΗ ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΗΣ M.A.R.C

ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
MAKEDONIAN     AMATEUR    RADIO    CLUB

Την 11.00 ώρα σήμερα, ( 10-6-2012 )  έγιναν στα γραφεία της Ραδιοερασιτεχνικής Λέσχης Μακεδονίας οι προγραμματισμένες αρχαιρεσίες για ανάδειξη του νέου ΔΣ  για την επομένη 2ετία.
  Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. που προέκυψε από τις εκλογές, έχει ως εξής:


 Πρόεδρος:              Νιώτης        Φώτιος                         SV2-SA
 Αντιπρόεδρος:       Ψαρρός        Γεώργιος                     SV2-JJE
 Γεν. Γραμματέας:  Τσιόλα       Δήμητρα                         SV2-HSD
 Ταμίας  :                 Πετρίδης    Γεώργιος                       SV2-FPA
 Μέλος   :                 Σακαλής     Γεώργιος                       SV2-HQK
_____________________________________________________


 Για την εξελεγκτική Επιτροπή, εξελέγησαν οι:
 1- Μπάζιος        Μιχαήλ          SV2-HXM
 2- Χατζητάκης  Ελευθέριος    SV2- UF
 3- Συλλιγνάκης Ιωάννης         SV2-BBO

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

UFO ή δοκιμή νέου πυραύλου το αντικείμενο πάνω από Ισραήλ,Αζερμπαϊτζάν,Λίβανο και Τουρκία;

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ενωση Ραδιοερασιτεχνών Βορείου Αιγαίου

SV8LSV

H συνθεση του νεου ΔΣ της Ενωσης Ραδιοερασιτεχνών Βορείου Αιγαίου που προεκυψε από τις εκλογές της Κυριακής 27-5-2012,  είναι: 
Προεδρος :Φώτης Παπαδέλλης SV8ING
Αντιπρόεδρος: Kώστας Σκοπελίτης SV8DCW
Γραμματέας :Γιώργος Χειλάς SV8INI
Ταμίας :π.Κυριάκος Ψωμάς SV8DUN
Mέλος : Επαμεινώνδας Κατσιώτης SV8DUP
 
http://www.qsl.net/sv8lsv/

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΩΝ


15

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το εμβόλιο που σε πειραματικό στάδιο καταπολεμά το 90% των καρκίνων. Αναμένεται στην αγορά το 2020.

Το συγκεκριμένο  εμβόλιο  επιτίθεται σε μόριο το οποίο υπάρχει στο 90% των καρκίνων και  δοκιμάστηκε με επιτυχία σε ανθρώπους για πρώτη φορά.

Στην δοκιμή συμμετείχαν 10 πάσχοντες από, μία μορφή αιματολογικού καρκίνου.

Οι πάσχοντες έδειξαν μεγαλύτερη αντοχή εναντίον της νόσου, ενώ τρεις από τους 7 που ήδη ολοκλήρωσαν τη θεραπεία τους, δεν έχουν πλέον ενδείξεις της νόσου, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Το ΝΟΗΣΙΣ συμμετέχει στο Greenparty του Δήμου Θεσσαλονίκης


logo-noesis-gr.jpg
Το ΝΟΗΣΙΣ, στο πλαίσιο του θεσμού Greenparty του Δήμου Θεσσαλονίκης, που διοργανώνεται με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, παρουσιάζει το Σάββατο 9 Ιουνίου, από τις 17.00 μέχρι τις 21.00, στο πάρκο του Πεδίου του Άρεως δράσεις που εμπίπτουν στο θεματικό άξονα «οικολογία – ενέργεια – καινοτομία».

Οι δράσεις αυτές αφορούν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για οικολογικά ζητήματα όπως, η ταινία Πλανηταρίου «Η Γη και εγώ» και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: από σήμερα για το μέλλον», στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στοιχείων που υπάρχει στο κτίριο του ΝΟΗΣΙΣ κ.ά.

Παράλληλα, θα υπάρχουν δραστηριότητες για παιδιά όπως, επίδειξη τρισδιάστατων διατάξεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ανεμογεννήτρια, φωτοβολταϊκή διάταξη και υδροστρόβιλος), αγώνες ταχύτητας με ηλιακά αυτοκινητάκια και εργαστήρι δημιουργικής κατασκευής.

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ολλανδικό πρόγραμμα αποικισμού στον Άρη


Ένα ολλανδικό διαστημικό πρόγραμμα, υπό την ονομασία Mars One, ισχυρίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ότι σκοπεύει να δημιουργήσει τη πρώτη αποικία στον Άρη το αργότερο μέχρι το 2023.



Το 2022, ένα πλήρωμα επτά ανθρώπων θα ξεκινήσει ένα επτάμηνο ταξίδι προς το Κόκκινο Πλανήτη – και οι επτά άνθρωποι θα παραμείνουν εκεί για το υπόλοιπο της ζωής τους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα. Κάθε δύο χρόνια θα καταφθάνει στον Άρη μια επιπλέον ομάδα, με σκοπό να αυξάνεται συνεχώς ο πληθυσμός της αποικίας.

Εντοπισμός αρχαιολογικών χώρων από αεροπλάνο με λέιζερ


Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη εναέρια ανίχνευση και χωροθέτηση αρχαιολογικού χώρου με την τεχνολογία φωτός LiDAR. Η δοκιμή αυτή έγινε σε ένα από τα πιο ανεξερεύνητα μέρη στον πλανήτη.
Πρόκειται για την περιοχή Μοσκίτια στην Ονδούρα και πραγματοποιήθηκε από επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου του Χιούστον και των αμερικανικών ερευνητικών ιδρυμάτων NSF και NCALM.
Η επιστημονική ομάδα «βομβάρδισε» την περιοχή με 25-50 ακτίνες λέιζερ ανά τετραγωνικό μέτρο και συνολικά έριξε περισσότερες από 4 δισεκατομμύρια ακτίνες στην περιοχή. Στην συνέχεια έγινε χαρτογράφηση και τα πλάνα που μαζεύτηκαν καθαρίστηκαν από την βλάστηση για να αποκαλυφθεί το γυμνό χώμα. Τα ψηφιοποιημένα πλάνα χρησιμοποιήθηκαν για την εξέταση της γεωμορφολογίας του εδάφους και για την πιθανή ύπαρξη αρχαιολογικών χώρων.

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Κυκλοφόρησε o νέoς Firefox 13!



Διαθέσιμη είναι η νέα έκδοση του δημοφιλούς browser της Mozilla Firefox η οποία μετά από ένα μήνα δοκιμαστικής περιόδου διόρθωσε τα μικροπροβλήματα που είχε και έρχεται με νέες λειτουργίες και χαρακτηριστικά. 
Μία από τις πρώτες αλλαγές που έγιναν στον Firefox 13 είναι η νέα ανανεωμένη home screen που δίνει πρόσβαση στο χρήστη σε όλα τα βασικά στοιχεία του browser ενώ πλέον όπως και όλοι οι υπόλοιποι browsers της αγορές με το που ανοίγει ο χρήστης ένα νέο tab, μπορεί να δει μια λίστα με τα sites που επισκέπτεται πιο συχνά. 

Βρήκαν...UFO στη Βαλτική;Μυστηριώδες αντικείμενο στο βυθό της.Δείτε βίντεο


Ένα μυστηριώδες κυλινδρικό αντικείμενο, εντοπίστηκε σε βάθος 300 ποδιών στο βυθό της Βαλτικής Θάλασσας ανάμεσα στη Σουηδία και τη Φινλανδία και μέχρι στιγμής κανείς δεν ξέρει ακριβώς περί τίνος πρόκειται. Το διαδίκτυο πήρε "φωτιά" από σχόλια ότι πρόκειται για UFO.
 

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Θερινή Απόδραση στο ΝΟΗΣΙΣ


logo-noesis-gr.jpg
Πενθήμερα προγράμματα για παιδιά

2η Ανακοίνωση / Ενημέρωση 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον υποδέχονται γονείς και παιδιά για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα «Θερινή Απόδραση» στο ΝΟΗΣΙΣ. Ήδη η πρώτη περίοδος έχει συμπληρωθεί, ενώ προστέθηκε μία ακόμη στα τέλη Αυγούστου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν άμεσα τη συμμετοχή τους για την χρονική περίοδο που επιθυμούν.

Ο Internet Explorer έρχεται στο Xbox





Με το Xbox να είναι μια τόσο δημοφιλής κονσόλα και τον Internet Explorer ένας τόσο δημοφιλής browser θα ήταν περίεργο αν η Microsoft δεν φρόντιζε να τους «παντρέψει».
Εξάλλου η ενσωμάτωση στο Xbox θα αυξήσει τόσο την χρηστικότητα της συσκευής όσο βέβαια και το μερίδιο αγοράς του browser.
Όπως ανακοίνωσε λοιπόν η εταιρεία, μέχρι το φθινόπωρο τα δύο προϊόντα της θα έχουν συνδεθεί σε όλες τις χώρες που είναι διαθέσιμα το Xbox και το Xbox Live.