Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Ο Ρομποναύτης έπιασε δουλειά



Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του ανδροειδούς που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ο R2 ανέλαβε καθήκοντα και άρχισε να εκτελεί εργασίες. 

Ο Ρομποναύτης

Ο R2 είναι ο πρώτος Ρομποναύτης που ταξιδεύει στο Διάστημα. Η NASA έχει ξεκινήσει εδώ και μια δεκαετία την προσπάθεια κατασκευής ενός ρομποτικού ανδροειδούς που θα συμμετέχει σε διαστημικές αποστολές. Ο R2 είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο, ανοξείδωτο χάλυβα και ανθρακονήματα, ζυγίζει 150 κιλά, έχει ύψος 101 εκατοστά, κινείται με ταχύτητα 3 μέτρων ανά δευτερόλεπτο και θα είναι το πρώτο ρομπότ που θα κινείται αυτόνομα σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.



Ο R2 αρχικά θα αναλάβει βοηθητικές εργασίες. Στόχος των επιτελών της NASA είναι τα επόμενα μοντέλα ρομποναυτών να μπορούν να αντικαταστήσουν τους ανθρώπους σε δύσκολες αλλά και επικίνδυνες εργασίες όπως για παράδειγμα, στους διαστημικούς περιπάτους. Σε επόμενο στάδιο οι ρομποναύτες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην διαστημική εξερεύνηση πηγαίνοντας στην Σελήνη, τον Άρη και άλλους πλανήτες για να τους εξερευνήσουν.

Πηγή:tovima.gr