Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Νέα θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού


karkinos mastou

Μια νέα θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού με τη χρήση ειδικής ιονίζουσας ακτινοβολίας άρχισαν να χορηγούν δοκιμαστικά σε ασθενείς επιστήμονες στην Ιαπωνία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των ερευνητών του Εθνικού Ινστιτούτου Ακτινολογικών Επιστημών, η πρώτη κλινική δοκιμή της νέας θεραπείας, έχει ήδη ξεκινήσει.
Η θεραπεία αυτή είναι πιο ισχυρή και καθόλου παρεμβατική, ενώ λειτουργεί στέλνοντας στα καρκινικά κύτταρα ακτίνες που δρουν σε πολύ μεγαλύτερο βάθος από ότι οι υπόλοιπες, καθώς έχουν την ικανότητα να διατηρούν περισσότερο τη δύναμή τους.
Μάλιστα, η αποτελεσματικότητα της θεραπείας ενισχύεται και από τον ειδικό εξοπλισμό που ανέπτυξαν οι επιστήμονες, ο οποίος κρατά σταθερό τον μαλακό ιστό του μαστού, διευκολύνοντας έτσι τη χορήγησή της.

Οι 20 ασθενείς που συμμετέχουν στην κλινική δοκιμή είναι ηλικίας τουλάχιστον 60ετών, ενώ οι όγκοι που έχουν εμφανίσει είναι μικροί και δεν έχουν εξαπλωθεί.
Η συγκεκριμένη θεραπεία έχει αποδειχθεί ήδη όσο ασφαλής και αποτελεσματική χρειάζεται ώστε να μπορεί να χορηγηθεί και σε ασθενείς με άλλες μορφές καρκίνου, όπως ο καρκίνος του πνεύμονα και του προστάτη, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είχε χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Η Kumiko Karasawa, ογκολόγος – ακτινολόγος με ειδίκευση στον καρκίνο του μαστού, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Η θεραπεία με ιονίζουσα ακτινοβολία θα αποτελεί την εναλλακτική λύση για τους ασθενείς που δεν θέλουν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση ή δεν μπορούν να υποβληθούν στη συνήθη θεραπεία με ακτινοβολίες, οι οποίες απαιτούν τακτικές επισκέψεις για διάστημα μηνών».