Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΠΛΗΓΕΣ & ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ Surgilhoney: Ένα εκπληκτικό φυσικό γιατρικό!

Ιρλανδοί επιστήμονες δημιούργησαν ένα μέλι το οποίο «είναι εκπληκτικό» στην θεραπεία πληγών και μολύνσεων. Το μέλι ονομάζεται Surgihoney και δοκιμάζεται εδώ και έναν χρόνο σε μωρά, νέες μητέρες, πάσχοντες από καρκίνο και ηλικιωμένους σε νοσοκομεία του Hampshire.
Πληγές και έλκη κατακλίσεως, ακόμα κι αν ήταν μολυσμένα με το επικίνδυνο ενδονοσοκομειακό μικρόβιο χρυσίζων σταφυλόκοκκος (MRSA), επουλώθηκαν μέσα σε μέρες, ενώ μειώθηκε στο μισό ο αριθμός των γυναικών με μολύνσεις μετά από καισαρική.

Το μέλι επούλωσε επίσης αποτελεσματικά τις πληγές βρετανών στρατιωτών που επέστρεψαν από το Αφγανιστάν, ενώ χρησιμοποιήθηκε για να θεραπεύσει την ακμή και να προστατεύσει το δέρμα πασχόντων από καρκίνο που είχαν καθετήρα για χημειοθεραπεία.
Ο δρ Μάθιου Ντράιντεν, μικροβιολόγος στον νοσηλευτικό όμιλο Hampshire Hospitals NHS Foundation Trust που μελετά το νέο μέλι, εκτίμησε ότι το νέο προϊόν της βιοτεχνολογίας μπορεί να φέρει επανάσταση στην αντιμετώπιση των πληγών σε όλο τον κόσμο. Η ιδιότητα που έχει το μέλι να επουλώνει τις πληγές είναι γνωστή από την αρχαιότητα, αλλά στη Δύση έχει πάψει αυτή η χρήση του χάρη στην εξέλιξη των αντισηπτικών και αντιβιοτικών θεραπειών.
Ωστόσο, το Surgihoney μπορεί να σκοτώνει βακτήρια, παράσιτα και μύκητες, ενώ διεγείρει την επούλωση των πληγών. «Έχουμε διεξάγει πολυάριθμα τεστ στο εργαστήριο και το έχουμε συγκρίνει με διάφορες ποικιλίες απ’ όλο τον κόσμο», είπε ο δρ Ντράιντεν. «Καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως είναι πιο αποτελεσματικό απ’ οποιοδήποτε άλλο είδος. Τον τελευταίο χρόνο το δοκιμάσαμε σε πολλούς ασθενείς και τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. Υπάρχουν πολλά αντισηπτικά προϊόντα, αλλά συχνά δεν συμβάλλουν στην επούλωση των ιστών. Το μέλι είναι ένα φανταστικό φυσικό γιατρικό. Το πρόσθετο πλεονέκτημα του Surgihoney είναι ότι σκοτώνει τα μικρόβια, δίχως να βλάπτει τους ιστούς».
Το νέο μέλι έχει πάρει άδεια από την αρμόδια υπηρεσία ελέγχου φαρμάκων της Βρετανίας, την MHRA, αλλά δεν διατίθεται ακόμα στο εμπόριο, γράφει η εφημερίδα «DailyMail».
[Πηγή Τα Νέα]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr