Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Μέλι κατευθείαν από την κυψέλη με μια πανέξυπνη εφεύρεση [βίντεο]


Οι Αυστραλοί μελισσοκόμοι Cedar και Stuart Anderson ανέπτυξαν ένα σύστημα για την έυκολη εξαγωγή του μελιού κατευθείαν από την κυψέλη χωρίς να ενοχλούνται οι μέλισσες.
 
Το “Flow Hive” μπορεί να συλλέξει το μέλι σε μια κυψέλη με μια “βρύση”, είναι εύκολο στη χρήση και βοηθά στην καλή διαβίωση των μελισσών. Η εφεύρεση διευκολύνει σημαντικά το έργο της συγκομιδής, καθώς ο μελισσοκόμος δεν χρειάζεται να αναισθητοποιήσει τις μέλισσες με καπνό ούτε να αφαιρέσει τα κομμάτια της κυψέλης. Κατά τη διάρκεια αυτής της επίπονης διαδικασίας πολλές από τις μέλισσες σκοτώνονται.
 
Μετά από 10 χρόνια δουλειάς και δεκάδες πρωτότυπα, οι δύο Αυστραλοί ξεκίνησαν μια ανοιχτή χρηματοδότηση στο Indiegogo στις 23 Φεβρουαρίου. Το “Flow Hive” έχει αποκομίσει μέχρι στιγμής το απίστευτο ποσό των 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε 48 ώρες, ενώ ο αρχικός στόχος ήταν τα 70.000 δολάρια. Μια απροσδόκητη επιτυχία για τους δύο άνδρες, που έχουν εκπλήξει την κοινότητα των μελισσοκόμων σε όλο τον κόσμο με αυτή την ευφυέστατη εφεύρεση.
 
 
 defencenet.gr