Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Πρόσβαση σε λογαριασμούς τραπεζών μέσω κινητών με σάρωση αποτυπώματος


 Δύο βρετανικές τράπεζες, η RBS και NatWest, επιτρέπουν σε πελάτες τους την πρόσβαση σε λογαριασμούς μέσω smartphone, αξιοποιώντας τις δυνατότητες ασφαλείας που παρέχουν οι συσκευές με σαρωτή αποτυπώματος.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, οι χρήστες πρέπει να ενεργοποιήσουν το χαρακτηριστικό με τα σχετικά δεδομένα, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά απαιτείται να χρησιμοποιούν μόνο τον σαρωτή.
Σύμφωνα με τις τράπεζες, μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες login, χρειάζεται να ξαναπεράσει κάποιος τον κωδικό.

Οι τράπεζες, που αποτελούν και στις δύο περιπτώσεις μέλη του Royal Bank of Scotland Group, ανέφεραν ότι το χαρακτηριστικό θα είναι διαθέσιμο στα iPhone 5s, 6 και 6 Plus. Κάποια από τα in app χαρακτηριστικά  που απαιτούσαν επιπλέον ταυτοποίηση θα συνεχίσουν να την χρειάζονται, ενώ υπάρχουν όρια όσον αφορά στις νέες πληρωμές. Όπως έγινε γνωστό, περίπου 880.000 πελάτες τους χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή τις σχετικές εφαρμογές στις εν λόγω συσκευές.
Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό έχει γίνει στόχος επικρίσεων από την εμφάνισή του το 2013 και μετά, καθώς «white hat» χάκερ είχαν καταφέρει να το παραβιάσουν χρησιμοποιώντας ένα ψεύτικο αποτύπωμα που είχε δημιουργηθεί με βάση φωτογραφία.
http://www.naftemporiki.gr
-