Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

«Πληροφορική και συμπεριφορά: το παράδειγμα των διαταραχών της όρεξης».

Noesis - Thessaloniki Science Center and Technology Museum
Καφέ της Επιστήμης - Νέος κύκλος
 

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, το Βρετανικό Συμβούλιο, το ΝΟΗΣΙΣ και το  Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών (ΙΝΕΒ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) συνεχίζουν την επιτυχημένη συνεργασία τους με τις συναντήσεις τους στο «Καφέ της Επιστήμης».

Τη  Δευτέρα 2 Μαρτίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο φιλόξενο χώρο του καφέ του Γαλλικού Ινστιτούτου (Λεωφόρος Στρατού 2Α, τηλ. 2310 821231), όσοι επιθυμούν, πίνοντας τον καφέ τους, μπορούν να παρακολουθήσουν μια επιστημονική συζήτηση με θέμα: «Πληροφορική και συμπεριφορά: το παράδειγμα των διαταραχών της όρεξης».

Η συμπεριφορική πληροφορική είναι ένας καινούργιος επιστημονικός κλάδος, που συνδυάζει την πληροφορική με τις επιστήμες της συμπεριφοράς. Οι ανθρώπινες συμπεριφορές στις οποίες στοχεύει συχνότερα είναι το κάπνισμα, η διατροφή, η άσκηση καθώς και η διαχείριση χρόνιων ασθενειών.

Εισηγητές στο θέμα θα είναι ο Χρήστος Μαραμής, μεταδιδακτορικός ερευνητής (εργαστήριο ιατρικής πληροφορικής ΑΠΘ και εργαστήριο πληροφορικής βιο-δεδομένων μεγάλης κλίμακας INEB/EKETA) και ο Παναγιώτης Νικηφορίδης, κλινικός ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής.

Συντονίζει η Λέλα Κεσίδου, δημοσιογράφος εξειδικευμένη σε θέματα υγείας.
 

Είσοδος ελεύθερη.


Πληροφορίες
ΝΟΗΣΙΣ, 6ο χμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης
Ελισάβετ Κωνσταντίνου, υπεύθυνη Επικοινωνίας & Προβολής
Τηλέφωνο: 2310 483 000, εσωτερικό 105 (Δευτέρα-Παρασκευή, 9.00-15.00)
E mail: konstantinou@noesis.edu.gr
www.noesis.edu.gr
www.facebook.com/NoesisScienceCenter