Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Ελβετία: Παιδί φαινόμενο!! - 12χρονος φοιτά σε Πανεπιστήμιο, παραδίδοντας μαθήματα και σε άλλους φοιτητές [φωτό]


Ο Maximilan Janisch είναι ένα παιδί-θαύμα που σε ηλικία 12 ετών είναι ήδη φοιτητής στο πανεπιστήμιο, ενώ παραδίδει και διαδικτυακά μαθήματα σε φοιτητές. Το 12χρονο αγόρι έγινε δεκτό από το Πανεπιστημίου της Ζυρίχης, όπου θα σπουδάσει ανώτερα μαθηματικά και πληροφορική.
 
Γεννήθηκε το 2003, στα 6 του ξεκίνησε το σχολείο ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στο Δημοτικό μέσα σε 3 χρόνια.
 
Στα 9 του πήρε μέρος στις εξετάσεις «Swiss Matura» όπου αρίστευσε και πήρε πτυχίο αντίστοιχο του απολυτηρίου λυκείου στα μαθηματικά, με τον καλύτερο και μεγαλύτερο βαθμό στην κλίμακα.
 
Στα 10 του, πέρασε τις τελικές εξετάσεις μαθηματικών για μαθητές λυκείου για την πλάκα του, και στα 11 έγινε ο νεότερος φοιτητής που έγινε ποτέ δεκτός από ελβετικό πανεπιστήμιο.
 
Μάλιστα, το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης δημιούργησε ένα ειδικό πρόγραμμα για να υποστηρίξει την εκπαίδευσή του στα μαθηματικά. Μέντοράς του είναι ο διάσημος καθηγητής Camillo de Lellis, ένας πολύ γνωστός επιστήμονας που έχει διακριθεί με πολλά σημαντικά επιστημονικά βραβεία. 
Η καταγωγή του είναι από τη Λουκέρνη της Ελβετίας και έχει IQ 149+, πολύ ψηλότερο από τον μέσο όρο, με πατέρα συνταξιούχο καθηγητή μαθηματικών (πανεπιστημίου) και μητέρα διδάκτωρ οικονομικών. Ο ίδιος λέει: “Αυτό που αγαπώ στα μαθηματικά είναι ότι υπάρχουν τόσοι διαφορετικοί τρόποι για να αποδείξεις την ίδια αλήθεια. Βλέπω τα μαθηματικά σαν έναν ξεχωριστό τομέα, όπως η τέχνη, χάρη στα οποία μπορείς να κάνεις αποδείξεις με κομψό τρόπο.
perierga.gr - 12χρονος φοιτά σε πανεπιστήμιο της Ελβετίας!
perierga.gr - 12χρονος φοιτά σε πανεπιστήμιο της Ελβετίας!
 
 

 pronews.gr