Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Kλοπή αναμεταδότη (YAESU VXR7000V) της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας

Eνα δεύτερο κρούσμα κλοπής αναμεταδότη και των ειδικών φίλτρων, μετά τη Βόρεια Ελλάδα, καταγράφηκε στη Θεσσαλία.

Πρόκειται για ακριβό εξοπλισμό που χρησιμοποιούν τα μέλη Συλλόγων *ραδιοερασιτεχνών που έχουν λάβει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο και είναι αναγνωρισμένα από διεθνείς οργανισμούς, ενώ σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους και ιδιαίτερα για θέματα που άπτονται της Πολιτικής Προστασίας.

Κάποιοι, είτε κακόβουλα, είτε με σκοπό το κέρδος, ξήλωσαν το Σάββατο 2 Ιανουαρίου –μετά την Καστοριά- τον αναμεταδότη (YAESU VXR7000V) το duplexer (μπουκάλες), (PROCOM DPF 2/33-125) από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΘΕ στην Καλλιπεύκη Λάρισας.



Το zougla.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ένωσης ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας Λούγκο Παναγιώτη, ο οποίος κατήγγειλε το συμβάν στην αστυνομία, ενημέρωσε τα μέλη του Συλλόγου, απευθύνοντας έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για το περιστατικό.

«Προ 20ημέρου εκλάπη αντίστοιχος εξοπλισμός από την Καστοριά. Η Πολιτική Προστασία είχε δωρίσει

To υλικό που εκλάπη
To υλικό που εκλάπη
 τον αναμεταδότη για τα μέλη μας, τα οποία επιστρατεύονται εθελοντικά όταν η Πολιτεία ζητεί τη συνδρομή τους», τονίζει.

«Συνάδελφοι, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Σάββατο 2-1-16 και μεταξύ 19.00 και 21.00 εκλάπη ο εξοπλισμός από την Καλλιπεύκη», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Όποιος γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με τoν πρόεδρο 6982-471-491, την Ένωση Θεσσαλίας στο τηλ: 2410-621-621 ή στο zougla.gr μέσω e-mail:info@zougla.gr και τηλ: 2115550500.

*Ο ραδιοερασιτεχνισμός είναι μια ενασχόληση με την τέχνη και την τεχνική των ραδιοεπικοινωνιών, η οποία έχει σκοπό την αυτοδιδασκαλία, τη δημιουργία φιλίας και την κοινωνική προσφορά με πολλούς τρόπους. Οι ραδιοερασιτέχνες, όπως ονομάζονται τα άτομα που ασχολούνται με τη δραστηριότητα αυτή, χρησιμοποιούν εξοπλισμό ραδιοεπικοινωνιών, τους πομποδέκτες, για να επικοινωνήσουν με άλλους ραδιοερασιτέχνες σε όλο τον κόσμο.

http://www.sz4the.gr/