Τρίτη 24 Μαΐου 2016

TEB: Το υπερ-λεωφορείο για 1.200 επιβάτες που βάζει τέλος στο κυκλοφοριακό [βίντεο]

Λύση στην κυκλοφοριακή συμφόρηση στις μεγάλες πόλεις αναμένεται να δώσει ένα πρωτοποριακό υπερ-λεωφορείο, το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει έως 1.200 επιβάτες και δεν θα εμποδίζει την κυκλοφορία επιτρέποντας στα διερχόμενα αυτοκίνητα να περνούν από κάτω του.

Το ντιζάιν του οχήματος, που ονομάζεται Transit Elevated Bus (TEB), παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην 19η διοργάνωση της China Beijing International High-Tech Expo αυτό το Σαββατοκύριακο. Οι σχεδιαστές του οχήματος προέρχονται από την Κίνα, όπου η κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους είναι καθημερινότητα.Βάσει του σχεδιασμού του, το υπερ-λεωφορείο αυξάνει τη χρήση του χώρου στο οδόστρωμα, μειώνοντας τελικά τη συμφόρηση στην κυκλοφορία στην πόλη, αφού επιτρέπει στο κάτω μέρος του να διέρχονται αυτοκίνητα.
Το φουτουριστικό λεωφορείο, γνωστό και ως hoverbus του μέλλοντος, δυνητικά μπορεί να τεθεί σε λειτουργία το ερχόμενο καλοκαίρι, εξομαλύνοντας το κυκλοφοριακό πρόβλημα τους δρόμους, ενώ εκτιμάται επισης ότι εξοικονομεί κόστος.Ο μηχανικός που είναι υπεύθυνος για το πρότζεκτ, Bai Zhiming, δήλωσε στο CCTV News: "Mε δυνατότητα μεταφορας 1.200 επιβατών, το TEB έχει τις ίδιες λειτουργίες με το μετρό με κόστος κατασκευής μικρότερο από το ένα πέμπτο του μετρό.
Η κατασκευή του μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα έτος".Η δοκιμαστική λειτουργία του θα ξεκινήσει στο δεύτερο μισό του 2016 στην κινεζική πόλη Qinhuangdao, στην βορειοανατολική επαρχία Hebei.
Δείτε το βίντεο...

pronews