Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Eπιστήμονες υποστηρίζουν ότι ραδιοσήματα από το διάστημα ενδέχεται να προέρχονται από εξωγήινου


Διεθνής ομάδα επιστημόνων ισχυρίζεται ότι εντοπίζει επανειλημμένα ισχυρά ραδιοσήματα από μία συγκεκριμένη τοποθεσία στο διάστημα.

Όπως αναφέρει το New York Post, πρόκειται συγκεκριμένα για μία ομάδα επιστημόνων από τηλεσκόπιο «Green Bank» στη Δυτική Βιρτζίνια και από το Παρατηρητήριο «Arecibo» στο Πουέρτο Ρίκο, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι εντόπισαν έξι νέες εκρήξεις ραδιοκυμάτων που προέρχονται από μία περιοχή πέρα από τον Γαλαξία μας, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Τhe Astrophysical Journal»



Η εν λόγω ανακάλυψη εντοπίζεται κοντά στον αστερισμό «Αuriga», γεγονός αρκετά σημαντικό για τους επιστήμονες δεδομένου ότι στη συγκεκριμένη τοποθεσία έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 17 ραδιοσήματα μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με το British Journal, μία έκρηξη ραδιοκύματος διαρκεί μόνο ελάχιστα χιλιοστά του δευτερολέπτου, αλλά περιέχει απίστευτη ποσότητα ενέργειας, περίπου ανάλογο ποσό ενέργειας με εκείνο που παράγει ο ήλιος σε έναν μήνα. Κι ενώ ένα κοσμικό φαινόμενο, όπως μία αστρική σύγκρουση θα μπορούσε να είναι υπεύθυνη για τουλάχιστον μία έκρηξη ραδιοκύματος, οι επαναλαμβανόμενες εκρήξεις και μάλιστα από συγκεκριμένη τοποθεσία προβληματίζουν τους επιστήμονες.

Το Science News αναφέρει ότι ο πιο πιθανός παράγοντας που ενδέχεται να σχετίζεται με αυτές τις εκρήξεις είναι ένας αστέρας νετρονίων ο οποίος πιθανώς να κατέπεσε στον πυρήνα ενός μεγαλύτερου αστεριού. Μία άλλη πιθανή εξήγηση σχετικά με την προέλευση αυτών των ραδιοσημάτων είναι η ύπαρξη εξωγήινης ζωής.


http://anekshghta.blogspot.gr/